tiistai 8. marraskuuta 2011

Polkupyörällä ajo kielletty

En ole talvipyöräilijä, joten yleensä lokakuun lopulla laitan fillarin talviteloille. Mutta kiitos tämän ihanan lämpimän syksyn, poljen edelleen työmatkat pyörällä. Tämä on harvinaista, sillä en muista olenko sitten lapsuusaikojen huristellut polkupyörällä vielä isänpäivän tienoilla. Koska en itse ole talvi-ihmisiä, en pistä ollenkaan pahakseni vaikka voisin fillaroida vielä joulukuussakin. Jouluksi toki pitää tulla lunta!

Typy ei tykkää, kun ajan pyörällä. Silloin tällöin isäntä tulee yhdessä kaveruskaksikon kanssa minua työmatkareittini varrelle vastaan, kun poljen kotia kohti. Pimulla vispaa häntä iloisesti, kun lähestyn kolmikkoa ja soitan kelloa merkiksi, että täältä tullaan. Typy sen sijaan pistää kamalan rähinän pystyyn ja hyppii pyöräni eteen. Kun nousen pois satulasta, rauhoittuu myös Tyyperi. Mutta annas olla, jos hyppäänkin takaisin pyörän selkään ja lähden hiljakseen polkemaan kolmikon rinnalla. Siitä ei tule pitkässä juoksussa (polkemisessa) kuin ruumiita, joten on parempi hypätä taas pois satulasta ja tyytyä kävelemään itsekin. En tiedä, mistä tämä pyörätrauma on Typylle tullut, mutta isännän mielestä Typy luulee minun karkaavan, jos ajan pyörällä. Ja ehkä pikkuakka niin ajatteleekin; tuolta se emäntä nyt tulee ja meinaakin jatkaa matkaa tuon kummallisen vempaimen kanssa. Mitä peliä tämä on?! Tämä toiminta vaatii, että emännälle esitetään haukkuva ja ulvova vastalause.

Huusholli oli yllättävän entisellään, kun palasin eilen töistä kotiin. Pelkäämäni kaaos ei kävellyt jo heti ovella vastaan. Suotta kai siis huolehdin tyttöjen reaktiota, kun ne olivat pitkän tauon jälkeen jääneet keskenään kotiin koko päiväksi. Mutta piti sitä kuitenkin jollain tavalla mieltään osoittaa; Typy kieri taas sontakasassa. Tämä tapahtui koirapuistossa, joten tällä kertaa läjä taisi olla toisen koiran jättämä. Lenkin jälkeen pääsin taas pesemään Typyn ja Pimulle esitin suuret kiitokset, ettei se häärännyt paskakasassa. Ehkäpä tänään... Yök!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.