keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Valmiina lähtöön

Saimme maanantaina viestiä lukukoiratoiminnasta vastaavalta kirjastontädiltä, että meistä oli Typyn kanssa tullut oikein positiivista palautetta ensimmäisen lukukoirakeikan jälkeen. Hieno juttu! Sydäntäni lämmitti tuo viesti, sillä vähän pelkäsin, jos joku kirjaston asiakas säikähti Typyn haukahtelua ja kävi antamassa meille huonon arvosanan vierailustamme. Tämä mukava palaute kannustaa meitä myös laajentamaan reviiriä, sillä olen ilmoittanut meidät lähikirjastomme lisäksi myös toisen paikallisen kirjaston lukukoirarinkiin. Siellä vasta aloitellaan kyseistä toimintaa mutta me olemme siis valmiina lähtöön, kun kutsu käy!

Kaivoin eilen pitkästä aikaa Typylle hankitun aktivointilelun/-pelin esiin ja Typyhän innostui aivan valtavasti siitä. Pelaaminen jäi syksyllä vähemmälle, sillä Pimukin halusi pelailla ja siitähän syntyi tappelu. Vaikka isokorvat olivatkin parhaita ystävyksiä, tuli ruuasta ja herkuista aina kinaa. Pimu ei tuossa asiassa antanut myöten vaikka muuten antoikin Typylle paljon periksi. Typy taas ei suvainnut sitä, että Pimukin sai pelata vaan kyttäsi koko ajan vanhusta ja yritti tunkea itseään peliin muristen Pimulle. Mutta nyt sen ääressä voi taas touhuta ilman, että pitää pelätä mojovaa riitaa. Pimu kun pelailee nyt vihreämmillä pelikentillä...

Lähdemme isännän kanssa loppuviikosta minilomalle läntiseen naapuriimme ja Typsykkä pääsee reissun ajaksi hoitoon anopin ja appiukon hoteisiin. Ja mikäpä siellä ollessa, rapsutuksia ja herkkupaloja on ainakin tiedossa. Mukavaa on sekin, että pakkanen on hiukan hellittänyt ja ulkona voi taas lenkkeillä ilman Typyn niin inhoamaa takkia. Varautukaa siis hoitajat, vauhdikasta menoa on tiedossa! Tukholmasta löytyy varmasti kivoja tuliaisia meidän karvakuonolle ja itse aion kierrellä ainakin muutamissa askartelukaupoissa raahaten myös isännän niihin. Vastavuoroisesti olen luvannut lähteä isännän kaveriksi johonkin museoon. Mutta minkäänlaista ohjelmaa ei ole kiveen kirjoitettu vaan pääasia on rentouttava ja leppoisa hypähdys pois arjen kiireistä.

Saiko Typy hoidossa ollessaan hirvenlihamakkaraa? Mitä ihmettä me askarteluliikkeistä haettiin? Vaatiko Typy päästä anopin täkin alle nukkumaan? Näistä ja paljon muusta kirjoittelen seuraavissa kirjoitelmissani!

6 kommenttia:

 1. Ihana, kun koukutat lukijat noilla "seuraavassa numerossa" -vihjeillä ;))
  Herttainen ajatus tuokin, että Pimu golfaa vihreillä kentillä...

  Onpa kiva, että Typy tykkää pelailla ja saa ajankulua. Täällä, jos missä, tiedetään aktiivisen koiran pitkästymisen tunteet! Niitä karkotetaan pienillä leikkituokioilla.

  Onnea lukuhommiin! Mekin ollaan pienten takapakkien jälkeen jatkamassa kaveritoimintaa helmikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta Mai. Olen varastanut tuon "seuraavassa jaksossa"-jutun lapsuuteni suosikkitelkkariohjelmasta; Piilomaan pikku aasi. Siinä lukija aina jakson lopuksi sanoi, että "Mitä seuraavaksi tapahtui, siitä kuulette ensi kerralla" tms.

   Hienoa, että teidän kaveritoiminta taas aktivoituu. Tsemppiä siihen!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Aktivointilelut rulaa! Pitäs ostaa meillekkin uusia akti. leluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktivointilelut on tosiaan hyvä juttu. Harmittavan vähän niillä on viime aikoina leikitty mutta nyt pitää taas innostaa Typy niihin. Ja sehän ei muuta vaadi kuin sen, että itse viitsii/jaksaa/muistaa laittaa lelujen sisälle herkkuja. Terkkuja José-pojalle!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Ilosta ja rentouttavaa matkaa!

  Typy, kyl sä oot fiksu tyttö. Ei tommoseen lukukoiranvirkaan oo ihan jokaisesta typsystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritämme nauttia reissusta vaikka Typsykkää tulee tietysti hirrrrveä ikävä! Typy on kyllä aika fiksu tyttö vaikka isäntä on joskus toista mieltä... Itse olen innostunut tuosta lukukoirahommasta sillä Typystä tulee vielä varsin mallikas kuuntelija kun keikkoja alkaa olemaan enemmän takanapäin.

   Reipasta menoa teille tuulisille poitsuille!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Typy, Hippu ja emäntä kiittävät.