tiistai 24. heinäkuuta 2012

Rennosti lomaillen yhdessä kera beaglein

Olisihan se kivaa, että helle hellisi meitä lomalaisia. Mutta kun ei niin ei. Ja loma on aina loma, joten säästä viis. Olemme nauttineet Pimun ja Typyn kanssa rennoista vapaapäivistä, joista osaan on päässyt osallistumaan työkiireidensä keskeltä myös isäntä. Viime viikolla piipahdimme Haukivuoren mökillä, josta kotiin tuomisiksi tarttui tämän vuoden ensimmäiset kanttarellit! Ne pistettiin kotona pakastimeen odottamaan talven herkutteluhetkiä. Pimu toimi uskollisena sienikaverina keruuretkillämme mutta Typy paineli täysin omia reittejään pitkin poikin saarta, josta keltavahveroita keräsimme. Niin tyypillistä Tyyperiä...


Rantabeaglet Rajasaaressa.
Rajasaaressakin piipahdimme viikonloppuna, kun aurinko pitkästä aikaa näyttäytyi ja lämmitti mukavasti. Leikkejä ei tällä kertaa muiden nelijalkaisten kanssa syntynyt, sillä Typyä kiinnosti enemmän uiminen sekä pallolla pelaaminen. Pimu halusi, että sille heiteltäisiin keppiä ja heitettiinhän sitä! Kauhoin vanhalle merestä vettä niskaan, jotta sen olotila viileni kepinheiton lomassa. Sillä uimaanhan Pimuli ei mene, vatsan kastuttua se kääntyy kiireen vilkkaa takaisin kohti rantaa. Rajis-päivä kruunattiin syömällä herkullista mansikkakakkua isännän synttäripäivän kunniaksi.

Pimu komentaa;
heittäkää jo tätä kepukkaa!
Aiomme käydä Rajasaaressa vielä ennen kuin käännämme nenät kohti Kangasniemeä. Vietämme hartaasti odotettua mökkilomaa ensin kolmeen pekkaan, kunnes isännän loma alkaa ja hänkin kirmaa seuraamme Puulan rannalle. Toivotaan, että loppukesä yllättäisi meidät lämpimän aurinkoisilla ja sateettomilla päivillä. Mutta mökillä on mukavaa säästä riippumatta, ainakin Pimulla ja Typyllä. Grilli kuumenee ja sieniretkiä tehdään sateessakin. Kuikkia voi komentaa ja kukkapenkkejä tonkia huonollakin ilmalla. Ja mikä parasta, saamme lomailla koko poppoo yhdessä ja kerätä voimia tulevaa syksyä sekä talvea varten.


3 kommenttia:

 1. Heippa! Luin pitkästä aikaa blogiasi, olen vältellyt konetta loman aikana...Niin pakko kertoa miten meillä häädetään punkit. Kesäisin ollaan Turunmaan sisäsaaristossa ja punkkeja riittää. Natta on viime kesästä lähtien saanut Frontline punkkilääkettä kerran kuukaudessa ja lisäksi se saa valkosipulitabletteja ruoan joukkoon. Ja se toimii! Viime kesänä oli kaksi punkkia ja tänä kesänä yksi :)

  /Maissi

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maissille hyvistä punkinhäätövinkeistä! Ne yrttipannat, jotka laitoimme keväällä kaverusten kauloihin, olivat lopulta ihan pilipali-juttu. Joten punkit on häädettävä toisin konstein ja haasteita asettaa Typyn uinti-innostus ja se, että mökillä karvakuonot nukkuvat samassa pedissä meidän kaksijalkaisten kanssa (makuuhuonetta ei ole erikseen, joten emme saa erotettua omaa ja koirien nukkumatilaa toisistaan).

  Myrskylle ja Tuiskulle oikein leppoisaa loppukesää! Teillä tuntuu puuhaa ja riemua riittävän ja sehän on kivaa!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Typy, Hippu ja emäntä kiittävät.