torstai 24. lokakuuta 2013

Ei hyvää muttei hirmuisen huonoakaan

Pimua jännitti eläinlääkärissä, kuten aina aikaisemminkin. Häntä taipui takakoipien väliin ja tutkimuspöydällä se ei olisi millään halunnut olla. Verikokeen ottaminen sujui kuitenkin moitteettomasti eikä takajalan lihakseen pistetty kortisonipiikkikään aiheuttanut edes pientä ulvaisua. Ultraäänitutkimus oli kuitenkin yhtä tahtojen taistelua, kun isäntä piti rimpuilevaa ikäneitoa etukropasta kiinni ja minulle jäi takakroppa. Pimun kun piti olla tutkimuksen ajan selällään ja se vihaa moista asentoa. Vanhus panikoi ultrassa niin kovasti, että pissikin lirahti alle. Tästä seurasi kotona suihkukeikka, koska vanhus oli selkäänsä myöten virtsassa.

Lääkärintarkastuksen lopputulos: Pimulla kuuluu sydämessä vahva sivuääni, viittaa läppäsairauteen. Lukuisia pieniä maitorauhaskasvaimia, maksa-arvot nousseet entisestään ja ovat vallan huikeat. Lyhytaikainen urea reilusti koholla. Emännältä lirahti itku, ei mahtanut mitään.

Pimulta otettiin verikokeita, jotta saamme tietää sairastaako vanha Cushingin oireyhtymää. Tähän liittyen se sai myös edellä mainitun kortisonipiikin. Tuloksia kuullaan ensi viikolla. Pissinäytteestä tutkittiin löytyisikö syytä, miksi lyhytaikainen urea on koholla. Lääkäri epäili tulokset saatuaan, että mikäli Cushing ei jyllää Pimussa, voi koholla olevaan arvoon olla syynä munuaisissa alkanut rappeuma. Viemme Pimpulan todennäköisesti myös sydänultraan, jossa selviää mahdollinen läppävika. Siihen, kuten myös Cushingiinkin, on olemassa lääkkeet.

Huh! Tiedämme, ettei vanhuus ole tullut Pimulle yksin mutta hiljaiseksi lääkärireissu veti. Positiivista on se, että ultratutkimuksessa ei löytynyt sisuselimissä mitään poikkeavaa, esim. kasvaimia.  Ei siis pidä vaipua täyteen surkeuteen vaan odotellaan rauhassa ensi viikkoa, jolloin olemme asioiden suhteen viisaampia. Kyllä tästä vielä noustaan!

2 kommenttia:

 1. No voi, lääkärireissu oli Pimulle koettelemus. Kuten otsikkosi sanoo, ei hyvää mutta ei hirmuisen huonoa. Parasta olisi, jos nuokin "löydöt" olisivat puuttuneet, mutta kunhan lääkärin löytävät Pimulle sopivat lääkkeet, neito nostaa tassua toisen eteen niin, että nuoremmat väistyvät takavasemmalle ;)

  Lämpimät rapsutukset Pimulle ja Typylle, emännälle hyvää mieltä ja rohkeutta odotella tuloksia.

  VastaaPoista
 2. Juuri näin Mai! Uskon, että kun Pimulle saadaan oikeanlainen diagnoosi ja siihen lääkitys, on vanha entistä ehompi.

  Lupaan rapsutella tyttöjä ja kertoa terveiset. Kiitos tsemppauksesta, yritän olla murehtimatta liikaa. Mukavaa viikonloppua!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Typy, Hippu ja emäntä kiittävät.