keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Uusia hankintoja

Oheisissa kuvissa näkyvä valkoinen nietos on kohta muisto vain. Vettä on satanut eilen siihen malliin, että lumi sulaa hurjaa kyytiä. Ja näyttää tuolla ulkona nytkin riputtelevan. Typy ja Hippu ovat nauttineet suunnattomasti lumesta, jossa on ollut kiva kahlata. Hangesta on kaiveltu esiin mielenkiintoisia hajuja ja pehmeässä lumessa on ollut ilo kirmailla vauhdikkaasti. Hippu on ihmetellyt hiihtäjiä. Typsy on intoutunut tuon tuostakin riekkumaan Hipatsun kanssa ja kavereilla on riittänyt hauskaa. Harmi, että tuli nuo vesikelit ja sitä myötä myös vaarallisen liukkaat kadut.Aloitamme Typyn kanssa tänään kevään työt ja suunnistamme kirjastolle kuuntelemaan pieniä lukijoita. Toivottavasti väkeä riittää. Lukukoiraporukassa on nyt mukana uutta verta, joten meillä ei kovin montaa lukukeikkaa kevään aikana ole. Mutta annamme ilolla myös toisille nelijalkaisille mahdollisuuden kokea hauskoja hetkiä lukijoiden parissa. 


Ennen kuin lähdemme kirjastoon, piipahdan hankkimassa itselleni uuden matkakortin. Se on tarpeellinen kapistus, kun reissaan silloin tällöin työ- ja huvimatkoja mm. linjuriautolla. Ja miksi uusi kortti; Hippu söi maanantai-iltana matkakorttini. Tämä oli jatkoa tuhotöiden sarjalle, joka oli käynnistynyt maanantaina päivällä. Hippa näet oli puuhaillut aukaisemalla meidän joulukoristelaatikon, joka odotti eteisessä kellariin menoa. Siivo oli kamala! Mutta nyt pääsen loppuvuodesta hankkimaan hyvästä syystä paljon uusia joulukoristeita. 

8 kommenttia:

 1. Huomaavaista Hipulta tehdä selvää joulukoristeista ja matkakortista. Pääset ostelemaan uusia koristeita ja sehän on pelkästään hauskaa. Matkakortti tuli varmaan tuhottua siinä toivossa, että pysyt kotona pitämässä seuraa koiruuksille ;) Hippu ei tiennyt, että kortin voi uusia. No, ehkä hän keksii toisen ja paremman keinon estää matkustelusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä Hippu ajatteli, että meillä oli sen verran tylsiä koristeita, että ne on aika vaihtaa. Vähän harmitti alennusmyynnistä ostamani hienot puiset porot ja hiiret, jotka se oli silpunnut meidän sohvalle. Nämä koristeet kun eivät ehtineet joulua nähdä.

   Käyköhän Hippu keväällä pyöräni kimppuun, kun siirryn kulkemaan sillä...

   Mukavaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hippu ei halua, että kukaan matkustaa mihinkään ja arveli, että kortin syöminen tyssää. Aina ei voi onnistua.
  Ilmeisesti Hipulla on oma maku joulukoristeiden suhteen, joten se käytti tässäkin asiassa helpointa osaamaansa keinoa. Ehkä kannattaa ensi joulun alla kysyä Hipulta, millaisia koristeita se haluaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on varmaan tehtävä, että pitänee tiedustella joulun alla Hipulta sen koristesuosikkeja. Että osaamme hankkia sellaisia, joita ei tarvitse laittaa säpäleiksi.

   Iloista viikonvaihdetta teille ja terkkuja Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Heh,kamut jo tuola sanohhii sen minkä meenasin. Hippu selevästihhii koetti varmistoo että emäntä pyssyy kotona :)
  Joolukoristeloota on mukava pengottava.Sen tietää muuvvan nimeltä maenihtematon määräkoerahhii:) Ompa harmi että teeltä ne lumet sullaa. Jo pittää olla ooto tammikuu tämähhii. Vuan työnilloo sulle ja Typylle nuissa lukuhommissa. Ja Hipulle muissa hommissa. Näpsäkkä tyttö niitä äkkijä keksii:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on todellakin kekseliäs, vetää vertoja Pelle Pelottomalle. Joulukoristeloota oli Hipusta varmaankin todellinen aarrearkku!

   Uusi matkakortti on nyt hankittu. Jatkossa pistän sen visusti hyvään talteen, ettei Hippu pääse siihen käsiksi. Typy söi pentuna ajokorttini. Koskahan meidän autonavaimet käsitellään mikäli tuo teoria meidän matkustuksen estämisestä pitää paikkaansa...

   Leppoisaa viikonloppua teille! Toivottavasti siellä on talvisemmat kelit kuin täällä kuran keskellä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Mukavia lukukoirakeikkoja! Eihän sitä vielä tiedä, kuinka paljon kysyntää kevään aikana tulee, jos vaikka koululuokat innostuvat lukukoirasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Vuoden ensimmäinen työkeikka meni mainiosti.

   Meidän kirjastossa ei ole tuota lukukoirailua järjestetty koululuokille erikseen. Eli koiria voi tavata vain joka keskiviikko-ilta kirjastolla. Mutta olemme Typyn kanssa valmiudessa, jos esim. joku toinen koira estyy saapumasta omalla vuorollaan tai lopettaa tämän mainion harrastuksen.

   Kivoja kuunteluhetkiä sinulle ja mukavaa viikonloppua toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Typy, Hippu ja emäntä kiittävät.