tiistai 8. marraskuuta 2016

Kaunistautumassa

Koska Typyllä on jo kaikenlaista tarpeellista, valjaat ja useampi panta, ruokakuppeja, peittoja, pelastusliivit, talvitakki yms. päädyimme tänä vuonna hankkimaan Typsylle muutaman pikkujutun lisäksi palveluja sisältävän synttärilahjan.

Muutaman kilometrin päässä kotoamme sijaitsevassa lemmikkieläintarvikeliikkeessä toimii myös koirien "kauneushoitola". Sieltä saa mm. trimmaus- ja pesupalveluja. Ostimme Typylle lahjaksi pesupaketin, joka sisälsi koiran pesun, kynsien leikkuun, korvien putsauksen ja karvojen leikkuun/muotoilun. Kyllä meitä isännän kanssa hieman jännitti, mitä Typy tästä lahjasta mahtaa tuumata. Uimista se rakastaa mutta pesemisen kanssa on vähän niin ja näin. Kynnetkin Tyyperi antaa isännän leikata mutta miten on vieraamaan leikkaajan ryhtyessä toimeen...

Tässä se paikka nyt on. Pesupiste sijaitsi takahuoneessa.
Tuohon pöydälle Typy nostettiin pesun jälkeen. 

Koska käytössä oli tehokas fööni, jolla kroppa kuivattiin,
laitettiin Typylle "kuulosuojain". Typy seisoi pöydällä tyynen
rauhallisena, kun trimmaaja kuivasi sen kauttaaltaan. Päähän
ja korviin käytettiin ihan tavallista ihmisten hiustenkuivainta.

Kotona Typy sai luun, jota oli mukava
järsiä. Kylläpä Typystä tuli puhtaan raikas.

Itse olin vain kropan pesun ja föönauksen ajan paikalla, sillä annoin trimmaajalle työrauhan enkä kehdannut silmä kovana vahtia, miten työ sujuu. Liikkeen puolelta kuikuilin välillä, mitä hoitolapuolella tapahtuu. Typy käyttäytyi rauhallisesti. Kynnet Typsykkä oli antanut leikata ilman mitään probleemia. Typpyrän hännän päässä olevat hajakarvat siistittiin ja anturoiden väleistä leikattiin karvoja lyhyemmiksi. Turkkiin laitettiin hoitoaine, joka sai karvan kiiltämään. 

Olin taas äärimmäisen ylpeä meidän Typystä ja tietysti kerroin sen myös sille. Suoraan sanoen en olisi uskonut, että hoitolakäynti olisi mennyt näin reippaasti ja hienosti. Ihan ilmaista lystiä tuo ei ollut mutta kokeilemisen väärtti. Ehkä viemme Hipunkin joskus kaunistautumaan.     

8 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar8. marraskuuta 2016 klo 15.00

  Typy on aito lady, nauttii kauneudenhoidosta. Ainahan Typy kaunis on, mutta hoidot ovat kivaa luksusta ammattilaisen käsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen Typy jännitti se föönaus mutta mallikkaasti se seisoi ryhdikkäänä kuivaajan huristessa ympärillä. Ammattilaisten fööni oli ainakin tehokas, noin nopeasti en ole koskaan nähnyt koiran turkin kuivuvan.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Voe tokkiisa...ihanata hemmotteluva :) Kaanis olj ennen hoetoo vuan kaanis on hoejjon jäläkeennii <3 Ja luu jäläkiruuvvaks sittä ni jopa on mukavasti rentoottanna :)Hieno keksintö lahjaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Typy otti tuon pesukeikan hemmotteluna. Kyllä se näytti autuaalta, kun trimmaaja harjasi sitä. Se kuivausosuus ei ehkä ollut parhautta mutta kesti kyllä todella lyhyen aikaa.

   Tavaraa on nurkat täynnä, myös koirien kamoja. Sen vuoksi ajattelin, että annamme aineettoman lahjan. Herkkujen lisäksi tietty!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Olipas sulla mahtava lahja, Typy! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikesta muusta Typy taisi tykätä paitsi kuivaus oli varmaan se tylsin osuus. Ja parasta taisi olla se kotona saatu luu.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Oho! Käynti kauneussalongissa oli varmasti hohdokasta, Typy. Vaik meijän miälestä sä olit kaunis jo ennen lisäkaunistumistakin. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pojat, Typy vallan punastuu noista kauniista sanoista, Ja onhan se kaunis, kuten Hippukin. Nättejä tyttöjä siis. Hoitolassa oli kivaa mutta kotona taisi olla se maanantai-illan paras juttu eli luu.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.