keskiviikko 25. tammikuuta 2017

The Kassi

Viimeviikkoisen kaaoksen jälkeen ollaan oltu riemumielisiä ja iloisia. Isokorvat ovat taas terveen kirjoissa. Lunta on maassa ja pikkupakkanen. Aurinko on jaksanut silloin tällöin ilmaantua. Olemme lenkkeilleet ahkerasti. Tulevana viikonloppuna Hilpurin kanssa voi jo mennä taas läheiseen koira-aitaukseen kamuja moikkaamaan. Typy juoksuttelee vielä reilun viikon verran mutta sen jälkeen sekin pääsee nuuskimaan aitauksen hajuja.

Makuuhuoneemme nurkkaan on ilmestynyt ensimmäinen Mökkikassi. Se on iso kassi, johon pitkin talvea kerään kaikenlaista mökille menevää roinaa. Nyt kapsäkkiin on löytänyt jo tiensä joululahjaksi saadut kynttilät sekä uudet pyyheliinat ja tyynyt. Jos sääukko suo ja Puula on paljas, lähtee karavaanimme vapun viettoon Kangasniemelle. Toivottavasti möksävanhus selviää talvesta ehjin nahoin ja on valmis vastaanottamaan meidät. Vaikka meillä on keväisin kaikenlaisia iloisia juttuja ohjelmassa, mm. useat synttärikekkerit, on mökille pääsy se odotetuin ja hauskin asia.

Niin, ja siitä Mökkikassista. Siellä on myös muutama iso luu odottamassa syöjiään. Koska herkut ovat suuria, annamme ne Typsykälle ja Hipulle vasta mökillä. Siellä niitä voi syödä erissä eli irrotella paloja, haudata niitä ja palata niihin, kun vatsassa on taas tilaa. Mietin vaan, että kumpihan vie kevään ekalla mökkireissulla voiton: herkkuluut vai grillissä käristetty makkara...

8 kommenttia:

 1. Kyllä se yks lomamaenos ties mittee sannoo. Se missee sanottiin että sitä jaksaa paremmin ku on mittee oottoo :) Ee oo ennee pitkä aeka mökkikaateen. Ja tuas yks talavi elettynä.
  Kevättä kohen männään kovalla vaahilla. Ja kyllä sevuan jo tuo aarinko ies vähä lämmittää. Tae aenahhii siltä tuntuu.
  Ilimat on oekee mukavat olla pihalla. Naatitaaan tästä talaven lopusta, ku oon sitämieltä että kevät alakaa helemikuusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät sieltä tulee. Nyt täällä on taas vähän kurjat kelit, kun sataa vettä ja on hurjan liukasta. Teillä siellä taitaa olla kovin hieno talvi. Mukavaa viikonloppua ja muiskusia meidän Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Voi tässä alkoi jo itselläkin tehdä mieli mökkeilemään. Meillä meni vaan saavien ostoiksi, kun viime syksynä pakkaset tulivat niin nopeasti, että onnistuimme jäädyttämään hyvät saavimme. Mutta kohta niitä pääsee jo tutkailemaan ja siivoamaan hiirten jäljet ennen varsinaista kauden aloitusta. Vielä kun saisi alueelle aitauksen Ekaa varten niin se voisi juosta vapaana pitkin pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä enää pitkään mene, kun päästään kaikki mökkeilemään. Niin nopeasti tämä aika tuntuu menevän. Meillä on se onni, että koirat voivat olla vapaana mökillä. Korvessa olevassa mökissä on puolensa.

   Paljon terkkuja Ekalle meidän tytöiltä ja leppoisaa viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Luulen, että olette pojat oikeassa! Makkaraa ei voita mikään muu kuin käristetyt muikut. Iloista menoa viikonlopuksi ja muiskusia!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Párek ja Palvelijatar28. tammikuuta 2017 klo 14.06

  Palvelijattarella on kirkkaassa muistissa mukavan pitkät mökkiviikonloput ensin villakoiransa ja sittemmin persialaiskissansa ja miehensä kanssa.
  Hienoa, että teillä voidaan hyvin ja valmistellaan mökkireissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on paljon hyviä mökkimuistoja jo parivuotiaasta saakka. Siksi mökki onkin tärkeä ja rakas. Ollaan onnekkaita, että äitini suo meille mahdollisuuden käyttää mökkiä usein.

   Olkaa varovaisia, nyt on todella liukasta lenkkireiteillä. Mukavan leppoisaa viikonloppua toivottaa Typy, Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.