keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Ojakausi avattu mutta mökkikausi saa vielä odottaa

Koska kevät on edennyt niin surkasen hitaasti ainakin jäiden suhteen, vietämme vapun täällä etelässä. Kangasniemi saa siis vielä odottaa, mikä toki harmittaa meitä vietävästi. Mutta eipä mökki sieltä mihinkään karkaa, joten toukokuun puolivälissä lähdemme avaamaan möksäkauden. Oli keli mikä hyvänsä. Näin se talvi kuitenkin otti ja lähti vaikka lokakuussa mökin hyvästely ahdistaa ja tuntuu, että seuraavaan Puulan reissuun tulee olemaan kamalan pitkä aika.

Viikonloppuna törmäsimme lenkillä valkovuokkoihin. Ne kukkivat kauniisti. Typy avasi myös lotrauskauden ja mennä kahlasi ojassa. Käpälät ja vatsa olivat märät kuravedestä ja sehän oli Typsykästä hauskaa. Ja ihanan viilentävää. Hilpu katseli kummissaan ojan penkalla isosiskon touhuja. Hippu ei tunnetusti ole lotraaja. Lauantaina juhlistimme synttäripäivääni sukulaisten kesken syömällä kakkua. Isokorvatkin saivat lammasherkkuja kemujen kunniaksi.

Kävimme eilen lukukoirailemassa naapurikirjastossa. Teimme siellä lukijaennätyksen, sillä ainoastaan yksi vuoro oli jäänyt varaamatta. Uusia lukijoita oli mukavasti. Ja tällä reissulla sain taas nähdä, miksi haluan tätä harrastusta tehdä ja mitä koiran läsnäolo, sen rapsuttelu ja sille lukeminen voivat antaa pienelle ihmiselle. Olin äärettömän ylpeä Typystä. Meillä on naapuriin vielä toukokuussa työvuoro, jonka jälkeen Typy pääsee hyvin ansaitulle kesälomalle. Mitähän Typpyrän kesään mahtaa kuulua... siitä lisää seuraavissa kirjoitelmissani!

8 kommenttia:

 1. Voe että, sielä jo kukkasettii kasvaa! Meellä ee vielä oo niin sulloo missää. Muut ee kasva ku sienet kannonnokassa :)
  Kylläpä on Typy lystit pitännä sielä ojampohjalla :) Sielä näkysj olovan vettä jos vuan kuka mielii uimaan. Ee oo meekäläesen hommija se. Siinä asijassa Hipun kansa sammoo mieltä.
  Myöhästynneet synttärj´onnittelut sinne emännälle! Ja mukavata loppuviikkoo kaekille sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Näin ne vuodet vaan vierii...

   Typy tosiaan tykkää läträtä ojissa. Hippu ei eikä se pidä uimisesta ylipäätään. Vaikka olisi puhdaskin vesi. Täällä kevätkukkaset kukkivat ja isäntä näki eilen sammakonkutua ojassa. Toivotaan, että kevät etenee teilläkin nopeaan.

   Aurinkoista loppuviikkoa teille kaikille! Ja muiskuset meidän likoilta sinulle Iivari.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Voi ojalotraaminen on ihanaa! Jopa Lucy tykkää kahlailla ojissa, vaikka muuten ei tassuja suosiolla kastele. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy tykkää kovasti ja on muutenkin varsinainen vesipeto. Mökilläkin juoksee autosta suoraan järveen ellei ensin kierrä tilukset ympäri Hipun kanssa. Hippu ei tykkää uimisesta, ainakaan vielä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Párek ja Palvelijatar27. huhtikuuta 2018 klo 13.17

  Iso ja superlämmin halaus emännälle ja onnea vuoden jokaiseen päivään. Ja seuraavaksi vuodeksi vieläkin parempaa!
  Kauniille isokorville ja perheen isännälle aurinkoista iloista kevään jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset kauniista viestistänne, Párek ja Palvelijatar! Teille myös oikein mukavaa kevään jatkoa toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 4. Hieno toimintaa, Tytöt, sopivasti lotrausta ja lukukoirailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea sopivassa tasapainossa. Myös herkkuja ja köllöttelyä sekä painikisoja, sanovat meidän likat.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu ja emäntä kiittävät.