keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Hyvässä hoidossa spesialistilla

Kävimme maanantaina Hipun kanssa sisätautien spesialistilla. Olinkin odotellut, että saataisiin aika erikoislääkärille. Kommunikaatiokatkon vuoksi tieto tästä lääkäristä ei saavuttanut minua mutta ryhdyin sitten selvittelemään asiaa viime viikolla. Ja vastaanottoaika järjestyikin nopeasti. 

Hipulla jatkuu lääkekuuri vielä viikon. Joulun pyhien jälkeen viemme pissinäytteen tutkittavaksi. Eläintohtori vaikutti hyvin pätevältä ja asiantuntevalta tyypiltä. Ja tätä olin jankannut ja tankannut, kun aikaa varasin. Onhan kyseessä varmasti ammattilainen, joka tietää näistä vaivoista. Mikäli tämä pitkän pitkä lääkekuuri ei pure ja virtsarakontulehdus uusiutuu taas, on jatkohoitosuunnitelma jo tehty. Eläinlääkäri sanoi, että hän haluaa lohduttaa minua kertomalla, että konsteja on vielä monia käytettävissä, jos lääkkeet eivät tepsi tai hänen maanantaina tekemänsä diagnoosi ei olisikaan oikea. 

Syksyn viimeinen lukukoirailu
naapurikirjastossa.

En tähän kirjoitelmaan avaa sen enempää tuota diagnoosia. Palaan siihen myöhemmin, vakavasta ongelmasta ei ole kyse. Kasvaimet virtsarakossa ja virtsateissä, virtsarakon rakennevika, kilpirauhasen vajaatoiminta, munuaisvika sekä muut sisäelinvaivat on poissuljettu. Ja tämähän on valtavan suuri helpotus ja aivan upea uutinen!

Hippunen on tällä hetkellä täysin terveen kirjoissa. Tästä on myös kuvia ja koetuloksia todisteena. Joten syksyn lukukoirailut on päästy hoitamaan viimeistä käyntiä vaille valmiiksi. Tänään suuntaamme kotikirjastoomme. Kun se keikka on heitetty, alkaa Hipalla joululoma. Paljon kivoja lukijoita sekä mukavia kohtaamisia tähän syksyyn on mahtunut. Kirjastohommat jatkuvat taas tammikuussa. 

Väsynyt juhlijabiigle.

Menneenä lauantaina meille saapui ystäviä juhlimaan ja nostamaan maljoja pikkujoululle. Ilta sujui iloisissa merkeissä ja olipa kiva nähdä taas näitä meille tärkeitä ihmisiä. Hippu ja Myttö saivat vierasväeltä tuliaisiksi mm. peuran luut. Kovasti likkoja rapsuteltiin ja hyysättiin. Oli useampikin syli, missä sai torkkua. Me kaksijalkaiset nautimme iltapalan äärellä glögiä sekä kuohujuomaa. Juhlailta aloitettiin pyöräyttämällä Elviksen joululevy soimaan. Ohjelmassa oli myös bingo. Viimeinen vieras poistui kotiinsa vasta aamuyön tunneilla. 

Maha täynnä herkkuja oli juhlailtana
hyvä käydä huilaamaan.



Joulu on tulossa kovaa vauhtia. Mitään valmisteluja sen suhteen emme ole vielä erityisemmin tehneet. Joulukonserttia kävimme kuuntelemassa ja se viritti suuntaamaan ajatukset hyvin ansaittuun lomaan ja rauhoittumiseen. Ruoka- ja kuusihankinnat ehtii hyvin tehdä ensi viikolla. Hilpalle ja Myttöselle ostetaan herkkulahjat. Itse odotan joululta kaikkein eniten yhteistä aikaa näiden kolmen karvaisen kuonon (naaman) kanssa. 


Ps. Pahoittelen meidän plogikamuille, että olen laiskasti ja harvakseltaan jättänyt teidän kirjoituksiin kommentteja. Lukenut olen kyllä teidän juttuja säännöllisesti ja on aina ilo kuulla teidän kaikkien kuulumisia. Lupaan petrata kommentoinnissa ensi vuonna. 


4 kommenttia:

  1. Hyvä, kun ootte saaneet vaivoihin apuja. Joo. Sairastaminen ei tosiaankaan jalosta. Mukavaa joulunodotusta teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hauskaa joulun odotuksen aikaa teidän pesueelle. Ei ole enää montaa päivää aattoon!

      On ollut kurjaa, kun Hippu sairastaa. Toivottavasti vaiva saadaan parantumaan lopullisesti. Toivoa kyllä on.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  2. Mukavaa, että tilanne on hallinnassa ja selvästi on löytynyt oiva lääkäri! Ihanat kuvat pikkujoulun nelitassuisista juhlijoista. Terveisiä ja hyvää vointia teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippua hoitanut sisätautien erikoislääkäri on mielestäni erittäin osaava. Ja sanoo, että hanskoja ei heitetä tiskiin vaan tutkitaan, kunnes syy selviää.

      Pikkujoulut ovat Hilpalle ja Myttöskälle aina raskas ilta. Vatsat täynnä herkkuja, paljon moikattavia kaksijalkaisia, rapsutuksia pitää vaatia ja kerjätä vielä ihmistenkin ruokalautasilta :)

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.