torstai 8. helmikuuta 2024

Hampaat hoidettu kera hyvin uutisten

Tammikuu hujahti menemään ja keskitalvea talsitaan 🌞 Säät vaihtelevat vesikelistä koviin pakkasiin, kuten tänä aamuna mittarin näyttäessä 18 pakkasastetta. Nastakengille on ollut kovasti käyttöä. Läheisessä koirapuistossa Hipulla ja Mytöllä on riittänyt vauhtia, kun ne leikkivät ja ottavat painikisoja keskenään. Puistossa on mukavasti lunta, joten siinä kelpaa riehua.


Hippunen kävi alkuviikosta hammashuollossa. Tämä piti tehdä jo lokakuussa mutta virtsarakontulehduksesta alkunsa saanut munuaisaltaan tulehdus esti hampaidenhoitoreissun. Isäntä vei Hippusen eläinlääkäriin ja käynti oli sujunut hienosti. Hippu oli ollut tapansa mukaan hyvin reipas. Hampaat on nyt kiiltävät ja hyvin putsatut 🦷 Hammaskiveä oli ollut jonkin verran mutta lohkeamia tai muuta suurempaa Hilpun suusta ei löytynyt. 

Hippua virtsarakon tulehdusongelmien vuoksi hoitanut spesialisti sanoi minulle joulukuussa, että jos Hippua pitää viedä alkuvuodesta jonkin muun syyn vuoksi eläinlääkäriin, voin pyytää ottamaan samalla reissulla pissinäytteen. Ihan kontrollin vuoksi. Ja näin nyt tehtiin. Näyte osoittautui puhtaaksi, joka oli loistava uutinen 💓 Ainakaan vielä ei siis näy merkkejä siitä, että bakteeri edelleen muhisi ja jylläisi Hippusen virtsarakossa. Ihanaa, jos tuo ilkeä vaiva on lopullisesti selätetty 😍


Hampaat on siis kunnossa mutta iski meidän likkoihin reilun päivän kestänyt vatsatauti  Myttö oireili lievemmin ja sen maha rauhoittui puolessa päivässä eräällä lisäravinteella. Hipun vatsa reistaili päivän verran hiukan rajummin. Sekin alkoi onneksi tasaantumaan lisäravinnetta antamalla. Hipun suolistosairaus varmasti pahensi vatsapöpön vaikutusta. Koska Hippunen voi huonosti, jouduin ensimmäistä kertaa lukukoirailuhistoriamme aikana perumaan Hipun työkeikan kotikirjastoomme. Tämä oli tietysti kurja juttu sekä Hippuselle että lukijoille, jotka varmasti odottivat Hippua kirjastolle saapuvaksi. Mutta onhan lukukoirallakin oikeus jäädä sairauslomalle 😀 

Minulla on aivan kohta edessä pieni reissu. Isäntä jää pitämään huushollia Hipun ja Mytön kanssa pystyssä. Täällä pärjätään varmasti mainiosti 😍 Ensi viikolla Hipa pääsee kuuntelemaan lukijoita naapurikirjastoomme. Eilen suunnittelimme yhdessä isännän kanssa tulevaksi kesäksi lyhyttä lomamatkaa yhdessä isokorvien kanssa. Maanantaina kävimme hautuumaalla sytyttämässä kynttilän äitini muistolle. Hänen kuolemastaan tuli tasan vuosi. Tämän sorttisia kuulumisia siis tänne meille. Leppoisaa ja kivaa helmikuun jatkoa teille, lukijamme ja blogin kaverimme. Pysyttehän matkassamme mukana 🐶

4 kommenttia:

  1. Onnea hyvistä uutisista. On hienoa, että Hipsukalla on hammashoito tehty ja pöpöt pysyneet poissa. Vatsataudistakin pääsivät pian eroon kumpikin tyttö. Nyt vain eteenpäin luottavaisin mielin ja kevättä kohti. Kuvista näkee miten tytsyt nauttivat keskinäisistä painiotteluistaan puistossa. Onnellisia ovat selvästi molemmat. Vierekkäin nukkuvat ja ovat kauniita molemmat.
    Aurinkoisia ja mukavia päiviä teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oikein mukavia kohta alkavan kevään päiviä. Hammashoito tuli tarpeeseen ja kaikki on muutenkin hyvin. Onhan tuo kaksikko parhaita ystävyksiä keskenään ja kovin tärkeitä toisilleen. Toivottavasti ovat myös onnellisia. Parhaamme teemme, että olisivat.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  2. Olisipa hyvä, jos Hipun virtsavaivat olisivat viimeinkin ohi! :) Vaikka sinällään asia tuntuukin pikkuvaivalta, niin pitkittyessään ja uusiessaan ei tosiaan yhtään kiva juttu, joten hienoa, jos ei sitä enää tarvitsisi murehtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella, että nuo vaivat ovat nyt lopullisesti historiaa. Oliko se tosiaan vain siitä kiinni, että Hipulla oli tarpeeksi pitkä antibioottikuuri... toivottavasti. Ettei tarvita mitään isompia hoito-operaatioita. Lisäravinnetta se syö varmaan loppuun saakka mutta se on ihan ok.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.