maanantai 9. toukokuuta 2016

Retki

Lauantai-aamuna huristelimme Kymenlaaksoon. Edessä oli retkipäivä kansallispuistossa ja hotelliyöpyminen Kouvolassa. Elämänsä ensimmäistä kertaa Typy sekä Hippu pääsivät mylläämään hotellin sänkyjä ja me omistajat jännittämään, miten yöreissu mahtaa sujua. Toki isokorvamme ovat kautta aikain yöpyneet muuallakin kuin kotipedeissä, joten uskoin, että meidän retki sujuu mallikkaasti. Isäntä retkeili vuosien varrella melkoisenkin ahkeraan meidän ihanan Pimun kanssa, teltassa ja laavussa nukkuen.

Perillä ollaan!


Repovedellä on mahtavan komeat maisemat! Paikallinen kuuluisuus, riippusilta, ylitettiin hienosti. Minä Hipun kanssa ja isäntä Typyä taluttaen. Olen korkeanpaikankammoinen, joten minulla löi polvet sillan puolivälissä loukkua. Tuijotin kiinteästi edessä astelevaa Hippua, alas ja ympärille ei kärsinyt katsoa vaikka maisemat olivat kauniit. Pikkuneidin askel kulki reippaasti. Selvisin sillasta ja isäntä sanoi, että saan olla ylpeä itsestäni. Niin olenkin, ylitin sillan lisäksi itseni.


Edessä lasku piiiitkiä portaita pitkin. Pitkospuut ja pitkät portaat
ovat kiinteä osa Repoveden maisemia.


Parempaa retkisäätä emme olisi voineet toivoa! Aurinko paistoi ja lämmitti. Ja kun ollaan näin alkukesästä liikkeellä, ei hyttyset, paarmat ja muut örrikät ole vielä matkamiesten kiusana.

Eväshetki on retken kohokohtia! Myös kaksijalkaisille.

Tämän pituista "päivälenkkiä" ei ihan joka päivä tehdä. Ja kun se sisälsi vielä mahdollisuuden pulahtaa virkistävään veteen, oli retki täydellinen. Typsykkä hyödynsi uintimahdollisuuden useita kertoja ja Hippu kahlasi rantavedessä. Melkoisen väsyneet mutta iloiset retkeläiset saapuivat hotellille ja pääsivät oikaisemaan kinttunsa. 


"Hei emäntä, muistathan kirjata myös meidät
sisään hotelliin!"

Hotelli toivotti isokorvat tervetulleiksi; emäntä sai
vastaanotosta käteensä kassin, joka sisälsi mm. herkkuja
sekä kartan, johon oli merkitty hotellia lähinnä olevat
ulkoilureitit ja koirapuistot. Huoneesta tytöille löytyi
omat ruoka-/juomakupit sekä pyyhkeet.

Hirmuisen hienosti Typsy ja Hippa käyttäytyivät hotellissa. Yöllä piti pari kertaa haukahtaa käytäviltä kuuluvalle möykälle mutta muuten koko poppoomme nukkui sikeästi. Pääsimme isännän kanssa illalla syömään hyvillä mielin, tytöt jäivät mallikkaasti huoneeseen huilaamaan. Aamupalalle menokaan ei tuottanut ongelmia Typyn ja Hipun vain nostaessa hiukan korviaan, kun pistimme huoneen oven takanamme kiinni.

Valmiina kotimatkalle!

Tämä reissu oli mainio kokeilu tulossa olevaa heinäkuista lomamatkaamme silmällä pitäen. Nyt on testattu, miten sujuu oleilu pienessä huoneessa, jossa on vieraat hajut ja ympärillä vieraat maisemat. Hyvinhän se sujui! Retkemme oli rentouttava irtiotto, joka yhden vuorokauden pituudestaan huolimatta tuntui kotiinpalatessa kuin olisimme olleet pidemmälläkin lomalla. Tämä otetaan uusiksi!

8 kommenttia:

 1. Kyllä tytöt ymmärsivät, miten pitää käyttäytyä, että pääsee toistekin.
  Repovesi on upea paikka, ja VR teki aikoinaan typerän teon, kun lopetti junien pysähtymiset Repoveden kupeessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut aiemmin itse käynyt Repovedellä, isäntä oli retkeillyt siellä aikoinaan Pimun kanssa. Hienot ja jylhät olivat maisemat! Typy ja Hippu taisivat olla sen verran väsyneitä retken jäljiltä etteivät jaksaneet alkaa hotellissa enempiä riehumaan.

   Perjantaina lähdemme Puulalle. Sitä on odotettu!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar9. toukokuuta 2016 klo 18.56

  Voi hurja miten hienot koirat teillä on! Tässä ihan vihertää kateudesta. Párek ei ikinä suostuisi jäämään ääneti mihinkään, jos minä lähtisin sen luota. Juuri ja juuri päästää minut lähikauppaan ilman ulvomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu saattaisi nostaa remakan, jos jäisi etenkin vieraaseen paikkaan yksin. Mutta Typyn kanssa se suostuu jäämään hienosti. Näköjään myös hotellihuoneeseen. Meillä on käynyt hyvä tuuri kaikkien kolmen koiran kanssa; eroahdistusta tms. niistä ei kukaan ole potenut. Kai se osittain johtuu siitä, että ovat pakosta joutuneet olemaan yksin kotona.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Vau ja hui! Sano äet. Hieno retki vuan kaaheeta tuommonen riippusilta! Seon kansa nii korkeempaekankammonen että ee uskalla ies jakkaralle noosta.
  Ompa ollunna mahtava reessu teellä:) Ja nuin ovat hotellissahhii muistanna nelj´jalakasija. Tottahan tytöt on osanna käättäätyvä hienosti. Johan tuota näkköö piältäpäennii että ovat siivoja ja semmosija hienoja naesija! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippusilta oli kieltämättä jännittävä. En edes tajunnut lähtiessäni kävelemään sitä pitkin, että miten korkealla ollaan. Keskivaiheella meinasi iskeä paniikki mutta en voinut kääntyä takaisin, sillä vastapuolelle oli päästävä.

   Kyllä meillä oli kiva reissu. Hotelliyö oli mukava, teltassa nukkumiseen minulla on vielä matkaa...

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Onpas ollut hieno retki! Kansallispuistot on ihan parhaita retkikohteita. Repovedelle pitäisi kyllä joskus päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan hauska retki ja sen kruunasi aivan mahtava sää! Mietittiin, että mitenhän meidän reissun käy, jos tulee kaatamalla vettä. Suosittelen Repoveden kansallispuistoa lämpimästi!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.