perjantai 23. syyskuuta 2016

Tuoksuva kotiinkutsu

Tapasimme sunnuntaina Rajasaaressa 15-vuotiaan biigleherran. Se oli jo harmaakuonoinen ja liikkuminen oli hiukan epävakaata. Herralla kuulemma selkä vähän reistailee. Mutta iloisena se häntä heiluen morjesti meitä ja ensisijaisesti tietysti Typpyrää ja Hippaa. Isäntä sanoi, että taisin tulla vähän surulliseksi tämän vanhuksen tavattuani. Ja kyllä, niin tulin. Mieleeni nousi taas Pimun viimeinen syksy, sen harmaa kuono ja se suunnaton suru sekä ikävä, kun jouduimme päästämään sen paremmille mökkimaille. En pysty vieläkään kirjoittamaan Pimusta ilman itkua ja niin nytkin.

Ensi viikolla meillä on Typyn kanssa taas lukukoiratöitä. On mukavaa, että meillä on kuluvana syksynä aikaisempaa enemmän kirjastokeikkoja. Mutta ennen kuunteluhommia vietetään leppoisa viikonloppu Puulalla. Ohjelmassa on suppilovahveroiden etsintää ja taidan aloittaa syyshommia ainakin kesäkukkien poisraivaamisella. Hämmästyn, jos Typsy vielä tarkenee pulahtaa järveen. Eiköhän vesi ole jo melko kylmää. Hippusella on niin valtavat energiat, että toivon sen tuhlaavan niitä viipottamalla pitkin mökkimaita. Ja kun haluamme, että kaksikko palaa takaisin pihamaalle, pistämme grillin päälle ja ryhdymme paistamaan makkaraa. Sen tuoksu kun saattaa keskeyttää jopa peuran ajamisen.


8 kommenttia:

 1. Notskimakkara kuulostaa kyllä erityiseltä herkulta. Oikein ilosia viipotuksia teille kaikilla Puulaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkara on varmaan paras asia mökkeilyssä. Sen vapauden lisäksi, tuumaa tytöt. Letkeää loppuviikkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Kyllä teidän kelpaa, kun saatte nauttia mökkielämästä, juoksennella vapaina ja mussuttaa notskimakkaraa! Hauskaa viikonloppua teille ja palveluskunnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä oli kiva mökkiviikonvaihde. Makkara maistuu koko perheelle!

   Muiskuja Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Oikein hyvää mökkiviikonloppua! Ah, sitä makkaran tuoksua. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typsykän ja Hippulaisen mielestä mikään muu ei tuoksu niin hyvälle kuin kärvennetty makkara. Tai pihvi. Ihanalle Ekalle megaterkut meidän kaksikolta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Makkaran aromit on kyllä semmoset että suapi vaahtija käpäliin :) Mahtavan mukavata viikolloppuva sielä mökillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli leppoisan mukava viikonloppu Puulalla. Syksy sinnekin on hiipinyt, yöt on jo umpipimeitä. Pusut sinulle Iivari Typsyltä ja Hipiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu ja emäntä kiittävät.