keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Juhannuksen juhlintaa

Juhlava juhannus on takana. Keravan poppoo lähti sunnuntaina kotia kohti. Maanantaina veimme Hipun ja Mytön kanssa isännän Mikkeliin, jossa hän nousi etelään vievään junaan. Minulla on mahdollisuus tehdä etätöitä oman kesälomani alkuun saakka. Joten jäin Hilpan ja Myttösen kanssa mökille. Ja mikäs täällä ollessa 😀 Hienon kesäinen sää on hellinyt meitä. Vesi on uimakelpoista, tänään 24-asteista. Miinukseksi voidaan lukea hyttyset ja paarmat. Mutta eipä tässä parempaa työhuonetta voisi noista ötököistä huolimatta toivoa 💗

Kaverikolmikko koossa. Patulla oli tutkapanta
kaulassa, varmuuden vuoksi vaikka
meillä aita onkin.

Juhannus sujui rennoissa ja iloisissa merkeissä. Hippu, Myttö ja Patu riehuivat läpi juhannusaaton. Vauhtia riitti. Patu oli ensimmäistä kertaa kyläilemässä meidän mökillä. Sillä riitti reilusti kaikenlaista ihmeteltävää ja meidän likat toimivat mallikelpoisina emäntinä sekä oppaina vieraallemme. Juhannuspäivänä meininki oli huomattavasti rauhallisempaa. Aaton remuaminen otti veronsa ja kolmikko malttoi huilatakin. Juhannuksen sää oli mitä parhain. Aurinko paistoi eikä näillä rannoilla satanut vaikka joku tiedotus oli sitä ennustanut. 

Hippu nautti rapsutteluista ja jeesasi
ristikoiden tekemisessä.

Me kaksijalkaiset nostimme maljat keskikesän juhlalle. Grillissä paistui makkaraa, kanaa ja possua. Isäntä laittoi juhannuskoivun laiturin päähän ja Keravan porukan isäntä teki saunavastan (kyllä, meillä se on vasta, ei vihta 😁). Pojat kävivät ahkerasti pulikoimassa Puulassa. Vaikka kolmikko on jo teini-ikäisiä, viihtyivät he ainakin omien sanojensa mukaan mainiosti meidän alkeellisissa oloissa. Ja onhan pojat täällä ennenkin olleet, joten tiesivät, mihin tulevat 😄 Kaikki osallistuivat tasapuolisesti puiden ja saunavesin kantoon, pöydän kattamiseen ja ruuanlaittoon. Oli oikein mukavaa, että saimme nämä hyvät ystävämme vieraaksemme. 

Myttö ja Patu tähystivät
mökin ikkunasta.


Nautin nyt olostani täällä Puulan rannalla. Päivä alkaa aamu-uinnilla ja lounasta nautin tuossa mökin terassilla. Yksin ei kuitenkaan tarvitse syödä... Työpäivä hujahtaa yllättävän nopeasti. Eilen saunoimme Mytön kanssa. Koska on niin kovin lämmin, ihan joka ilta en saunaan laita tulia. Iso pino kirjoja odottaa lukijaansa. Enkä osaisi olla täällä ilman Radio Suomea. Keravan pojillekin kerroin, että jostain syystä täällä mökillä ei radiosta kuulu kuin Radio Suomi 😂 Tuota kanavaa ei kotona tule kuunneltua mutta mökillä se kuuluu asiaan. Isäntä touhuaa reilun viikon verran omia juttujaan kaupungissa. Edessä on mm. reissu Tarttoon. Ensi viikolla olemme taas koko lauma koossa Kangasniemellä. 

4 kommenttia:

  1. On teillä ollut oikein mukava juhannus! Ja kesä jatkuu mökillä etätöissä. Mikäs sen mukavampaa, nelijalkaiset saavat nauttia vapaudesta. Isännälle mukavaa Tartton reissua! Párekilta muiskuja Mytölle ja Hipulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hienoa kohta alkavaa heinäkuuta teille! Onhan tämä suuri etuoikeus omistaa tällainen paikka. Ja unohtamatta toki sitä, että olemme saaneet käydä täällä jo vuosikausia vaikka mökki olikin äitini mökki kevääseen saakka. Parékille isot muiskuset meidän likoilta.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  2. Eekaet tuota ennee paremmin voe päeveesä alottee ku uamu-uinnilla ja pihalla syönnillä hyvässä seorassa :) Sano äet. Meekäläenen on sammoo mieltä, paetsi tuosta uintihommasta :D
    Oekeen naatinnollista ja mukavata mökkielämätä sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan voi päiväänsä ja etenkin työpäiväänsä mukavammin aloittaa kuin pulahtamalla järveen. Onhan tämä luksusta. Hippu ja Myttö tyytyvät usein vain kahlaamaan rannassa. Kovin isoja uimapetoja eivät nekään ole, etenkin jos vertaa Typyyn.

      Aurinkoista ja leppoisaa, mukavaa pian alkavaa heinäkuuta sinne teille pohjoisempaan Savoon!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.