tiistai 20. kesäkuuta 2023

Kääntyminen kaupungissa kunnes juhannus koittaa

Hippu ja Myttö ovat mökkeilleet Kangasniemellä yhdessä isännän kanssa. Olen kuullut, että likat ovat nauttineet täysin siemauksin mökkeilyn iloista; vapaudesta, apukokkina olosta ja nuuskimisretkistä. Myttö on ollut isännän saunakaverina ja on meidän isokorvat pulahtaneet myös Puulaan. Hyttysiä on jonkin verran ja viikonlopun aikana olivat kuulemma paarmatkin saapuneet. Niitä Hippu pakenee mökin ruokapöydän alle, sillä se ei voi sietää paarmoja. Myttö yrittää pyydystää niitä, huonoin tuloksin. Kuikka on käynyt laiturin päässä katselemassa mökkiläisten meininkejä. Myttönen on vastatervehtinyt kuikkaa laiturin päästä, melkoisen äänekkäästi. Kuikka ei ole nokkaansa lotkauttanut Myttösen moikkailuille 😄

"Aiotko ukko antaa meille jotain?"

Vietin itsekin möksällä pitkän viikonlopun reilu viikko sitten. Uusi huussi oli saanut perusteet ja runko nousi jo pystyyn. Iso homma tuossa on vaikka ei ehkä uskoisi. Mutta isäntä tekee kaiken hyvin huolella ja suorastaan pikkutarkasti. Sanoin hänelle, ettei pas...ahuussin tarvitse mökin veroinen olla 😁 Mutta tiedän, että hän ei kestä huonoa ja epäsiistiä työnjälkeä, kun on kyse nikkaroimisesta sekä rakentamisesta. Nautin kovasti mökillä olosta vaikka itkukohtauskin eräänä iltana iski. Möksällä tuppaa tunteet nousevan helpommin pintaan. On enemmän aikaa sekä rauhaa ajatella asioita.

Mökkeilyn autuutta.


Minä olen paiskinut töitä täällä helteisessä kaupungissa. Kotona oleminen yksin tuntuu toki hiukan oudolta. Mutta en voi kieltää sitä, että on rentouttavaa, kun ei tarvitse hetkeen huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestään. Sitä paitsi se, että Hipa ja Myttöskä saavat olla mökillä, on valtavan hauskaa. Kyllä täällä betonilähiössä saa taas koko pitkän syksyn ja talven olla. Vaikka teemmekin parhaamme, että koirilla on ohjelmaa ja aktiviteetteja. 

Tänään saan kuitenkin mökkiläiset takaisin kotiin. Muutama päivä menee töiden lisäksi pyykäten sekä kasseja purkaen ja taas pakaten. Mutta juhannukseksi suuntaamme Puulalle. Meidät olisi ystävällisesti haluttu viettämään mökkijuhannusta myös Kotkan Suuri Mustaan mutta päätimme tänä kesänä olla omalla mökillä keskikesän juhlana. Miten meidän juhannus sujui ja mitä puuhailimme, siitä lisää ensi viikolla!

8 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa, että tytöillä on ollut todella hauskaa mökillä! :) Ihanaa, että teillä on tuollainen paikka, missä nauttia olostaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän likoista mökki taitaa olla maailman paras paikka. Ja onhan se meidän kaksijalkaistenkin mielestä. Ollaan tosi onnekkaita ja iloisia, että meillä on tämä paikka.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  2. Tytöt on toellaan hyvin sen näkösijä tuossa kuvassa että jottae palasta isännältä jootuin :D
    Ja miten mukava on ollunna sielä laeturilla pötkötellä ja naatiskella kesästä. Oekeen ihanata juhannusta sinne, kaanista siätä ja paljo herkkuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isäntä antaa Hipalle ja Myttöselle vähän liiankin ahkerasti makupaloja täällä mökillä. Siksi likat osaa aina odottaa jotain ja pettymys on vissiin suuri, jos ei jotain annetakkaan. Kotona hän on kuivakynsi....

      Oikein hienoa juhannusta teille myös, koko laumallenne!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  3. Onnen tytöt, on teillä kaunottarilla hyvät oltavat, ihana mökki ja palvelu pelaa. Kaunista ja iloista juhannusta koko porukalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin teille mukavaa keskikesän juhlaa juhannusta! Kyllähän meidän koko pesue pitää tätä mökkiä upeana paikkana. Ollaan tosi onnellisia täällä.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  4. Hei kaunottaret! Olette onnen suosikkeja, saatte viettää juhannusta ja kesää ihanalla mökillä ja pulahdella Puulaan viilentymään. Palveluskuntanne pitää tosi hyvää huolta teistä ja järjestää kiinnostavaa puuhaakin. Oikein iloista ja onnellista juhannusta koko teidän poppoollenne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvin kuvailit Hipun ja Mytön kesää täällä Puulan rannoilla. Täällä on aika paljon mielenkiintoista tutkittavaa ja yritetään pitää likat onnellisina.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.