tiistai 11. kesäkuuta 2013

Itkua ilosta ja surusta


Mökillä ramasee...
Hyvin oli Pimu, Typy ja isäntä mökillä pärjänneet. Isäntä oli nikkaroinut kaikenlaista ja isokorvat olivat ottaneet viikon helteestä johtuen levon kannalta. Mitäpä sitä turhia hosumaan lomalla! Puulassa oli pulikoitu useamman kerran ja isännän kärvistämistä makkaroista oli riittänyt välipalaa myös karvakuonoille. Ja kun isäntä matkasi koirimusten kanssa perjantai-iltana takaisin etelään, oli lomaa jatkettu aurinkoisena lauantaipäivänä Rajasaaressa.

Ostin viikolla tytöille taas kerran yrttiset punkkipannat vaikka niiden teho oli viime kesänä verrattain surkea. Mutta nämä pannat ovat nyt toista merkkiä, joten kokeillaan josko niissä olisi enemmän ytyä. Ainakin tuoksu on vahva ja isäntä olikin joutunut viikonloppuna tuulettamaan huusholliamme miltei yötä päivää. Rajiksestakin oli ajeltu kotiin auton ikkunat osittain auki, kun kaara alkoi muistuttamaan yrttikylpylää.

Meidän ikioma Dumbo
Rajasaaressa.
Meidän naisten irtiotto arjesta mökkivanhuksen vieraina sujui sekin mukavissa tunnelmissa. Mutta lauantaina sain suru-uutisen, joka latisti tunnelmiani. Edessä on taas kerran hautajaiset Kangasniemellä, jolloin sanomme hyvästit enolleni. Eno oli hyväntuulinen ja mukava mies, joka tykkäsi meidän karvakaksikosta. Hänen kalastamansa muikut, jotka voissa käristettiin, olivat Pimun suurta herkkua. Monta muistoa tulvi viikonloppuna mieleen ja vaikka eno sairastelikin, ei hänen aikansa olisi pitänyt vielä tulla. Valitettavasti tämän tyttöjen reissun tulen siis muistamaan surun aikana vaikka rempseä naisjoukko sai minut välillä nauramaan ilonkin kyyneleitä.

Loppuviikosta pakkaamme taas auton ja ajelemme mökille. Isännällä on töistä vapaa viikonloppu, joka näin kesäaikaan on harvinaista herkkua. Joten hyödynnämme tilaisuuden ja lähdemme luonnon rauhaan. Pimu ja Typy pääsevät nauttimaan vapaudesta ja  itse aion kerätä voimia jo seuraavaan Kangasniemen visiittiin. Visiittiin, joka tehdään raskain mielin.

2 kommenttia:

 1. Osanottoni surulliseen menetykseesi.

  Oletko kokeillut syöttää karvakorville valkosipulia, esim. kapseleina? Pitäisi tehota punkkeihin ja kirppuihinkin- Ajattelin kokeilla sitä tänä kesänä, kun asumme nyt ilmeisesti lähempänä punkkeja kuin ennen. Meidän koirissa on ollut tosi vähän punkkeja tähän mennessä, toivottavasti tilanne ei muutukaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mai!

  Koirahierojamme suositteli tuota valkosipulia ja ajattelin tässä kesän kuluessa sitä kokeilla. Vielä ei meidänkään neideistä ole punkkeja löytynyt kuin yksi kappale, joka käppäili Typyn päässä. Toivotaan todella, että se julkisuudessa povattu valtava punkkikesä ei toteutuisikaan.

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Typy, Hippu ja emäntä kiittävät.