torstai 25. toukokuuta 2017

Turvamiesten kanssa kauppa-autolla

Lomaviikko täällä Kangasniemellä on sujunut leppoisan rennosti. Parempia ilmoja ei olisi voinut toivoa. Aurinko on paistanut ja tiistaina lämpötila kohosi hellelukemiin, +25 astetta! Vielä kun vesi olisi lämpöisempää, jotta tarkenisin uimaan... Typsyä Puulan viileys ei ole estänyt ja Hipsukin on kahlannut vatsaansa myöten pitkin rantaa. 

Mitä olemme täällä sitten viikolla puuhailleet? 

Helletiistaina kävimme kauppa-autolla. Tämä tarpeellinen kauppamuoto on voimissaan näillä syrjäseuduilla ja se on hienoa. Yllättävän monipuolisesti autosta löytyy vaikka ja mitä. Toki merkit ja valikoima on suppeampi kuin marketissa. En ole vuosiin käynyt kauppa-autolla, joten pitää tänä kesänä elvyttää tämä retkikohde taas eloon.

Hippu on tullut rohkeammaksi ja tekee pieniä tutkimusmatkoja itsekseen. Typy on pysytellyt hienosti lähimaastossa eikä ole tehnyt maratoonireissuja. Punkit ovat saapuneet, Hipusta irrotin jo yhden. Haravointihommaa riittää vielä loppulomaksi ja kukkiakin aion istuttaa. Ilman Ylen Radio Suomea sekä Yle Radio 1:stä en tulisi täällä toimeen. Ja kirjojen maailmaan sukellan  useaksi tunniksi päivittäin. 

Ennen kotiinpaluuta yritän löytää rantametsästä sukkaparini, jonka Hilpuri varasti ja kätki sinne. Isäntä tulee huomenna ja se on isokorville ilon hetki. Ja myös minulle. Minulta on joskus kysytty, miten uskallan olla yksin täällä korvessa. Siihen voin vastata, että nuo karvaiset turvamiehet ovat aina valppaina. Jopa valitettavasti yöllä, kun kuikka alkaa huudella järvellä tai tuuli heittää männynoksan ikkunaan. Siinä herää koko lähitienoo, kun kaksikko alkaa rähinän. Joten mukavaa, kun isäntä saapuu ja saan viimeiset lomayöt nukkua katkottomammin. 


6 kommenttia:

 1. Palvelijatar on aina unelmoinut viikonlopusta koiran kanssa mökissä korvessa. Haha, Sehän ei ikinä uskaltaisi siellä olla, vaikka olisi tusina verikoiria ja tykki turvanaan.
  Teillä on siellä todella hienot oltavat, nauttikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin sen verran arkailen, että yöksi laitan mökin oven lukkoon. Sitä ei tehdä silloin, kun isäntä on paikalla. Ja hyvähän se on, että tytöt vahtivat. Eikä pidä antaa mielikuvituksen ryhtyä laukkaamaan...

   Meillä oli vallan onnistunut lomaviikko. Hienoa oli! Isot terveiset Párekille meidän likoilta.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ihana viikko! Tänä kesänä uskon, että minäkin vietän lomalla Ekan kanssa aikaa mökkeillen vaikka sitten kahdestaankin. Tosin mies irtisanottiin koeaikana juuri tiistaina, joten saattaa olla, että olemme siellä yhdessä koko lomani ajan.
  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kurjia uutisia... kyllä tämä työelämä on nykyään raakaa ja omituista. Minullekin tulee syksyllä isoja mullistuksia omassa työssäni. Eikä omasta tahdostani vaan työnantajan yksipuolisella ilmoituksella ja -määräyksellä. Tunnelmani ovat tällä hetkellä epätietoisen surulliset.

   Mutta ennen syksyn uusia koitoksia vietämme lomaa, mökillä. On kyllä hienoa nähdä, miten koirat nauttivat siellä olosta. Typy vaan saisi olla tekemättä niitä maratoonipituisia lenkkejä yksin metsässä... no ajokoira on ajokoira.

   Mukavaa ja keväistä alkaneen viikon jatkoa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Hilpeeltä kuulostaa teijän Puulaa-puuhat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa ja hilpeää meillä olikin. Typy juoksi lenkkejä, Hippu seurasi perässä ja välillä pulahdettiin Puulaan. Makkaraa, päiväunia emännän vieressä ja auringossa lötköilyä unohtamatta.

   Reipasta ja auringontäyteistä viikkoa teille pojat toivottelee Typsy, Hilpu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu ja emäntä kiittävät.