perjantai 15. tammikuuta 2021

Biiglet palttoissa

Lupailin viime kirjoitelmassani kertausta menneeseen vuoteen. Palaan siihen ensi kerralla, sillä onhan tässä välissä ehdottomasti julkaistava kuva meidän likoista palttoot päällä!


Ei ole nimittäin takkeja viime vuosina täällä etelässä juuri tarvittu. Talvet ovat yleisesti ottaen suurilta osin kuraisia, lumettomia ja vesisateisia. Pari pakkas-lumipäivää saattaa aika ajoin olla mutta ne eivät ole nuttuja yleensä vaatineet. 

Toisin on ollut viime päivinä. Lumimyräkkä jylläsi ja nyt on maa valkea. Reilusti. Isokorvat kömpimät selkäänsä myöten umpihangessa. Onneksi tänään oli jo suurin osa kulkuväylistä aurattu. Lumipyryn päälle tuli kuitenkin kova pakkanen. Joten eilen ja tänään lenkit ovat olleet pituudeltaan minimaallisia. Vaikka takit suojaavat Hilpua ja Myttöstä kylmältä yläkropasta, niin kintut ja varpaat tuppaavat nopeasti palelemaan. Tossuja meidän kaksikolle on turha tarjota.

Kyllä tämä keli kuitenkin räntäsateen ja kuraloskan voittaa! Ja jahka tuosta pakkanen hellittää, on sitäkin hauskempaa temmeltää pellolla ja metsässä hangen alta löytyviä hajuja nuuskutellen. Toivotan koko meidän poppoon puolesta kaikille teille, hyvät ystävämme, talvisen raikasta ja riemukasta viikonloppua ⛄❄.

8 kommenttia:

 1. Kiitos vuan ja sammoo teellehhii! :) Meleko raetista on ollunna ilima kyllä. -31 astetta olj tänäuamuna! Kyllä olj tossut jalakaan pantava. Jospa tuo laahtus tuosta ni sittäpä oes mukavata talavisiätä.
  Hienot on takit tytöellä! Kyllä nuilla tarkenoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kovat pakkaset ovat hellittäneet siellä teillä. Ja täällä meillä. Lunta kyllä riittää! Takit on laitettu taas vaatekaappiin odottamaan uusia, kylmiä kelejä. Saa nähdä, tuleeko sellaisia vielä tänä talvena lisää.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Sitä samaa teillekin!
  Onpa tytöt tyylikkäitä takeissaan. Ensi viikollahan pitäisi pakkaset lauhtua. Toivotaan aurinkoa ja hienoja lenkkisäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takit on pistetty nyt naulaan, sää tosiaan lauhtui ja hurjasti. Hienoa kuitenkin, että lunta riittää. Aurinkoisia päiviä saisi jo alkaa tulemaan. Onneksi valkea maa tuo päiviin hieman lisävaloa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Hienosti takit pukevat tyttösiä! :)
  Onneksi tossukelejä on niin harvoin, ettei ehkä haittaa, vaikkei tossuja olekaan. Lenkkeilee ne muutamat päivät vähän vähemmän... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hipulla on käytössä jo aikoinaan Pimulla ollut takki. Sitten se siirtyi Typylle ja nyt sitten Hipsukalle. Mytöllä on käytössä Hipun vanha takki. Näin me kierrätetään.

   Tossut ei tosiaan pysy meidän likkojen jaloissa ja lenkeistä ei tule mitään. Ne temppuilevat niin kauan, että töppöset lähtevät pois jaloista. Siksi siis kovilla pakkasilla tehdään minilenkkejä. Onneksi kireää pakkasta ei kovin pitkään kestänyt.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Puhas lumi on kyl käheetä, mut kyä 20 on liikaa pakkasta, Tytöt. Nätit takit teillä, mut tiätty, täytyyhän siävillä tyttösillä olla somaa päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän likat kiittää kehuista! Kyllä noilla palttoilla on kelvannut kulkea. Nyt niitä ei tarvita, kun mittarissa on plussa-asteita. Oli se reilut 20-astetta kyllä aivan liikaa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.