keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Juhannus ja synttärit juhlittu, nyt mökkeillään!

Torstaina käänsin aikaisin aamulla auton keulan kohti nelostietä. Takapenkillä matkakavereina turvavöissä istui Hippu ja Myttö. Samaan aikaan isäntä suuntasi kohti merta ja lähti purjehdusretkelle Suomenlahdelle. Eilen kävimme hakemassa isännän Pieksämäen asemalta, jonne juna hänet etelästä toi. Nyt meillä on edessä koko perheen yhteinen mökkiloma Puulan rannoilla. Ja vähän muuallakin.

Palaan vielä meidän saarijuhannukseen Suuri-Mustassa. Meillä oli rento ja hauska juhannus. Sää suosi. Välillä oli jopa tukalan helteistä. Merivesi oli todella lämmintä, joten minäkin uskaltauduin uimaan. En muista, milloin olen Kotkassa viimeksi uinut. Jos vesi onkin ollut uintilämmintä, on sinilevä levinnyt jo rannoille. 

Myttö tykkää kahlailla meressä. Vesi oli
juhannuksena hyvin lämmintä.


Hippu nauttii kieriskellä rantahiekassa. 
Saaressa on hienoa hiekkarantaa.


Meidän saarijuhannukseen kuului grillaamista, saunomista, seurustelua iloisessa seurassa, lukemista, rentoilua ja herkuttelua. Hippu ja Myttö saivat molemmat juhannusherkkuina kuivattuja peurankorvia sekä pensasmustikoita. Luonnon marjat eivät olleet vielä kypsiä vaikka raakileita jo nähtiinkin. Isokorvat kävivät molemmat uimassa useita kertoja päivässä. Vesi virkisti ja helpotti olemista kuumassa säässä. 

Grillipaikan kaksi tarkkailijaa.

Kun juhannus oli juhlittu, vietimme ihanan Myttösen syntymäpäivää. Kemuja emme nyt järjestäneet. Mutta uskon, että Myttö oli tyytyväinen omaan juhlapäiväänsä. Lahjaksi annoimme Myttöskälle herkkuja sekä lelun. Molemmista se innostui kovasti. Kaksivuotias päivänsankari sai myös herkkuaterian, joka oli maksalaatikkoa. Hipulle ei valitettavasti voinut samanlaista ateriaa tarjoilla mutta se sai vatsalleen sopivia herkkupaloja. Eihän isosiskoa tietenkään unohdettu vaikka Myttöä juhlittiinkin.

Syntymäpäiväaterialla. Kupissa
maksalaatikkoa.


Päivänsankaritar lahjojensa kera.

Ja nyt, olemme siis möksällä. Täällä vietämme rentoa lomaa. Toki mökillä on aina jotakin pientä puuhaa ja isompaakin. Mutta tehdään sitä mitä jaksetaan ja huvittaa. Isäntä rakentaa autoportin ja tekee uuden huussin pohjan valmiiksi ensi kesää silmällä pitäen. Johan tuossa on suunnitelmia kerrakseen. Saariretkiä tehdään varmasti. Lisäksi teemme Kuopio-Joensuu-Kitee-Savonranta-kesäreissukierroksen. Lisäksi vierailemme loman aikana isäni ja hänen vaimonsa mökillä Haukivuorella. Saamme myös muutamia mukavia vieraita tänne meidän mökille Puulalle. 

Pieni Suuri Beagle ottaa tässä vaiheessa pienen kesätauon 🌻. Kirjoittelen kyllä kuulumisiamme mutta varmaankin hiukan harvemmin. Siihen on myös käytännön syyt, sillä mökkivanhus ei omaa sähköä ja nettikin saadaan tietokoneeseen toimimaan puhelimen avustuksella. Kaikkia laitteita taas ei kovin usein pysty latailemaan. 

Toivotamme Hipun, Mytön ja isännän kanssa kaikille Teille oikein letkeän lupsakkaa ja iloista kesän jatkoa! Pysyttehän kuulolla ja menossamme mukana 💖. 

Ps. Meidän upeille blogikamuille tiedoksi, että luemme ahkerasti teidän kirjoitelmia. Kommentointi ei valitettavasti vaan jostain syystä näillä omena-laitteilla onnistu. Emme ole isännän kanssa onnistuneet mysteeriä selvittämään. Harmittaa kovasti mutta emme ole teitä ketään siis unohtaneet.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa kaikille, niin koiruleille kuin ihmisillekin!

  VastaaPoista
 2. Pysytään tietennii mukana mänössä :) Oekeen ihanata ja rentoottavata lommoo koko sakille! <3

  VastaaPoista
 3. Tytöt, oottepa ihan terhakoina rillipaikalla. Menokasta kesää, uikaa paljon ja rentoilkaa. Joo.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti teille kaikille, lomaillaan ilolla ja nautitaan kesästä. Myös teille kaikille hauskaa kesäaikaa!

  Hippu, Myttö ja emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.