perjantai 15. lokakuuta 2021

Karkureissu ja kirjastohommia

Mökkiviikko sujui mukavissa ja rennoissa tunnelmissa. Hyvin pärjäsimme Hipan ja Myttösen kanssa syksyisen metsän keskellä 😀. Olin kovin tyytyväinen, että lähdin mökille. Isokorvat ottivat viikosta kaiken ilon irti. Vapaana juoksentelu on sitä parhautta! Itse luin kirjoja ja lämmitin saunaa. Hiukan tein pihatöitäkin mutta muistin lepuuttaa kipeää kinttuani. Tällä viikolla olen jo minilenkkejä kävellyt ja eiköhän se tästä kuntoon tule. 

"Joko se isäntä tulee?"

Haimme isännän perjantaina Mikkelin junalta ja lauantaina hän pääsi korjaamaan aitaa. Tai lisäämään siihen jatkopaloja molempiin päihin. Puulan vesi on laskenut hurjasti. Rantakiviä oli ilmestynyt näkyviin ja niitä pitkin tassuttelemalla pääsi kiertämään aidan. Arvatkaapa, hoksasiko Hippu ja Myttö tämän...  Minä paikkasin aitaa jo viikolla. Lauantaina kaksikko keksi lähteä aidan toisesta päästä pienelle seikkailuretkelle. Onneksi reissu ei kestänyt kuin reilun tunnin verran ja molemmat likat palasivat ehjin nahoin takaisin. Enkä niin huolta kannakaan muusta kuin siitä, että ne menisivät erään naapurinnaapurin pihalle talsimaan... 

Tällä kohta menneellä viikolla kävimme Hippusen kanssa lukukoirahommissa sekä koti- että naapurikirjastossa. Molemmissa kirjastoissa oli lukijoita kiva määrä ja Hipulle jäi myös hengähdystaukoja kuuntelukertojen väliin. Kotikirjastoon palasimme nyt pitkän koronalomautustauon jälkeen. Kirjaston tuttu henkilökunta otti meidän sydämellisesti vastaan. Tästä Hippasen työt jatkuvat sitten joulukuulle saakka. Käynti kerran kuussa molemmissa kirjastoissa on hyvä työtahdi Hipulle. 

Kotikirjastossa lukijoita odotellen.

Isäntä pakertaa vielä tänään työmaalla. Huomenna pakkaamme auton ja käännämme sen keulan kohti nelostietä. Edessä on syysloma, mökkikauden päätös ja möksävanhuksen talviteloille laittaminen. Ohjelmassa on polttopuusavottaa, pihan siivousta ja pihakalusteiden yms. romujen säilöön laittamista. Lämmitämme saunaa ja piipahdamme kirkonkylällä kaupoilla sekä haudoilla. Syysloman perinne on myös vuoden ensimmäisten suklaakonvehtien sekä glögin nautiskelu takkatulta katsellen. Aion myös ostaa ensimmäiset joululehdet. 

Toivotan koko meidän jengin puolesta syksyisen värikästä, leppoisaa ja mukavaa tulevaa viikkoa 🐶🍁. Pieni Suuri Beagle rauhoittuu nyt reiluksi viikoksi Puulan rannoille. Kuulumisiin taas pian!


8 kommenttia:

 1. On tytöillä ollut hauskaa pienellä karkumatkallaan!
  Erittäin mukavaa ja nautinnollista syyslomaa teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu taisi ainakin nauttia sydämensä kyllyydestä karkureissusta.

   Meillä oli oikein kiva loma ja nyt ollaan taas kotimaisemissa. Iloista viikonloppua teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Voi teitä karkulaisia. Mutta hyvä että palasitte kotiin ehjin nahoin.
  Mukavia lukuhommia, kiva kun vihdoin viimein pääsitte taas kirjastoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi karkureissu oli kohtuullisen nopea ja kaikki päättyi hyvin. Muita pelkoja minulla ei ollut kuin se, että kaksikko päätyy ikävien naapurinnaapureiden pihaan. Sieltä kun tuli niitä uhkailujakin toissakesänä.

   Lukuhommat pyörivät taas pitkän tauon jälkeen ja se on mahtavaa!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Voe teetä karkulaesija...onneks että eksynnä sinne nuapurinnuapurin puolelle! Kotona paras taekka siis tässä tappaaksessa omalla mökillä :)
  Oekeen haaskoo lommoo teelle sielä ihanalla mökillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Iivari, onneksi karkulaisten reissu suuntautui serkkuni ja äitini maille. Ei sinne ikävään paikkaan.

   Loma oli ja meni. Meillä oli oikein mukavaa! Mökkiä jäi ikävä, joten kevättä odotellen.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Vapaus se aina houkuttelee! ;)
  Mukavaa syksyä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaus on kova sana ainakin Hipulle. Ja beagleja on sanottu "tyhmäksi" koiraroduksi. Kaikkea muuta... meidän kaksikko on ainakin hyvin fiksuja tapauksia. Osaavat kiertää esteetkin, jos tarvetta.

   Touhukasta ja mukavaa syksyn jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.