torstai 18. marraskuuta 2021

Anteeksipyyntömme ja lukukoirakuulumisia

Ihan alkuun suuren suuret pahoitteluni siitä, että en ole kommentoinut Teidän plogikamujemme kirjoituksia. Luettu kyllä ahkerasti ollaan. En pysty myöskään tällä hetkellä vastaamaan tähän Pieneen Suureen Beagleen jätettyihin kommentteihin. Iso kiitos niistä! Tietokone ja sen asetukset aiheuttavat nyt pulmaa. Toivottavasti pääsen taas pian kirjoittelemaan kommentteja. 


Kotikirjastossa riitti paljon
lukijoita.

Sadetta ja harmautta näyttää ainakin täällä etelässä riittävän. On päiviä, jolloin ei valoa näy koko päivänä. Mutta olemme silti ahkerasti ulkoilleet ja lenkkeilleet isokorvien kanssa. Hippa ja Myttönen viis veisaavat vaikka keli olisi miten karmea. Ja kun itse varustautuu sopivin vaatetuksin tuonne ulos, mikäs siinä metsäreittejä käppäillessä. 

Hipun kanssa kävimme sekä viime viikolla että tällä kuluvalla viikolla lukukoirailemassa. Viime viikon kotikirjastokäynti oli vilkas työpäivä lukukoiralle. Ja vaikka kaikkia aikoja ei oltu varattu, tuli spontaaneja innokkaita lukijoita tarjolle niin paljon, että valitettavasti kaikkia Hippunen ei ehtinyt palvelemaan. Ensi kerralla sitten!

Naapurikirjastossa Hippu kävi
tutkimassa lastenosaston kirjatarjontaa.

Naapurikirjastossa meininki oli lukijoiden suhteen hieman rauhallisempaa. Mutta jo ulko-ovella Hippua oli vastassa iso joukko lapsia, jotka halusivat silittää ja rapsutella meidän Hilpusta. Ja sehän passasi Hipulle paremmin kuin hyvin. Ennen joululomalle siirtymistä Hipulla on vielä työkeikat molempiin kirjastoihin. Tämä syksy oli koronan vuoksi tynkä lukukoirailujen suhteen. Mutta on ollut valtavan hienoa, että Hippu pääsi vihdoinkin pitkästä aikaa taas töihin. 

"En luovuta Myttö vaikka kuinka
vetäisit tätä jänistä toisesta päästä."

Olemme jatkaneet Hipun korvahuuhteluita ja korvat näyttävät melko hyviltä. Tulehduksen merkkejä ei näy eikä Hilpunen raavi korviaan. Hyvä näin. Jatkamme huuhteluja vielä jonkin aikaa. Luppakorvat sekä Hipun korvakäytävissä oleva synnynnäinen valuvirhe ovat hankala juttu. Mutta yritämme ennaltaehkäistä kaikin mahdollisin tavoin sitä, ettemme olisi samassa tilanteessa korvien suhteen kuin alkuvuodesta. Video-otoskopiahuuhteluun emme Hipun haluaisi taas joutuvan. 

Myttöskällä riittää vauhtia ja energiaa. Se yllyttää Hippua leikkimään ja painimaan. Kaksikko saakin joka päivä aikaan melkoiset rymyämiset. Matot ovat kasassa ja lelut levitelty pitkin lattioita, kun kaksikko oikein innostuu riehumaan. Mutta onhan sitä menoa ilo katsella, sillä se kertoo onnellisista ja hyvinvoivista biigletyttösistä. Mistähän voisi itselleen hankkia tuollaisen määrän intoa ja reipasta meininkiä...

4 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että siellä riittää lukijoita! :) Ihan kaikkialla eivät lukijat ja lukukoirat ole yhtä hyvin löytäneet toisiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikirjastossa riittää kyllä hienosti lukijoita. Naapurissa on usein hieman hiljaisempaa lukijoiden suhteen mutta siellä on paljon moikkaajia ja rapsuttajia. Saapa nähdä, jatkuuko työt taas keväällä. Näyttää tuo korona taas nostavan itseään enemmän esiin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Ompa mukava etton Lukukoera piässynnä töehin :) Toevottavasti jatkohhii sujjuu yhtä hyvästi ettee tule mittää sulukuja tuon pahan taavvin kansa.
  Se harmoo ja märkä syksy onneks taetaa jiähä kohta tuakseppäen ja tulloo lunta ja pakkasta. Mukava tyttöjennii sittä lumessa pelemuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan, että keväälläkin olisi kirjastohommia. Hieman aloin miettimään, noinkohan päästään tammikuussa jatkamaan.

   Nyt on hitunen lunta täällä etelässäkin ja pakkasta myös. Kyllä nämä kelit ovat mukavia! Ja joulua kohti mennään jo kovaa. Tästä kaikesta yritämme kyllä nauttia täysin siemauksin.

   Hyviä vointeja sinulle Iivari!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.