torstai 7. heinäkuuta 2022

Mukavaa mökkielämää

Aurinkoiset terveiset Etelä-Savosta! Olen ollut tämän viikon Hilpan ja Myttösen kanssa mökillä. Etähommat luistaa ja täällä järven rannalla ollut oikein mukava viettää aikaa. Meillä kotona, tuulettimista huolimatta, on ollut tukalan kuuma eikä likkojen kanssa voinut kovin pitkiä lenkkejä tehdä, kun aurinko paahtoi kuumasti. Mökillä käy melkein aina kiva tuulenvire ja pääsee myös veteen viilentymään.

Mökkielämää.

Isäntä jäi tällä kertaa pitämään huusholliamme pystyssä. Ja eilen sain iloisen videopuhelun kotipuolesta; meidän 9,5 viikkoa kestänyt kylpyhuone-vessaremontti on valmis! Isäntä pääsee tänään pesemään pyykkiä omalla koneellamme sekä käymään omassa suihkussamme. Hyvästi myös ekovessa! Vielä meiltä uupuu kuulemma patteri sekä yksi osa suihkuseinästä. Mutta ne eivät estä kylppärin käyttöä. Vihdoinkin tämä työmaa on ohi. Välillä pisti harmittamaan, kun aikataulu petti pahasti. Mutta kivaa on se, että remppa valmistui ennen kuin lähdemme lomalle. Ajatus siitä, että kämpässä pyörii kaikenlaista remppaporukkaa emmekä itse ole siellä viikkokausiin paikalla, tuntui hieman ikävältä. 


Päivänsankaritar.

Mytön kolmevuotissynttäreitä juhlimme kotona oman perheen kesken. Myttönen sai lahjaksi herkkuja sekä kaksi lelua. Niitä päivänsankaritar alkoikin heti käsittelemään ja muokkaamaan uuteen uskoon. Kuivattu kalkkunankaula maistui Mytölle hyvin, yllä olevassa kuvassa sitä mutustellaan (pahoittelen hieman epätarkkaa kuvaa). Hippu oli kovin kiinnostunut Mytön lahjapaketin sisällöstä ja toki isosiskollekin annettiin oma osuus juhlaherkuista. Kuivattu peurankorva katosi nopeasti Hipun suuhun. 

Hippu on aina mukana, kun grillataan.
Pitäähän jonkun vahtia ruuanlaittoa.

Viime kesä ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Olin työttömänä ja meinasin, että nyt on aikaa lukea paljon kirjoja ja olla möksällä pitkälle syksyyn. Hipun äkillinen, mystinen sairastuminen, vei minulta voimia, intoa ja halun tehdä mitään järkevää tai edes lukea. Toki myös irtisanotuksi tuleminen ja läheisen sairaus verottivat iloani. Mutta olen jo tällä viikolla ottanut menetettyä takaisin. Kun suljen työpäivän päätteeksi läppärin, olen lukenut. Lukenut, käynyt uimassa, lukenut, saunonut, syönyt, rapsutellut biigeleitä ja lukenut. 

Ei Myttökään kaukana grillipaikasta ole. 

Ja kohtahan tässä saa lukea kaiket päivät, sillä minulla on muutama työpäivä edessä ennen kesälomaa! Sain sovittua työnantajani kanssa mukavasta lomapätkästä heinä-elokuulle. Meidän lomasuunnitelmat ovat lyhyesti ja ytimekkäästi mökkeilyä Kangasniemellä. Saavumme tänne Mikkelin kautta, jossa vietämme hääpäiväämme. Puulan rannalle on odotettavissa hieman vieraita kylään, joista Hippu ja Myttö ovat varmasti riemuissaan. Uskon, että meillä on tiedossa rentouttava, iloinen, letkeä ja onnellinen kesäloma. Olemme sen mielestäni ansainneet, koko jengi.

6 kommenttia:

 1. Hienoa, että remontti on vihdoin valmis! :) Kivalta kuulostaa myös, että voit tehdä etätöitä mökiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika luksusta, että töitä voi tehdä mökiltä käsin. Ja nyt olemme jo lomalla koko sakki, joten työkone saa homehtua nurkissa jonkin aikaa. Toivottavasti Lucy voi jo hyvin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ainakin tähän mennessä kesä on ollut viime vuotista iloisempi ja onnellisempi.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Mahtavaa mökkielämää teille, se on ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi, mökkeily voittaa mennen tullen kotiolot. Nautimme nyt täysillä, sillä kaupungissa saa olla taas pitkän syksyn ja talven.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.