torstai 20. huhtikuuta 2023

Suuren suosion lukukoira

Ihan alkuun esitän koko meidän lauman puolesta lämpimät osanotot valtavan suureen suruunne, Lucy-neidin kotiväki. Meidän kaunis ja hieno blogikamumme on lähtenyt vehreimmille ja paremmille paikoille. Siellä Lucya on varmasti ollut Pimu ja Typy vastassa. 

Kevätbiiglet 🌞

Mekin, tämän perheen kaksijalkaiset, valmistaudumme taas raskaaseen päivään. Se koittaa ensi viikolla, kun edessä on äitini tuhkien laitto lopulliseen leposijaan. Nykypäivänä arkkuhautaukset ovat ainakin kaupungeissa todella harvinaisia. Tämä tekee toki sen, että näitä hyvästijättöjä onkin sitten kaksin kappalein, hautajaiset ja tuhkien lasku. Ja se syö voimia ja jaksamista, kun odotat ja valmistaudut useampaan surulliseen tilaisuuteen. Mutta tästäkin selvitään, toinen toisiamme tukien 💗 Tuhkien lasku tapahtuu vain minun, isännän, siskoni ja hänen miehensä läsnäollessa. 


Pääsiäinen sujui leppoisasti ja oli hienoa, että sai hieman huilata pyhäpäivien johdosta. Hipun kanssa lukukoirailimme viime viikolla. Kotikirjastossamme oli paljon lukijoita ja lukemaan pyrkiviä sitäkin enemmän. Heille piti valitettavasti tarjota ei oota, sillä kaikki illan lukuvuorot olivat varattu. Kuulin kirjastolta, että kaikki loputkin kevään lukukoiravuorot sekä Hipulle että Otolle ovat jo täyteen varattuja 😃 Onhan tämä aivan mahtavaa, että lukukoirat nauttivat näin hurjaa suosiota. Hippuli kuunteli tällä reissulla sujuvasti mm. kiinan kielellä luettua satua. Palkaksi saadut rapsutukset ja silitykset kruunasivat kirjastokäyntimme. 

Auringonpalvojat.

Lumet ovat jo miltei tyystin kadonneet. Olemme isokorvien kanssa nähneet lenkkipoluillamme valkovuokkoja, leskenlehtiä, nokkosperhosia ja sitruunaperhosia. Linnut laulevat kovasti etenkin aamuisin. Hiekoitushiekkoja on ryhdytty kiitettävästi putsaamaan pois ja se onkin hyvä homma. Kovasti tuppaa tuo hiekka pölyämään ja ilmanlaatu on huono. Mutta on tämä kevät upeaa aikaa 😍 Luonto herää taas eloon ja valoa riittää. Mahtavaa!

Ensi viikon raskaan päivän lisäksi teen työreissun Turkuun. Ennen sitä juhlin syntymäpäivääni tärkeiden ystävieni kanssa. Ohjelmamme on kulttuuri- ja ruokapainotteinen, toki kuplajuomia unohtamatta 😀 Isäntä pitää Hilpusta ja Myttösestä hyvää huolta retkieni ajan. Eikä tässä enää kovin pitkään tarvitse odotella, kun jäät Puulasta sulavat ja pääsemme avaamaan mökkikauden! Onneksi siis elämässämme on myös paljon iloa ja hyvää 💖


6 kommenttia:

 1. Raskasta on jättää jäähyväiset läheisimmälle ihmiselle, omalle äidille. Elämä on yhtä vuoristorataa nousuineen ja laskuineen. Kuten kokemus on osoittanut, kaikesta selviää ja jäljelle jää useimmiten kauniit muistot. Lukukoirailu on lähtenyt siellä loistavasti käyntiin. Se on arvokasta työtä. Aurinkoiset päivät ovat antaneet lumille kyytiä, ja vaikka nyt lupaillaan viilenevää ja sateitakin, pian on kesä täydessä käynnissä ja teidän sakki nauttimassa mökkeilystä. Lämpimästi onnea syntymäpäivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Palvelijatar ja Párek-herra. Elämä tosiaan sisältää paljon iloa ja sitten niitä valtavan surun hetkiä. Oman äidin poismeno on sellainen asia, jota ei oikeastaan edes osaa kuvailla. Mutta valoa on jo enemmän kuin niitä mustia päiviä.

   Odotamme jo kovasti mökille pääsyä! Oikein leppoisaa alkaneen toukokuun jatkoa teille ja voikaa hyvin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Onpa kyllä ihana, että lukukoirat ovat siellä teillä nyt noin suosittuja, että lukijoita olisi enemmän kuin pystytään ottamaan. Paljon on ollut uutisissa lasten lukuinnon vähentymisestä ja sitä myötä lukutaidon heikentymisestä, joka vaikuttaa moneen asiaan elämässä, joten tosi hienoa, jos lukukoirat saavat aikaan vähän lisäinnostusta kirjojen pariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Hesarin Lasten uutisten juttu Hipusta sekä paperiversiona että nettisivuilla niin sanotusti räjäytti potin. Hipun luokse ollaan kovasti tulossa lukemaan ja uskon, että Hilpun saama julkisuus tekee hyvä koko meidän kotikaupungin lukukoiratoiminnalle.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kiitos muistamisesta! <3

  Voimia varmasti vie tuo, että on monta raskasta päivää. Päivien raskaus tietenkin kertoo siitä, kuinka rakas ja tärkeä ihminen on ollut kyseessä.

  Mahtavaa kuulla, että lukukoiralle lukijoita on noin paljon liikkeellä! Ystävä-koiramme Ninni, joka myös on lukukoira, on paljon vähemmän työllistetty, vaikka hänen ihmisensä on tehnyt kovasti töitä markkinoidakseen lukukoiraa omassa kaupungissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti voit hyvin ja toivotan edelleen jaksamista sekä kaikkea hyvää Lucy-neidin poislähdön jälkeen. Näin se elämä näyttää aina joskus näitä karmeitakin puoliaan. Oma äiti on todella se rakas ja tärkeä ihminen, ainakin meille siskoni kanssa oli. Hänen menettämistään en voi oikein edes kuvata, miltä se tuntuu.

   Hippu on tosiaan suosionsa huipulla ja se on todella kivaa. Molemmat kirjastot, joissa käymme, ovat ahkerasti markkinoineet lukukoiria ja Hippua. Näiden toimenpiteiden sekä sen Hesarin jutun ansiosta Hipun ovat löytäneet monet uudet lukijat.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.