torstai 25. toukokuuta 2023

Kangasniemellä, Rajasaaressa ja Vantaa-päivässä

Tässä kirjoitelmassani kerron meidän viime viikkojen menoista ja touhuista. Hippu on ahertanut kevään viimeisiä lukukoirahommia ja vietimme kesäisen viikonlopun Kangasniemellä mökkikautta avaten. 


Kuten arvata saattaa, Hippu ja Myttö olivat haltioissaan päästessään pitkän talven jälkeen mökille. Kun soratie alkoi rahista auton renkaissa, kaksikko takapenkillä (turvavöissään) valpastui. Meille osui valtavan hieno, kesäinen sää koko viikonlopuksi. Yllä olevassa kuvassa likat paistattelevat päivää mökin rappusilla. Mökki oli säilynyt kunnossa ja tallessa talven jäljiltä. Tämä oli ilahduttava asia. Saunoimme, grillasimme ja isäntä mittaili paikkaa uudelle huussille. Laitoin äidin valokuvan hyllyn päälle. Kuvassa hymyilee mökin ensimmäinen omistaja, onnellisena ja terveenä. Äitienpäivänä katselin Puulalle ja lähetin suuret kiitokset äidilleni. Parempaa en olisi voinut koskaan saada 💗😢


Kun olimme kotiutuneet möksältä, suuntasimme maanantaina Vantaa-päivään Tikkurilan kirjastopuistoon. Kirjaston lasten- ja nuortenosasto oli järjestänyt sinne lukukoirien Meet&Greet-tapahtuman. Hilpu edusti hienosti kollegansa Oton kanssa. Moikkaajia ja rapsuttajia kävi paljon. Yhteiskuvia napsittiin siihen malliin, että koirien poseeraustaidot otetiin täydellä kapasiteetilla käyttöön. Sää oli liki helteisen aurinkoinen ja tapahtumassa oli iloisen hauska meininki. Hippu ja Otto herättivät ihastusta kovasti ja sain kertoa ahkerasti, mitä lukukoirailu oikein on ja miten Hipa päätyi kyseiseen työhön. Viime viikonloppuna piipahdimme pitkästä aikaa Rajasaaressa. Se on saari Helsingin Meilahdessa, joka toimii koirapuistona. Talvisin emme Rajasaaressa käy, sillä meidän isokorvakaksikko karkaisi jäätä pitkin ties minne. Kokemusta nimittäin on, Typyn kohdalla... Kesäisin tuo paikka on vallan mainio. Hippunen ja Myttönen kahlasivat meressä. Leikki- ja juoksukavereita riitti. Paljon meidän tyttöset kirmasivat ja painivat. Paluumatkalla autossa torkkui kaksi uupunutta biigletyttöstä.


Täytyy antaa Helsingin kaupungille suuret suosionosoitukset siitä, että saari on pyhitetty koirille eikä sinne ole ryhdytty rakentamaan. Ei tällaisia paikkoja taida juurikaan mistään löytyä. Jos meillä ei olisi mökkiä, missä koirat pääsevät vapaana temmeltämään, kävisimme Rajasaaressa varmasti harvasa viikko.


Hippu on ahkeroinut kovasti koko kuluvan kevään. Tiistaina kävimme vielä yhdellä lukukoirakäynnillä. Tällä kertaa Länsimäen kirjastossa, jonne Hippu sai kutsun loppuvuodesta. Alla olevassa kuvassa Hippu odottelee lukijaa. Ensimmäisellä kerralla helmikuussa lukijat eivät vielä täysin olleet löytäneet Hilpusta. Mutta nyt varauslista oli täynnä. Käynti sisälsi mukavia kohtaamisia, kivoja tarinoita ja paljon rapsutuksia. Eräs lukija piirsi Hipulle muistoksi kuvan siitä. Ja hyvin taiteilijan alku oli osannut Hippusen piirteet teokseensa ikuistaa. 


Syksyn lukukoiravuorot naapurikirjastoomme on jo sovittu. Ja kotikirjastossamme Tikkurilassa Hippu jatkaa myös. Ensi viikolla Hippu tekee elämänsä ensimmäisen kouluvierailun! Sen hoitaa isäntä yhdessä Hilpan kanssa. Odotan mielenkiinnolla, millainen reissu siitä syntyi. Uskon, että oikein kiva ja rapsutusrunsas. 

Kesälomat alkavat häämöttää horisontissa. Isännällä lomalaitumet kutsuvat jo melko pian. Minä pakerran työn äärellä heinäkuun alkupuolelle saakka. Huomenna tulevat lampaat tuohon kotimme läheiselle laitumelle. Niitä käymme välittömästi tervehtimässä. Hippu ja Myttö suorastaan rakastavat lampaita. Ensin niitä katsellaan kauempaa, jotta villanutut tottuvat ihmisiin sekä koiriin. Juhannukseen mennessä ollaan yleensä jo päästy pusutteluvaiheeseen 😍

4 kommenttia:

 1. Teillä on taas ollut vilkasta ja energistä elämää niin kirjastoissa, koululla kuin mökilläkin. Ei ole koiraneidoilla pulaa sosiaalisesta kanssakäymisestä. Ja miten hienoa, että on paikkoja joissa purkaa liikuntahaluja vapaina viilettäen! On selvää, että teillä asustelee kaksi todella onnellista kaunista koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon todella että meidän likat elävät onnellista ja iloista elämää. Koska sitä ne tuovat minun ja isännän elämään joka päivä, iloa ja onnea.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Voe miten mukavata männöö sielä on ollunna :) Ja ihanata mökkielämätä! Kyllä tuommosilla rappusilla oes mukavata rappuskahvillahhii istuksija ja järvehhajuja haestella :) Meejjän nuoren emännän huushollissa on muuten kuulema tuommonen pikkunen piikletyttö nyt, Ison Mustan kaverina. Meleko vilihakka kuulu olovan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rappuskahvit on mainio homma noilla mökkiportailla. Olen joskus kyllä kokeillut. Eipä hienompaa "taulua" voisi edessä olla, mitä ihailla aamun rauhassa.

   Biiglevauva... voi hyvänen aika miten ihanaa! Ottaisin meille lauman biiglejä, jos asuisimme muualla kuin täällä betonilähiössä. Isäntää pitäisi hetki silloinkin suostutella...

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.