perjantai 1. joulukuuta 2023

Viheliäinen vaiva palasi, taas

Pieni hetki viivähti taas, että olemme täällä blogin äärellä. Marraskuu on vaihtunut joulukuuksi ja tänään sain avata hienosta Harry Potter-joulukalenteristani ensimmäisen luukun. Aivan mahtavaa, että kohta on joulun aika 🎅 

Hipulla todettiin pari viikkoa sitten virtsatie-/virtsarakontulehdus. Taas. Hyvä, että veimme Hilpan eläintohtorille heti, kun havaitsimme oireet. Näin vaiva ei ehtinyt pääsemään vakavaksi. Kuumetta Hipulla ei ollut, tulehdusarvo jonkin verran koholla. Pissille se vaati niin usein, että siitä hoksasimme pirullisen vaivan taas palanneen. Voitte uskoa, että harmittaa Hipun puolesta aivan valtavasti. Tämä on kolmas tulehdus neljän kuukauden sisällä. Ei ole karpalojauheet auttaneet ja tällä erää antibioottikuuri kestää ensi viikolle. 

Talvi on tullut!


Nyt Hippu voi hyvin ja oireet hävisivät parin päivän sisällä, kun lääkekuuri aloitettiin. Eikä sillä muita oireita ollutkaan kuin se, että piti päästä usein ulos. Mutta meillä on nyt lähete ja haku päällä, jotta löydetään sisätautierikoislääkäri, joka on perehtynyt koirien virtsavaivoihin ja on taitava ultraäänikuvaaja. Sillä tämän vaivan juurisyy on ehdottomasti selvitettävä ja mielestäni myös löydettävä. Ei näin usein toistuvat virtsarakontulehdukset ole mitään normaalia. 

Konkarikuuntelija kuuntelee.

Onneksi Hippu on siis tervehtynyt ja pääsimme tällä viikolla lukukoirailemaankin. Lukijoita riitti taas mukava määrä. Kevään vuorot naapurikirjastoomme on jo sovittu. Ennen joulua Hilpunen käy vielä parina iltana kuuntelemassa lukijoita ja sen jälkeen koittaa joululoma. Minulle on jonkin verran tullut kyselyjä ja pyyntöjä saada Hippu kouluvierailulle sekä muutamaan muuhun kirjastoon. Mutta olen ne valitettavasti torpannut. Ymmärrän kyllä, että Hippua haluttaisiin tavata mutta itselläni on tuo päivätyö  rajoitteena tälle harrastukselle 😁 Se, että käymme kaksi kertaa kuukaudessa kirjastoissa, riittää mielestäni hyvin. 

Myttö nuuskuttelee hangen alta hajuja.

Myttönen voi kaikin puolin hyvin. Olen kovin ylpeä Mytöstä, kun se niin hienosti ja hyvin pärjää kotona, kun olemme Hipun kanssa noilla lukukoirareissuilla. Tiedän tämän varmaksi. Molemmat likkamme nauttivat kovasti, kun olemme saaneet lunta tänne kotimaisemiin. Erityisesti Hippu rakastaa hieroa selkäänsä hankeen ja kieriä siinä kuin väkkärä. Myttö kaivelee hangen alta hyviä hajuja sekä rusakon papanoita 😄

Olen tänään vapaapäivällä. Se on tähän mennessä sisältänyt pyykinpesua. Kohta taidan pistää nutun niskaan ja lähteä isokorvakaksikon kanssa ulkoilemaan. Huomenna menen Keravan poikien äidin kanssa teatteriin ja juhlistamaan tämän rakkaan ystäväni syntymäpäivää. Ensi viikolla menemme isännän kanssa joulukonserttiin ja vietämme pikkujoulua täällä kotona kavereidemme kanssa. Edessä on varmasti nauruntäyteinen ilta, laulua unohtamatta 🎵 Hippu ja Myttö tulevat saamaan paljon rapsutuksia ja tietysti juhlaherkkuja. Joten on meidän päivissä myös paljon hyvää ja uskon, että tuo Hilpusen pissivaivakin saa selityksen sekä siihen tarvittavan hoidon. 

2 kommenttia:

  1. Kiusallinen vaiva, toivottavasti juurisyy selviää ja aiheuttajaan päästään käsiksi. Hienoa, että lääke toimi pian. Onni ettei Myttö ole saanut samaa vaivaa. Hyvää joulukuuta ja hauskoja juhlia.

    VastaaPoista
  2. Tuo on tosi kurjaa, että noita virtsatietulehduksia on noin usein. :( Toivottavasti pääsisitte niistä eroon!

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.