keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Kolmikko kotiutui takaisin kaupunkiin

Kesä on edennyt juhannusviikolle. Hippu, Myttö ja niiden isäntä on kotiutunut mökiltä takaisin tänne etelään. Ja tulinhan minäkin samalla kyydillä kotiin vietettyäni muutaman päivän Puulan rannoilla. Jälleentapaaminen oli riemukas, sillä siitä oli ehtinyt kulua liki pari viikkoa, kun viimeksi näin Hippusen ja Myttösen. Isäntääkin oli ollut jo ikävä 😍 

Myttö nuuski mökin pihasta 
mielenkiintoisia hajuja.

Mökillä aika kuluu kuin siivillä. Likat olivat tarkkailleet järvellä sukeltavia kuikkia ja pihalla hyppiviä västäräkkejä. Isännän touhuja oli pitänyt seurata ja toimia grillausapuna sekä saunakaverina, Mytön erikoisalaa. Minä laitoin kesäkukat ruukkuihin ja purkkeihin. Kukkia sai myös Pimun, Typyn ja Nupin hauta. Heitin Puulaan talviturkin ja siivosin aitat. Viimeiset menneet pari viikkoa olivat töissä hyvin kiireisiä, joten otin myös suurelta osin levon kannalta tämän lyhyen mökkipätkän. Olin sen tarpeessa.

Hippu herkutteli luulla. Ja kyllä
Myttökin sai oman. 

Lampaat ovat taas saapuneet kotimme lähellä olevalle pellolle. Niitä on käyty moikkaamassa mutta kovin arkoja villakasat vielä ovat. Elokuussa ne ovat varmasti jo reippaampia ja uteliaampia. Punkkeja on Hipassa ja Myttösessä ollut jostain kumman syystä todella vähän mutta laitoimme linimentit turkkeihin. Kaksikko kun nukkuu mökillä meidän kanssa samassa sängyssä ja emme halua itsellemme noita viheliäisiä ötököitä. Hyttysiä taas on melkoisen reippaasti ja olipa isäntä nähnyt kyyvauvan, joka oli luikerrellut liiterin nurkilla.

Meidän kesä jatkuu tästä sekä kotona että Kangasniemellä. Heinäkuu pyhitetään täysin Etelä-Savolle. Isäntä on aloitellut uuden tiskipaikan suunnittelutyötä ja eiköhän "rakennelma" ala juhannuksen jälkeen nousemaan tolpilleen. Kiirettä ei kuitenkaan tarvitse pitää, vanhallakin (ja kertakäyttöastioilla 😂) pärjää vielä hyvin. Minä olen luvannut, että en hanki uutta kesälukemista vaan keskityn niihin reiluun 20 teokseen, jotka odottavat nyt lukijaansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.