keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Juhannusta muistellen

Kesä on kääntynyt jo heinäkuulle. Lomailemme täällä möksällä, jonne palasimme pienen juhannuksen jälkeisen kotipyrähdyksen jälkeen. Mökkielämä soljuu tuttujen touhujen merkeissä eteenpäin; saunomista, puiden ja veden kantoa, lukemista, radion kuuntelua, uimista, lepäilyä, grillaamista, kauppareissuja, siivoamista, pihahommia, huussin tyhjentämistä, Puulalle tuijottelua sekä viime päivinä myös jalkapallokisojen katsomista (isännän hommaa 😀). Mustikat ovat aurinkoisilla paikoilla kypsiä. Hippu ja Myttö keräilevät niitä innolla varvuista suoraan suihinsa. Myös metsämansikat maistuvat mutta niitä on melko vähän tässä meidän tiluksilla. Kerään likoille ne, mitkä löydän 🍓.

Kotikulmilla riitti uutta haisteltavaa
mökkielämän jälkeen.


Juhannuksesta on jo reilu parisen viikkoa mutta palaan vielä keskikesän juhlan tunnelmiin. Vietimme juhannusta täällä Kangasniemellä ja saimme vieraaksemme Keravan porukan. Poikakolmikon vanhin vietti tällä kertaa juhannusta kavereidensa kanssa mutta nuorempi kaksikko viihtyi vielä kanssamme Puulalla. Patu oli tietysti menossa mukana ja Hippu sekä Myttö toivottivat Patun ystävällisesti tervetulleeksi. 

Hippu ja Patu.

Juhlapyhien sää suosi meitä mökkeilijöitä. Saimme nauttia aurinkoisista päivistä ja järvivesikin oli lämpötilaltaan uimakelpoista. Patu on innokas uimari, josta taisimme koko sakki hieman yllättyä. Se ui läheisille rantakiville ja kipusi niiden päälle katselemaan mm. lokkien touhuja. Patu oli innoissaan, kun sai juosta pitkin mökkitonttia ja tätä aidattua aluetta. Hilpunen ja Myttönen katselivat, että kylläpä kaverilla riittää virtaa ja vauhtia 😄.

Myttö huilasi, kun Patu tarkkaili
mökin terassilta pihapiirin tapahtumia.

Meillä oli oikein mukava ja leppoisa juhannus, josta saamme suurelta osin kiittää näitä hyviä, rakkaita ystäviämme. Grilli ja sauna kuumenivat. Miesväki pelasi korttia ja Unoa minun ja Keravan "emännän" nauttiessa kuohujuomaa mökin terassilla. Saunassa vastottiin (kyllä, minulle se on vasta eikä vihta 😃) ja laiturin nokkaan kiinnitettiin perinteinen juhannuskoivu. Toivottavasti vietämme juhannusta yhdessä taas ensi kesänä. 

Lomalla huilataan ja rentoudutaan.

Alkuviikosta piipahdimme Pieksämäellä. On kiva lähteä välillä täältä metsän keskeltä hiukan ihmisten ilmoille ja samalla hoituu kauppa-asiat. Ensi viikolla suuntaamme vuorokauden vierailulle Jyväskylään. Se juhlistakoon meidän viikonloppuna olevaa hääpäiväämme. Olen ilokseni ehtinyt sekä jaksanut lukea viime viikkoina enemmän kuin pitkään aikaan. Tuolle rakkaalle harrastukselleni jäi syksyllä ja menneenä keväänä turhan vähän aikaa. Hipulle ja Mytölle tämä mökkielämä on täynnä riemua. Ulkona saa olla niin paljon kuin lystää ja ilman remmejä sekä pantoja. Onnellisen kaksikon seuraaminen on tämänkin mökkikesän paras asia 😍.
 

1 kommentti:

  1. Ihan unelmakesää taas vietätte! Mukavia tapaamisia, mökkipuuhia ja rentoilua. Koiruudet nauttivat joka hetkestä. Onnea hääpäivälle!

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.