torstai 18. elokuuta 2011

Heipat mökille ja tervehdys arjelle

Taas ollaan kaupungissa ja mökki jätettiin oman onnensa nojaan odottamaan seuraavaa käyntiämme. Onneksi möksäparan ei tarvinnut kauaa kärvistellä yksinäisyydessä, sillä nyt siellä viettää lokoisia päiviä äitini miehensä kera. Ja me suuntamme sinne viikonlopun viettoon heti syyskuun puolella. Joten tulossa ollaan, mökki!

Pääsemme siirtymään matalalla laskulla takaisin arkiaskareisiin, joten Pimun ja Typyn ei tarvitse heti loman jälkeen viettää pitkiä päiviä yksin kotona. Pimu otti kotiinpaluun rauhallisesti. Se kaiketi ymmärsi, että tämä oli nyt tässä ja heitti pitkäkseen meidän omistajien sängylle. Typy taas ei käsittänyt ollenkaan, että vankilan portit sulkeutuivat takana. Se vaelteli levottomasti pitkin huushollia koko kotiinpalaamisillan ja seuraavan yön. Aika ajoin hätkähdin hereille, kun pikkuakka raapi ulko-ovea vaatien ulospääsyä. Typsy ei tykännyt yhtään, että ovi oli lukossa eikä kotona voi olla ulkona yötäpäivää, kuten mökillä. Arvaa harmittiko!
Aikansa se siis ottaa, koiriltakin, palata normaaliin päiväjärjestykseen. Tänä aamuna Pimu tuli hakemaan ensimmäisen kerran loman jälkeen aamukeksinsä, joten vanhus on tainnut palata jo arkeen. Pimuli sai lisää puhtia loman aikana, sillä isännän mukaan neiti oli eilisellä peltolenkillä kirmaillut kuin kevätperho konsanaan. Lisäksi illalla vanhus kaivoi lelukorista puoliksi syödyt puruluut esiin ja jauhoi niitä suu vaahdossa ärähdellen välillä Typylle, joka yritti tulla apajille. Näin meidän ikäneito! Mukava nähdä Pimu täydessä tohinassa vaikka vuosia on jo kertynyt.

Syksyn merkkejä hiipii pikkuhiljaa ilmaan. Koivut tipauttelevat jo keltaisia lehtiä maahan ja muuttolinnut järjestelevät lentoaikataulujaan elleivät ole jo häipyneet lämpimimmille seuduille. Omaan syksyyni on tiedossa leikkausoperaatio, josta toipuminen kestänee useamman viikon. Mutta kun sen aika koittaa, minua viihdyttää toipilasaikana viisas ja myötätuntoinen Pimu sekä huomionkipeä ja kekseliäs Typy. Joten aika ei varmasti tule pitkäksi. Mutta ennen kuin leikkuri läjähtää, toivumme lomasta lopullisesti ja sukellamme arjen antimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.