keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ei nimi herkkuja pahenna

Piipahdimme isännän kanssa viikonloppuna minilomalla Tallinnassa. Pimuli ja Tyyperi jäivät anopin hoiviin ja mikäpä siellä ollessa. Oltiin kuulemma lepäilty, tehty pitkiä lenkkejä ja kaiketi herkkujakin oli ollut tarjolla. Anopin aamutohveli oli käsitelty uuteen uskoon ja syyllisyys paistoi Typystä pitkälle. Tossu nimittäin löytyi sen pedistä kotiin palattuamme ja kun havainto tossusta tehtiin, säntäsi Typy piiloon keittiön pöydän alle. Me reissulaiset tutustuimme Tallinnassa mm. uuteen merimuseoon, jota voimme suositella kaikille museoista kiinnostuneille.

Tuliaisia Tallinnasta.
Ainahan matkoilta pitää tuoda tuliaisia tytöille. Niin nytkin ja kapsäkistä löytyi isokorville Vinku lihapallid ja Jussi viiner. Hiukan hymyilytti paikallisessa Rimissä, kun hoksasimme isännän kanssa nuo lihapullat. On tuo lihapulla eestiksi niin veikeä sana... Tuliaiset olivat hyvin mieluisia karvakorville ja herkut olisi hotkittu jo heti kotiinpaluu-iltana, jos se olisi kaksikosta ollut kiinni. Pistin kuitenkin makupaloista suuren osan säästöön ja niillä onkin herkuteltu koko alkuviikko.

"Anna jo sellainen pallid!"
Pimu saa tänään pitkästä aikaa hierontaa tutun koirahierojan saapuessa visiitille. Aion kysäistä hierojan mielipidettä Pimun saamaan "kramppikohtaukseen"; olisiko se voinut johtua esim. jämähtäneestä selästä. Uskon, että kun Pimu saadaan hierontamaton päälle, vanha nauttii taas täysin siemauksin tästä mukavasta tuokiosta. Toivottavasti ikäneito olisi kesän jäljiltä hiukan vetreämmässä kunnossa kuin keväällä, jolloin hieronta oli välillä jonkinlaista tahtojen taistelua jumissa olleen selän ja lapojen vuoksi.

Ja tuleva viikonloppu; sen vietämme Puulan rannalla mökkivanhuksen hellässä huomassa! On eri kiva päästä mökille, sillä edelliskerrasta on aikaa jo vaikka kuinka ja paljon. Ohjelmassa on perinteistä mökkitouhua ryyditettynä sieniretkillä mikäli satoa riittää. Typy varmaankin ottaa ja lähtee taas juoksureissulle mutta onneksi Pimu on emännän ja isännän uskollinen sienestyskaveri.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.