perjantai 5. lokakuuta 2012

Syyssateessa ikävöiden

Miksi pitää koko ajan sataa (okei, eilen oli poutaa)? Koiranomistajana vesisade on kiukuttava juttu, sillä isokorvien jatkuva suihkuttaminen ja pyyhkeiden kanssa pelaaminen tuppaa rassaamaan. Typy antaa hienosti pestä ja kuivata itsensä mutta Pimulin kanssa asia aiheuttaa ainaista tassunvääntöä. Lisäksi Typy haluaa innolla kuivata Pimua nuolemalla sen turkkia. Varsinaista kuivausapua sanon minä, sillä siitähän se show vasta alkaakin, kun Pimu yrittää pakoilla moista palvelua. Ja pakoilun tulokset ovatkin sitten esillä meidän eteisen seinillä, jotka putsaan ravasta aina karvakuonojen pesukeikan jälkeen.

Joku taisi kerran suositella meille koirien sadetakkeja. Ideana varmasti hyvä. Mutta meidän kaksikko haluaa kieriä nurmikolla. Lisäksi isokorvat eivät tykkää talvitakeistaankaan, joten tuskinpa tykkäisivät sadenutuista. Ja ehkä taitaa kuitenkin olla helpompaa viedä koirat lenkin jälkeen suihkuun tai kuivata pyyhkeellä kuin alkaa repimään märkiä ja kuraisia takkeja pois niiden päältä. Seinät olisivat varmasti takeista huolimatta sotkussa ja emäntä joutuisi yhtä varmasti korottamaan ääntään ja käskyttämään "Paikka!" ja "Istu!" niin kovaa, että naapuritkin kuulee.

Isäntä tuli eilen kotiin ja yllätyksekseni huomasin havahtuessani yöllä hereille, että karvakuonot nukkua kuorsasivat meidän sängyssä. Ja isäntä pötkötti vieressäni. Yleensä kun tytöille tulee häätö siinä vaiheessa, kun isäntä kömpii petiin. Taisi siis ikävä vaivata isäntää. Ja vaivasi meitä tyttöjäkin. Siksipä taas ilolla  kohtaamme tulevan viikonlopun, kun on koko jengi taas koossa. Leppoisaa viikonvaihdetta myös teille, PSB:n lukijat!

3 kommenttia:

 1. Samaa valittaa meijän äippä, että kahesta koirasta tulee mahottomasti rapaa ja kuravettä. Viälä ku ollaan melko piäni koiria, beaglet ja mäyrikset.

  VastaaPoista
 2. Teillä sentään suostutaan pihalle sateellakin. Jos meidän karvakorvat huomaa, että ulkona sataa molemmilla menee pakki päälle ja neidit saa kiskoa pihalle väkipakolla.

  VastaaPoista
 3. Myrsky ja Tuisku: äippä on ihan oikeassa ja se onkin kummallista, miten tuollaiset pienet koirimukset, esim. juuri beaglet ja mäyrikset sotkevat niin paljon. Toivotaan poutaisempaa loppusyksyä.

  -E-: mitä kamalampi keli, sen mukavampaa meidän tytöistä on olla ulkona. Kivaa, kun pääsee kuralammikoihin tassuttelemaan ja tonkimaan ojanpohjia. Vesisateessa Pimukin vaan piristyy entisestään. Mutta eikös ensi viikolle luvattu jo kuivampaa keliä... sitä odotan!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.