torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannusmenyy

Kuten niin useana juhannuksena vuosien varrella, myös tänä vuonna vietämme keskikesän juhlaa Kotkassa. Jännittävä venematka saareen, herkkukylläiset ruokailuhetket, nukkumista emännän ja isännän makuupusseissa, ympäristön tutkimista ja rapsutuksista nauttimista. Siitä koostuu Pimun ja Typyn juhannusohjelma ja eihän tuo yhtään hullummalta kattaukselta kuullosta, vai mitä!

Juhannuksessa on parasta yhdessäolo mukavalla ja rennolla porukalla. Ja sitä se saaressa on. Kun päälle lisätään aurinkoinen sää ja maistuva ruoka kera juoman, on juhannuksen antimet täydelliset. Sauna lämpenee ja mereenkin saa halutessaan pulahtaa mikäli tarkenee. Löylyt kruunaa uunituore vasta, joka on tehty tuoreista koivunoksista. Aattoillan jälkiruokana tarjoillaan juhannuskokko, jota keräännymme koko poppoon voimin ihailemaan laiturilta käsin. Pimuli ja Tyyperi saattavat kyllä tällä välin nuohota grillin ympärystöä, sillä jonkunhan on juhannuksenakin siivottava keittiö...

Nautitaan siis suven juhlasta joka mökissä, tuvassa ja torpassa. Jokainen keittäen omalla reseptillään muistorikkaan juhannuskeitoksen niin itselleen kuin niille, joiden seurassa keskikesän juhlaa viettää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.