perjantai 30. syyskuuta 2016

Töitä, töitä, töitä tehdään...

Vaikka vihmoi vettä ja tuuli ujelsi nurkissa, saapui lukukoiran vastaanotolle runsas määrä lukijoita. Tällä viikolla olleella työkeikallamme kaikki lukuvuorot olivat varattu ja se oli hauskaa. Ja lukijakuntamme senkun kansainvälistyy. Tällä kertaa Typy kuunteli sadun pandasta, kiinan kielellä. Mainiosti Typsy kiinaakin kuunteli.

Ennen työrupeaman alkua pääsi Typy taas mediahommiin ja poseerasi valokuvaajalle. Kaupungin taholta oli tullut paikalle oikein ammattikuvaaja napsimaan kuvia Typsystä. Kuvia tullaan käyttämään kirjaston mainosmateriaaleissa, joissa kerrotaan lukukoiratoiminnasta. Myös Typyn kollegat pääsevät kuvaajan käsiin ja luvassa on varmasti hienoja kuvia hienoista lukukoirista. Kuvaaja kehui Typyn rauhallista otetta kuvaustilanteeseen. Taas kerran tunsin suurta ylpeyttä meidän Typsykästä.


Lukukoiraporukkamme suurin koira, tanskandoggi Reno, on joutunut lopettamaan kuunteluhommat. Yksi on siis poppoosta poissa ja lupauduimme Typyn kanssa tuuraamaan Renon syksylle sovittuja vuoroja. Työt siis lisääntyivät mutta mikäpä siinä. Tämä on mainio harrastus, josta näen myös Typyn tykkäävän. Kun kaivan sen työasun eli punaisen huivin esiin, alkaa Typyllä häntä vispaamaan. Se tietää, minne lähdetään ja tietää myös sen, että tulossa on paljon rapsutuksia sekä palkkioherkkuja.

10 kommenttia:

 1. Typyhän vie kaikkien sydämet ihanalla asenteellaan ja kauniilla ulkomuodollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy kiittää kehuista ja lähettää lämpöiset terveiset sinulle Párek!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Moi Typy!
  Minäkin innostun, kun työvermeet: huivi ja työpanta otetaan esille. On se vaan niin kivaa, kun saa olla lasten kanssa. Minun lukijani ovat kaikki alakoululaisia. Ei yhtään tunnu työltä.

  Toivottavasti löydätte Hipun kanssa suppiksia seuraavalla mökkireissulla, kun nyt on satanut parina yönä ihan kunnolla. Ja lisää vettä on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuo lukukoirailu juuri työltä tunnu. Niin paljon saa rapsutuksia ja silityksiä. Mikäpä sen mukavampaa. Sitä paitsi harvassa työssä voi ottaa pienet nokoset kesken työpäivän.

   Kohta koittaa viikon loma Puulalla ja sienimetsään suunnataan varmasti useampaankin kertaan. Silloin ei tarvitsisi kuitenkaan sataa vettä.

   Työn iloa toivottaa lukukoirakollegasi sekä sen sisko ja emäntä

   Poista
 3. Joko on Typy päässyt jänisjahtiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän perheessä ei metsästetä, on jätetty se harrastus muille. Eli Typy sekä Hippu ovat kotikoiria. Mutta kyllä Typsykkä ajaa omaksi ilokseen erilaisia elukoita, kun ollaan mökillä. Usein se kyllä seuraa pelkkiä jälkiä koska itse ajettava eläin on jo pitkällä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Typy, sä oot niin viksu ja lutunen, just sopiva tohon lukuhommaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, pojat. Typy on kelpo lukukoira. Ja söpöläinen kuten olette tekin. Kai pojistakin voi sanoa, että ovat söpöjä...

   Muiskuja meidän isokorvaisilta neitokaisilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Voe Typy <3 On sielä onnellisija lapsia ku suavat tuommoselle ihanuuvvelle lukkee. Sinnoot sittä viksu ku hallihet kiinan kielennii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieli kuin kieli, Typy kuuntelee sujuvasti. Emäntä ei kylläkään ymmärtänyt kiinan kielisestä tarinasta mitään. Mutta minähän olenkin vain "pääkuuntelijan" avustaja.

   Mekaterkkuja ihanalle Iivarille meidän kaksikolta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.