torstai 17. marraskuuta 2016

Karvaiset konstit käyttöön

Olisihan se ihme ollut, jos lumi olisi pysynyt maassa kevääseen saakka. Vesisateet saapuivat tänne etelään ja sitä myötä loska ja kura. Pakkasesta ei ole tietoakaan mutta liukasta on. Viime talvena hankkimani nastakengät ovat nyt tarpeen. Toivottavasti saadaan kuitenkin valkea joulu.


Lauantaina käytiin Haagassa. Anoppini muistaa isokorvia aina herkkuruualla. Tällä kertaa tarjolla oli maksalaatikkoa ja nakkeja. Me kaksijalkaiset herkuttelimme hirvipullilla. Olivat oikein hyviä. Nostimme myös kuohumaljoja, oli nimittäin useampikin aihe juhlaan. 
Erityisesti appiukollani. 


Tällä viikolla ollaan lukukoirailtu lähikirjastossamme. Lukijoita riitti
taas mukavasti ja sehän oli hauskaa. Typy keskittyi kuuntelutehtäväänsä rauhallisesti
ja rutiinilla. Yllä olevassa kuvassa lukutuokio on juuri alkamassa. Alkuun Typsy seuraa hetken aikaa lukijoita ja heittää sitten itsensä lattialle pitkälleen. Kirjaston täti kertoi, että keväällä mennään suurin piirtein samalla koirakokoonpanolla. Harmillisesti kirjastossa on huomattu, että tähän vapaaehtoistyöhön tosissaan sitoutuvia on hankala löytää.  Moni käy kokeilemassa mutta ei innostu pidemmän päälle jatkamaan. Me kyllä jatketaan Typyn kanssa suurella tarmolla! Tämä on minun ja Typsykän yhteinen harrastus, joka tuo meille molemmille iloa. 

Tulevanakin viikonloppuna kyläluutaillaan ja valmistelen ystäville järjestettävää perinteistä pikkujoulujuhlaamme.  Ensi viikko on töiden suhteen kiireinen, sillä päivittäisten normihommien lisäksi vastuullani on myös firman pikkujoulujärjestelyt.  Lisäksi lukukoirailemme Typyn kanssa sekä lähikirjastossa että naapurilähiössä.  Taidankin ottaa jouluiset konstit käyttöön kerätessäni voimia kiireisiin päiviin. Kaivan lisää jouluvaloja esiin ja kuuntelen joululevyjä kolme karvaista naamaa kainalossani. 
6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar17. marraskuuta 2016 klo 15.01

  Voi miten ihania te olette kaikki! Tulee ihan tällaiselle ei-jouluihmisellekin hyvä ja lämmin mieli. Jouluvalot siis esille ja pikkuhiljaa kai herää se joulumielikin. Typyliinille ja Hippiäiselle suukot Párekilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Palvelijatar! Minä olen suuri joulun ystävä, se on juhlista parhain. Juhannus tulee hyvänä kakkosena. Parasta joulussa on se, että rauhoitutaan oman lauman kesken eikä tehdä mitään järkevää.

   Mukavaa viikonloppua teille ja mekaterkkuja Párekille meidän tyttösiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kurja homma että ne lumet sittä hävis. Vuan eeköpään tuota tullene jooluks kuitennii :)
  Paras tapa viettee aekoo ja niitä akkuja lattaella on justiisa tuo karvanen konsti :)
  Mukava joolunootusaeka tuntuu sielä olovan tiijjossa.Ihanille tytöelle pusuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsää tämä nyt on, kuraa ja märkää. Joka lenkin jälkeen Typy ja Hippu pääsevät suihkuun. Toivotaan valkeaa joulua.

   Joulua odottelemme jo kovasti. Silloin on tiedossa vähän lomaa. Ja ne jouluruuat... nam! Leppoisaa viikonvaihdetta teille sinne Savon sydämeen ja muiskusia meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Kyllä me Typyn kanssa ei lopeteta lukukoirailua lyhyeen. On se niin kivaa hommaa.Minulle on kyllä tulossa pakollinen loma, kun äippä rupeaa joulukuun alussa kipsijalaksi. Toivon kovasti, ettei kipsiä tarvitsisi pitää kovin pitkään, kun minulle tulee ikävä lukijoitani.
  Loskaa täälläkin, mutta ainakin vielä myös lunta. Odotellaan yhdessä parempia kelejä, sohvalla tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee tammikuussa kolme vuotta täyteen lukukoirailua! Tämä homma on jo niin tuttua rutiinia, että ei tosiaan hevillä lopeteta.

   Oi, onpa ikävä juttu tuollainen kipsihomma. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja äippänne pääsee mokomasta hökötyksestä nopeasti eroon.

   Isosti terveisiä Typyltä ja Hipulta teille Jirin kanssa. Kivaa viikonloppua!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.