torstai 9. helmikuuta 2017

Jäätyneitä jalkoja ja marjoja

Viime päivät ovat olleet kylmiä. Lämpömittari näyttää aamuisin tiukkaa pakkasta, joka onneksi lauhtuu illaksi. Lunta on hitusen, ei siinä suksiaan pilaamatta pääse sivakoimaan. Kuitenkin on hienoa, että kurakelit ovat poissa. Aamulenkit meillä isokorvien kanssa on olleet lyhennettyjä. Typsykän takajalkoihin käy vilu. Isäntä epäilee, että niille tehtyjen leikkausoperaatioiden jäljiltä kintuissa on heikompi verenkierto. Komppaan isäntää, näin se saattaa hyvinkin olla. Hipsukasta sanoisin, että en tiedä tuleeko sille missään asteissa kylmä. Niin kovasti se mennä touhottaa ja viuhottaa.


Muistattehan, kun kävimme toukokuussa retkellä Repovedellä. Yllä oleva kuva on reissultamme. Miten aurinkoinen ja lämmin päivä silloin sattuikaan! Tuota kuvaa katsellessa tulee ikävä kesää. Typy taitanee jo haaveilla polskahtamisesta Puulaan. Ja Hippu kenties haluaisi pistellä tuoreita mustikoita suuhunsa suoraan varvuista. Vielä on kuitenkin tyydyttävä pakastemarjoihin ja pulahtamiseen kotisuihkussa. Kurakelitkin kun tulevat taas, aiemmin kuin kesä. 

10 kommenttia:

 1. Typy tarvitsee pakkasilla tossut takajalkoihin ainakin. Minä pidän aina tossuja, jos pakkasta on 15 astetta tai enemmän. Halvimmat tossut saa pikkulasten sukista ja ponnarilenksuista. Minulle äippä on tehnyt tossuja fleecestä, mutta lemmikkiliikkeistäkin niitä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Pimun perintönä tossuja ja sukkia. Koirien sellaisia ja lisäksi Keravan poikien pieneksi jääneitä sukkia. Ei onnistu. Typyhän ei niitä suostu pitämään. Onneksi pakkaset jo lauhtuvat. Kun on alle 10-astetta, pitkätkin lenkit onnistuvat.

   Letkeää viikonvaihdetta teidän jengille! Ihanaa, kun aurinko paistaa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kun olimme kynsien leikkuussa sanoi miespuolinen elli, että ainakin pitemmillä lenkeillä tossut koiralla ovat paikallaan. No, yritetty on, mutta poistan ne helposti jo ensi metreillä :) Onneksi täällä on mittarissa ollut pahimmillaan -12 pykälää aamulenkeillä. Ja ensi viikoksihan luvataan lauhtuvaa. Voi kun ei sentään tulis kurakelejä! Mukavia lenkkejä teille ja tytöille muiskuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet samaa maata kuin Typsykkä. Tossut ei, sukat ei. Takkia se suostuu joten kuten pitämään. Nyt kelit tosiaan alkaa lauhtumaan, joten voidaan palata normaalipituisiin aamulenkuroihin. Ja aurinko lämmittää jo hienosti!

   Mukavan leppoisaa viikonloppua teille Palvelijattaren kanssa ja isot muiskut Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. On se mukava, että tuli vähän talven tuntua. Lunta ei täälläkään ole kuin nimeksi, mutta parempaa kaikki kuin kurjat kevätkelit. Eka nauttii näistä päivistä ihan kybällä. Se ei palele millään ja vauhtia riittää kun pakkanen tuo varmaan hajuja paremmin esille. Niin nokka maassa meillä kuljetaan ja vauhdilla.
  Mukavaa viikonloppua ja Ekalta muiskut tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka on kuin meidän Hippu. Sillekään ei näytä vilu tulevan, vauhtia kun piisaa. Typy tykkää kovasti haistella lunta ja sen alta esiin kaivamiaan juttuja. Hajuja tuntuu riittävän kovasti paljon. Otan minäkin mieluusti nämä talvikelit kuin sen loska-kuran.

   Iloista menoa ja meininkiä viikonlopuksi! Ja muiskuterkkuja takaisin päin Ekalle meidän likoilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Joskus on pakko panna tossut jalakaan ku ee muuten tarkenis. Vuan vasta ku on ylj 20 pakkasta. Nythän tuota on jo lämmintähhii luvassa että taretaan paejjatahhii.
  Tulj oekeen kesänen mielj tuosta teejjän lomakuvasta. Kohtahan sitä tuommosija aekoja eletään :)
  Muiskuja tyttösille ja mukavata viikolloppuva sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossut on hyvä juttu. Ne suojaisivat myös tuolta ikävältä hiekoitussoralta, jota viljellään joka kävelykadulle. Ymmärrän toki, että se ehkäisee liukastumisia. Nyt on keli lauhtunut. Meillä näytti mittari aamulla nollaa.

   Tuo Repoveden retkipäivä oli todella hienon aurinkoinen ja lämmin. Typy kävi uimassa ja Hippukin kasteli tassujaan. Kyllä se kesä sieltä taas tulee, ei vaan malttaisi enää odottaa.

   Iloista alkanutta viikkoa teille sinne Savon maille ja muiskuterkkuja Typsyltä ja Hilpurilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Ihana kuva! Kevät ei voi tulla liian nopeesti, Tytöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät lähestyy onneksi jo ja sen myötä kesä. Aurinkoa ei voi koskaan olla liikaa. Eikä uimakelejä, sanoo Typy.

   Muiskut teille tuulisille pojille meidän tytöiltä ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.