keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Surun sävyttämä syysloma

Olemme viettäneet syyslomaa Puulan rannalla. Sunnuntaina laskimme Typyn uurnan hautaan. Pimun ja Nupin viereen. Tänne mökille, joka oli Tyyperille rakkaista rakkain paikka. Paluu tänne oli vaikeaa. Sillä täällä Typy vietti sen elämänsä viimeiset hetket. Täältä lähdimme pimeänä aamuyönä eläinlääkäripäivystykseen Jyväskylään. Sieltä matka jatkui aamun tunteina eläinsairaalaan Vantaalle. Sinne Typyn matka päättyi.

Ajattelin ennen loman alkua, että en pysty tulemaan tänne. Mutta ihan mukavasti meillä on mennyt. Olemme Hipun kanssa sienestäneet ja käppäilleet muuten vaan metsässä. Hilpu on reipas tyttö. Mutta  huomaamme sen yhä kaipaavan Typyä. Touhuamme sen kanssa ja yritämme korvata kaverin.

Laitamme tällä reissulla möksän talviteloille. Sekin surettaa mutta kelit alkavat kääntyä koleiksi ja sateisiksi. Mökki jää odottamaan tulevaa kevättä ja kesää. Toivottavasti talvi kohtelee mökkivanhusta  hyvin. Loppuloman ohjelmassa on polttopuusavottaa. Sieniäkin kerätään lisää. Piha raivataan kalusteista ja vene kiepsautetaan nurin. Ja ennen kaikkea ammennamme hyvää mieltä meidän ihanasta Hippusesta.  Ilman sitä tämä mökkiloma tuntuisi raskaimmalta ikinä.

8 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar17. lokakuuta 2018 klo 19.37

  Virtuaalisia voimahaleja teille kaikille ja Hipsukalle miljoonatriljoonaa muiskua Párekilta. Syksy on aina haikeaa luopumisen aikaa: kesä on takana. Teille tämä syksy on erityisen kaipauksen syksy. Suru kääntyy hiljalleen lempeämmäksi kaipaukseksi, siitä seuraava askel on mukavien muistojen hellimistä ja niistä nauttimista. Niin luonto on viisaudessaan nämä luopumisasiat järjestänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset teille! Tämä syksy on tosiaan meille surun värittämä. Mutta näin se elämä menee. Mökki jäi odottamaan kevättä, jolloin mieli on varmasti jo aurinkoisempi.

   Mukavaa alkanutta viikkoa toivotellen
   Hipun emäntä

   Poista
 2. Voe teetä... Párek ja Palavelijatar tuossa jo nii hyvästi asijat sano ettee paremmin ennee voe.
  Se ensmänen vuosj on aena se vaekein. Ja ne ensmäset tapahtumat iliman sitä rakasta poesmännyttä. Sittä se ruppee vuan pikkuhilijjoo mänemään. Onneks teellä on sielä tuo ihana Hippu.
  Muiskuja ja hallaaksija tiältä isolla sylillä kaekille teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Iivari ja kotiväkesi!

   Hippu on ollut monella tapaa pelastusrengas. Sen touhuaminen ja iloinen meininki nostavat hymyä huuleen. Tästä mennään kohti talvea. Pyhät ja muut tapahtumat ovat varmasti vaikeita mutta niistäkin selvitään.

   Leppoisaa jatkoa tälle alkaneelle viikolle toivottelee Hippuli ja emäntä

   Poista
 3. Juu, täytyy puuhtata mukavia asioita surun vastapainoks, totes meijän äippä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhailtiin paljon mukavia juttuja lomalla. Se toi iloa mieleen meille kaikille. Hippu on ihanan iloinen ja energinen tyttönen.

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Hyvä, että Typy pääsi rakkaaseen paikkaan, sinne edeltäjiensä rinnalle. Toivotaan, että mökki kestää taas talven koettelemukset ja saatte keväällä palata sinne ehkä jo hieman kevyemmin sydämin. <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy on nyt paikassa, jota se rakasti valtavasti. Uskon, että se oli onnellisimmillaan juuri tuolla äitini mökillä. Siellä vietettiin paljon iloisia ja hauskoja hetkiä. Typy sai mennä ja tulla miten lystäsi, kirmata metsässä ja käydä uimassa.

   On totta, että keväällä varmaankin palaamme mökille paremmin mielin. Nyt tuntuu, että tämä syysloma oli hyvä päätös tämän vuoden mökkeilyille. Miltei suorastaan halusin jo kotiin, välillä tuntui niin kovin ahdistavalta olla siellä.

   Mukavaa viikkoa teidän koko laumalle toivottaa Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.