lauantai 29. joulukuuta 2018

Peruskiva joulu

Rauhallinen ja leppoisa joulun aika on takanapäin. Meidän joulussa oli ihan sitä perinteistä. Syötiin reilusti ja katsottiin aattona telkkarista Lumiukko. Ollaan ulkoiltu ja ihailtu kuusta. Saimme jokainen pieniä lahjoja. Hippu sai itseoikeutetusti isoimman lahjakasan. Herkkuja ja pehmoja, joista se ensimmäisen suolisti pari minuuttia sen jälkeen, kun lelu oli kaivettu esiin lahjapaperista.


Hippu ja joululahjapehmot.

Torstaina kävimme isännän kanssa oopperassa. Edellisestä kerrasta ehti kulua parikymmentä vuotta. Tämä reissu oli meille itsellemme hankkimani joululahja. Oopperan kummitus oli hieno ja komea esitys. Ville Rusanen kummituksen roolissa erinomainen. Vaikka liput olivat melko hintavat, ei se harmittanut yhtään esityksen nähtyämme. Tämä kannatti käydä katsomassa.

Hilpuri on tykännyt kovasti ulkoilla, kun maassa on lunta. Sisätiloissa se puuhastelee omia leikkejään ja erityisesti isännän se kutsuu usein mukaan lelujen riepotteluun. Onneksi isännän flunssa meni melko nopeasti ohi ja Hilpu on saanut riehua sen lempileikkikaverin kanssa, kun Typyä ei enää ole. Ja näin meillä on ”työnjako” toiminut useinkin; emäntä ruokkii ja isäntä leikkii. 

Mutta tehdäänhän me paljon yhdessäkin. Huomenna touhuilemme  alkuvalmisteluja maanantain kemuja varten. Ja sitä ennen ihan seuraavana iltalenkki, joten kuulumisiin ensi kertaan! 


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on! Arki on joskus kiireistä, joten lomat ja pyhät omistetaan yhdessä olemiseen.

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Kuomat sen jo sanohhii tuossa eillä; yhessäolo on parasta. Leekkimistä, syömistä, pihalla riehumista ja välliin sopivasti sylissä olloo ja ruaputuksija ni eekaet se parempi voe ennee koeran elämä olla. Sielä kuulostaa Hipun elämä justiisa semmoselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo Hilpun elämä pitkälti kulkee juuri noin, kuten kuvailit Iivari. Toivottavasti se on onnellinen. Uskon niin.

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Mukavalta kuulostaa, samoin uuden vuoden valmistelunne. Meillä ei joulu ollut juuri miltään osin perinteinen, mutta lepoa ja rauhoittumista on ollut riittämiin.
  Iloista vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepo ja rauhaisa oleminen on juuri sitä parasta joulunviettotapaa. Iloista vuoden vaihtumisen aikaa myös teille!

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Mukavalta kuulostaa teidän joulunviettonne! :) Täällä vain nuorin koirista sai uuden lelun lahjaksi, mutta kaikki ovat saaneet sillä leikkiä vuorollaan.
  Tuollainen elämyslahjahan oli mahtava idea! Mukavaa, että sattui hyvä oopperaesitys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuppaa tuota tavaraa olemaan ja itse olen todella huono keksimään kenellekään lahjoja. Siksi päätin hankkia isännälle ja itselleni tuollaisen oopperalahjan. Ja hienoksi lahjaksi esitys osoittautuikin.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.