perjantai 20. syyskuuta 2019

Rakas tuki ja turva

Viikot vierähtävät nopeasti. Syyskuu on kohta takakaarteessa ja lokakuu odottaa napatakseen viestikapulan. Mökkeilimme taas viikonloppuna Kangasniemellä. Seuraavan kerran suuntaamme Puulan rannalle syyslomalla. Ja silloin on aika pistää möksä talviteloille. Kovin nopeasti tämä mökkikausi aina hujahtaa...

Aamuleikit Puulan rannalla. 

Kun perjantai-iltana auto pysähtyi mökin pihaan ja koirat pääsivät ulos, ei ilolla ollut rajoja. Myttö oli aivan haltioissaan siitä, että taas oltiin vapaudessa. Ja paikassa, jossa riittää niiiin paljon uutta ja ihmeellistä tutkittavaa. Lauantai kaksikolla alkoi leikkien. Hippuli ja Myttö peuhasivat rantapusikoissa ja juoksivat kilpaa. Ihailtavaa, miten jotkut ovat hyvin energisiä vapaapäivän aamuna kello seitsemän! 

Typy opetti Hipun syömään marjoja suoraan oksista.
Nyt perinne jatkuu. Hippu opetti Mytön löytämään
puolukoita ja pistelemään ne varsista suoraan suuhunsa.

Tällä viikolla jatkui syksyn lukukoirailut naapurikirjastossa. Hipulle luettiin mm. tarina synttärijuhlista sekä aarrejahdista. Rapsuttelijoita riitti taas runsaasti ja Hippunen nautti täysin siemauksin jakamattomasta huomiosta, jota se osakseen sai. Kotkirjastomme lasten- ja nuortenosaston remontti alkaa olemaan loppusuoralla. Ehkäpä jo lokakuussa pääsemme aloittamaan lukukoirahommat taas myös siellä. 

Seuraavaa lukijaa odotellen.

Ensi viikolla Myttö saa ensimmäisen rokotuksensa. Kun kaikki rokotukset ovat kunnossa, voidaan pikkuhiljaa ryhtyä käymään kotimme lähellä sijaitsevassa koirapuistossa. Siellä siskokset pääsevät vapaana leikkimään ja juoksemaan. Myttö tutustuu myös toisiin koiriin, mikä on mielestämme tärkeää. Se aiotaan totuttaa bussi- ja junamatkustamiseen, aivan kuten Pimu, Typy ja Hippu. Lapsiin ja ylipäätään vieraisiin ihmisiin se suhtautuukin jo hyvin hienosti. Kaikessa tässä uudessa sillä on tuki ja turva meidän kaksijalkaisten lisäksi Hipussa. Jo nyt Mytölle kovin tärkeässä ja rakkaassa isosiskossa.

4 kommenttia:

 1. Kyllä Hippu on mahtavan hieno isosisko Mytölle! Ja nuin äkkijä ja tuosta vuan oppi isoks siskoks :)
  Mökillä riittää varmaan jokapäevä jottae uutta nähtävätä ja haesteltavata. Ihmettä pikkukoeralle <3 Voe että sulosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu oppi nopeasti siskon roolin ja kantaa sitä hienosti. Ei tämä paremmin olisi voinut mennä.

   Myttö nauttii kovasti mökkeilystä ja etenkin siitä, että saa olla vapaana. Onhan se luksusta, kun muuten joutuu olemaan remmin päässä täällä kotona. Syyslomalla löytyy taas varmasti paljon uusia juttuja, joita se voi Hipun kanssa tutkia.

   Mukavaa viikonloppua toivotellen
   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Oli hyvä päätös hommata Hipulle kaveri. Silmin nähden onnellisia ovat tytöt toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa mieltä olen. Mytön hankkiminen oli hyvä päätös sekä Hipun että itseni kannalta. Ja onhan toki isäntäkin iloinen pikkupennusta.

   Leppoisaa viikonvaihdetta teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.