torstai 17. lokakuuta 2019

Syksymökkeilyä

En löydä meidän syysmökkeilystä kuin yhden miinuksen. Ulkohuussin. Sinne mennäkseen on pukeuduttava, sillä yöpuvussa tulee kylmä. Isännän työlistalla on uuden huussin rakentaminen. Se tulee lähemmäksi mökkiä. Vanhassa on onneksi styroksi-istuin ja ulkovalo, joka toimii kylläkin auringonvalolla. Mutta olen laittanut huussiin pari kynttilälyhtyä.

Vuosi sitten syyslomalla oli apeat tunnelmat. Hautasimme Typyn. Nyt haudalla palaa koko lomamme ajan kynttilä, kaksikin. Myttö istuu haudan vieressä ja tuijottaa tulen ihmettä. Kerron sille, keiden tuo kivillä ympäröity ja kukin koristeltu paikka on. Typy olisi tykännyt Mytöstä, paljon.

Sadepäivinä otetaan rennosti.

Täällä Kangasniemellä sää on viikon mittaan vaihdellut. On ollut pari upeaa auringonpaisteista päivää. Pakkasöitä ja kaatosadetta. Kovaa tuulta ja kaunis tyyni Puula kuun loistaessa taivaalla. Meidän syyslomarutiineihin kuuluu talven ensimmäiset glögit suklaakonvehtirasian kera. Olemme lukeneet, saunoneet, grillanneet ja käyneet metsälenkeillä. Hippu ja Myttö leikkivät ja juoksevat pitkin mökkirantaa. Välillä järsitään lämpimässä mökissä hirvenluuta. Loppulomalle riittää polttopuu- ja pihahommia.

Myttö isännän kainalossa.

Myttö löysi lauantaina aarteen, metsähiiren raadon. Sitä se kiikutti ylpeänä suussaan kunnes isäntä sai lelun avulla houkuteltua Myttösen luovuttamaan aarteensa roskiin laitettavaksi. Eilen meidän auto jätti meidät kauppareissulla tielle. Neljä kuukautta ”vanha” auto. Isäntää otti jo sydämestä. Autoliiton Tiepalvelun mies tuli Mikkelistä hätiin. Hänen perässään ajoimme Mikkeliin huoltoon, josta emme saaneet kuitenkaan apua. Ostin isokorville välipalaksi hevosherkkua. Takaisin mökillä olimme iltahämärissä. Autolla pystyy ajamaan, kun huomioi pari seikkaa. Ensi viikolla auto menee etelässä huoltoon. Pitäkää peukkuja, että pääsemme täältä viikonloppuna kotiin!

8 kommenttia:

 1. Ulukohuussin äettii muistaa nuoruuvvestaan. On kuulema ollunna meleko ankeeta sinne männä yösyönnä ja kovalla pakkasella. Siiheaekaan ee oo kuulema ollunna muuta vaehtoehtoo.
  Jopa on harmi ku on ruvenna se aato sielä reessussa temppuilemmaan. Pietään peokaloeta ja tassujahhii pystyssä että piäsettä turvallisesti kottiin :)
  Vuan kuulostaa siltä että muutehhan teellä on ollunna tuas sielä semmonen rentoottava ja mukava loma, niinku pittäähhii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkohuussi on tosiaan kylmillä keleillä vähän epämukava. Mutta kesällähän siellä istuu mielellään ja katselee metsämaisemia sekä kuuntelee lintujen laulua. Meidän mökillä on myös tuo ulkosysteemi ainut vaihtoehto. Juoksevia vesiä, sähköä ja viemäreitä kun ei ole.

   Auto jatkoi temppuiluaan mutta on nyt kunnossa. Kyllä pisti vaan kovasti harmittamaan, kun jäätiin kaatosateessa ja kylmässä sen kanssa tielle.

   Mukavaa lokakuun loppua teille ja muiskut meidän likoilta!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Voi miten ihanaa, että saitte syysmökkeillä joukolla. Tulee niin ihanat muistot omasta mökkiajasta villakoirapoika Garon kanssa, ja olihan meillä persialaiskissa Baffokin siellä. Oi niitä aikoja.
  Auton reistailu yleensä osuukin aina mökkireissuun. Meilläkin on muutama sellainen kokemus. Jälkeenpäin reistailut tuntuvat muistikuvissa melkein mökkeilyyn kuuluviksi ;) Ulkohuussikin kuuluu mökkeilyyn. Nykyisin niistäkin saa melkein kaupunkiasunnon vessan veroisia.
  Hauskaa kuvitella teidän pitkäkorvat riehaamassa vapaina ja onnellisina Puulan rannalla. Onnenkoirat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirilla riitti hauskaa ja onhan se kaupunkikoirille todellista parhautta, että saa vapaana kirmata. Auto on nyt kunnossa vaikka se jaksoi kyllä temppuilla vielä lisää. Harmitti kyllä kovasti.

   Iloista loppuviikkoa teille toivottelee Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista
 3. Ilman tuota autoa kuulosti todella idylliseltä ja rauhoittavalta syysmökkeilyltä. (Hiiren raadot kuuluu elämään, jos on koiria.) Toivottavasti pääsette autolla kotiin. Eikö noin uuden auton ongelmien pitäisi vielä mennä takuuseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyslomamme oli levollinen ja virkistävä. Tehtiin kaikkea mukavaa ja keräiltiin voimia loppuvuoteen. Pääsimme autolla kotiin vaikka se oikuttelikin sunnuntaina. Takuuseen meni tosiaan kaikki huollot, kun on uusi kaara.

   Mukavia lokakuun loppupäiviä teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Olipas tosiaa harmi toi auton rikkoontuminen, mut onneks möksäily muuten onnistu rattosasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily sujui autoharmia lukuun ottamatta oikein kivasti. Huilattiin ja touhuttiin kaikenlaista kivaa. Hippu ja Myttö saivat nauttia vapaudesta sydämensä kyllyydestä.

   Iloista loppuviikkoa teidän laumalle toivottaa Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.