perjantai 25. lokakuuta 2019

Lomalta arjen askareisiin

Samaistun täysin Hanna Sumarin syysmökkeilyä koskevaan kirjoitukseen erään aikakausilehden syyskuun numerossa: "Kun lähtösiivous on tehty, katson aina kaihoisasti huoneita. Sanon lähtiessämme jokaiselle huoneelle kiitos ihan ääneen ja vielä viimeisen kerran huikkaan kiitokset, kun suljen pihaportin perässämme. Joka kerran tirahtaa kyynel silmäkulmaan, Mutta on hyvä, että on haikeaa lähteä pois. Silloin on joku paikka, jota rakastaa ja jonne on ihana palata".Meidän mökillä ei ole porttia eikä kovin montaa huonettakaan. Hyvästelen kuitenkin möksän lisäksi saunan, Pimun ja Typyn haudan, aitat ja liiterin. Katson vielä Puulalle ennen autoon istumista ja kiitän kesästä, koko mökkikaudesta, ihanista muistoista. Pyydän mökkivanhusta pitämään itsestään talven ajan huolta. Palaamme taas toukokuussa.

On aika lähteä kotiin, Kiitos mökki!
Tapaamme toukokuussa.

Syyslomamme sujui mainiosti ja meillä oli mukavaa. Hippu ja Myttö touhusivat yhdessä kovasti. Tehtiin pihahommia ja Myttö pääsi myös sienireissuille mukaan. Myttönen on jo iso likka, joten metsässä kulkeminen sujui hienosti. Auto temppuili taas sunnuntaina, kun meidän piti lähteä kohti etelää. Mutta isäntä on todellinen Ihmemies MacGyver! Hän keksi turvallisen viritelmän, jolla saimme auton akkuun virtaa ja kotimatka pääsi alkamaan. Auto on nyt huollettu ja korjattu. Mutta kyllä tuo harmitti ja vihaksi pisti, kun uusi auto alkaa keskellä korpea reistaamaan.

Loman jälkeen olemme taas työn touhussa. Kävimme Hipun kanssa kirjastokeikalla naapurikirjastossa. Lukijoita oli kiva määrä ja joukossa useampi uusi kasvo. Hippuli nautiskeli, kun sitä rapsuteltiin ja halailtiin. Toki se kuunteli tarkkana, kun sille luettiin mm. tarina kummituksista. Kotikirjastosta saimme tiedon, että siellä on lasten- ja nuortenosaston remontti vielä kesken. Lukukoirailut alkavat siellä tammikuussa. Hienoa palata "kotiin" alkuvuodesta vaikkei naapurissakaan mitään vikaa ole.Myttösen kanssa piipahdimme eläintohtorilla ottamassa rokotuksia. Nyt ne ovat kunnossa ja seuraavan kerran rokotuksiin mennään vuoden päästä. Eläinlääkäri kehui Myttöä kovin reippaaksi ja ihastuttavaksi beaglenpennuksi. Ja sitähän se on. Myttö on kasvanut hurjasti. Se pääsee jo hyppäämään sohvalle, jossa se tykkää makoilla Hipun kyljessä. Yhteiselo sujuu oikein hienosti ja olemme isännän kanssa siitä kovin iloisia. 

Ensi viikolla valloitamme Hippusen kanssa uuden kirjaston lukukoirailuihin liittyen! Mutta ennen sitä nautimme tulevasta viikonvaihteesta, jolloin saamme mieluisia vieraita, pesemme pissipyykkiä ja luuttuamme lattiat. Typy olisi täyttänyt tänään 10 vuotta. Olisin järjestänyt sille hulppeat kemut, jos ihana isokorvamme olisi vielä täällä. Mutta muistelemme Typyä kynttilän ja valokuvan äärellä. Rauhaisaa ja leppoisaa syksyistä viikonloppua myös teille, arvon lukijamme. 

10 kommenttia:

 1. Myttöhän on kohta jo Hipun kokoinen! Koiranpennut kasvavat niin valtavan nopeasti. :)
  Hipulla näköjään kysyntää riittää lukukoirakentällä. Hienoa, että on tuollainen lukutaidonlähettiläs lasten ilona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myttö on kasvanut kovasti. Ihan vielä ei ole Hipun mitoissa mutta saapa nähdä, tuleeko siitä isompi kuin Hipusta.

   Ilo on Hipun puolella, kun saa käydä kirjastoissa. Siellä saa paljon rapsutuksia ja kuulee kivoja tarinoita.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Kohtuullisen pitkien blogitaukojemme aikana ehtii tapahtua. Monta mökkireissua ja koiravauvaelämän iloa rikkaampia olette, me ollaan eletty "etänä" mukana aina, kun ollaan poikettu blogeja lukemassa. Syyshuolto-mökkireissunne kuulostaa oikein mukavalta, herttaiset beagle-tytöt ovat olleet ainakin täysillä mukana, murehtimatta talvea, joka vähäksi aikaa tauottaa elämää. Tunnelmallisia syysiltoja kotisohvalle ja iloa kaikkiin harrastuksiin, teillä ei tule aika pitkäksi <3

  Artun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mukavaa kuulla taas teistä pitkästä aikaa! Toivottavasti teillä on ollut mukava kesä ja syksy. Talvea tosiaan nyt odotellaan ja se tarkoittaa ainakin mökkeilyssä meillä taukoa. Myttö on saapunut elämäämme ja se on rikastuttanut sekä ilahduttanut valtavasti meidän perhettä.

   Leppoisaa loppusyksyä teille ja Artulle paljon terkkuja meidän likoilta!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kylläpäs Myttö on kasvanut! Voi vain kuvitella, mikä meno mökkimaisemissa on ollut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myttönen on kasvanut paljon ja ei sitä enää pikkuvauvaksi voi kutsua. Saapa nähdä, millainen tyttö siitä tulee. Ohittaako koossaan meidän Hippuusen.

   Mökillä oli vauhtia ja riemukkaita leikkejä. Haikeana pistimme ovet säppiin ja jäämme odottamaan uutta mökkikautta.

   Työn iloa kollegalle ja mukavaa lokakuun loppua toivottelee Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista
 4. Varmaan seon mökistähhii mukavata ku kiitellään ja hyvästellään. Jaksaa sielä ootella sittä kevättä.
  Mutta ompahan toellaannii Myttö kasvanna kovasti. Nyt sen oekeen huomoo ku tuossa vierekkätä istuuvat :) Ee kohta ennee koeravaavvoo.
  Oekeen ihanata viikolloppuva sinnehhii! Kyllä on sittä mukavata lukkee aena teejjän kuulumisija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli 40 vuotta palvelutta mökkiä on syytä joka syksy kiittää. Ja toivoa, että se selviää talven tuiskeista ja tuiverruksista, valmiina ottamaan meidät taas toukokuussa vastaan.

   Ei Myttöä kohta vauvaksi voi kutsua. Ainakaan kokonsa puolesta. Se on kasvanut hurjasti ja häntäkin on pitkä kuin ajokoiralla.

   Lokakuu lähenee loppuaan. Mukavaa ja kivaa viikkoa teille. Kiitos, kun jaksatte olla meidän reissussa mukana vuodesta toiseen. On suuri ilo olla valtakunnan vilosofin blogikamuja!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Onkin hyvä vanha tapa hyvästellä kesäpaikka ja toivottaa sille hyvää talvehtimista. Mökinhenki arvostaa sellaista käytöstä. Vanha kansa sanoo, että ei mökinhenkeen tms tarvitse uskoa, mutta siitä tulee kiva mieli, kun ajattelee sen suojelevan mökkiä/taloa isäntäväen ollessa poissa.

  Myttö on kasvanut hurjasti ja on kaunis nuori neito. Kiva kuulla kuinka hienosti tytöt tulevat keskenään toimeen. Ovat selvästi läheisiä.
  Nyt sitten odotellaan ensilunta ja ihmetellään millainen mahtaa tulla talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varma, että meillä on oma mökin henki sekä saunatonttu. Toivon, että möksävanhus sinnittelee talven yli ja pitää itsestään huolta. Keväällä palataan taas Puulalle.

   Hippu ja Myttö ovat parhaita kavereita. Niillä on erityinen suhde, joka voi olla vain kahden koirakamun välillä. Ja sitä on ilo seurata. Uskon, että Hippu sai valtavasti lisää elämäniloa suuren surun jälkeen. Talvi lähestyy, Mytön ensimmäinen sellainen. Jännittävää nähdä, mitä kaikkea se tuo tullessaan.

   Muiskuset komealle Pàrek-herralle meidän isokorvilta ja kivaa lokakuun loppua teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.