perjantai 1. marraskuuta 2019

Hipun muutosten vuosi

Meillä oli tiistaina Hipun kanssa ilo vierailla kotikaupunkimme toisella laidalla sijaitsevassa kirjastossa. Sain sieltä tiedustelun, olisiko meillä Hippulin kanssa mahdollisuutta tulla lokakuussa vierailemaan siellä. Onnistuin sumplimaan illan, jolloin meidän visiitti saatiin sopimaan kaikkien osapuolien kalentereihin.

Lukukoirakeikka sujui hienosti. Hipun vastaanotolla kävi kiva määrä lukijoita. Paikalle saapui myös rapsuttelijoita ja moikkaajia, jotka Hippu otti lämmöllä vastaan. Kovasti Hipsua ihasteltiin, erityisesti sen rauhallisuutta sekä skarppia kuuntelutaitoa. Ja niinhän se on; Hippua voi alkaa jo kutsumaan ammattilaiseksi näissä lukukoirailuissa. Onhan sillä nyt reilu vuosi työuraa takana päin.Hippusen elämä on viimeisen reilun vuoden aikana kokenut isoja muutoksia. Typyn kuolema ja sen myötä lauman ainoaksi nelijalkaiseksi jäseneksi jääminen. Alkuvuodesta todetut pahat ruoka-aineallergiat ja suolistosairaus. Lukukoira-uran käynnistyminen miltei kylmiltään, vain yhden treenauskerran jälkeen. Pikkusiskon saapuminen kotiin elokuussa. Voi siis sanoa, että Hipun elämässä on muutoksen myrskyt puhaltaneet. Mutta niin kovin upeasti ja tyynesti meidän Hippunen on asioihin suhtautunut ja uuteen sopeutunut. Olen hyvin ylpeä siitä.

Kuukauden päästä avaamme ensimmäisen luukun joulukalenterista. Koirille en valitettavasti tänä vuonna omia kalentereita hanki, kun Hippusen ruokavalio on niin tarkka. Mutta joka aamu molemmat tytöt saavat pienen riistaherkun, se on varmaa. Isännän kanssa pohdimme, voidaanko me tänä jouluna hankkia kuusipuuta. Isoa sellaista. Mitähän Myttöskä puusta tuumaisi...

8 kommenttia:

 1. Hippu on kyllä upea koira. Täytyy olla vakaa ja tasapainoinen luonne, että noin hyvin sopeutuu aina uuteen asiaan. :)
  Meillä koirat ovat aina pitäneet joulukuusesta, kun sen juurelta on niin kiva käydä juomassa vettä. Hyvä, ettei kuusi kuivu pystyyn, kun koirat juovat ennemmin kuusenjalasta kuin omasta kupista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippunen on hieno luonne. Se on kärsivällinen, reipas ja sopeutuvainen. Toki osaa pitää oman päänsä, kun tilanne sitä vaatii. Beaglet ovat tunnetusti hiukan omapäisiä. Olen ylpeä Hipusta, kuten kaikista meidän koirista.

   Pimu ja Typy kävivät ahkerasti juomassa kuusenjalasta. Hippu kävi pissillä kuusen alla. Mitähän Myttö keksii, jos ja kun kuusi tulee meille tänäkin jouluna...

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Me ollaan niin ylpeitä susta, Hippu! Ja tietty myäs Mytöstä. Molemmille muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kamut! Hipulla on ollut suurten muutosten vuosi mutta se on selvinnyt siitä paremmin kuin hyvin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Ohan tuossa ollunna muutosta kerrakseen lyhyvessä aejjassa. Vuan kyllä se teellä on kotj´väkj se mikä on suanna olon turvalliseks ja aattanna soppeotummaan muutoksiin. Ku on turvallisen tuntuset olot ja tasapaenoset ja rakastavat immeeset sielä ni sillon on hyvä ellee. Semmosissa oloessa kasvaa tasapaenosija ja onnellisija koerija tapahtupa sittä mitä tahhaan. Justiisa niinku teellä sielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset kauniista sanoistasi Iivari. Parhaamme tehdään, että koirillamme olisi kaikki hyvin ja elämä kulkisi onnellisia polkuja. Ja niin paljonhan nuo isokorvat tuovat minulle ja isännälle ilon ja onnen hetkiä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Hippu on fiksu ja ihana tyttö! Mytöstä kasvaa hyvässä seurassa ihan yhtä etevä. Jo nyt on osoittanut hyvän luonteensa sekin. Ja onhan molemmilla tosi hyvä ja rakastava koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos Pàrek. Yritämme huolehtia kaksikosta niin hyvin kuin mahdollista. Kuten kaikista koiristamme, joita meidän perheeseen on kuulunut. Kovasti ne tuovat meille iloa ja elämä olisi kovin tyhjää ilman nelijalkaisia kavereita. Hippu on valtavan hieno roolimalli Mytölle. Uskon, että siitä kasvaa tasapainoinen ja iloinen tyttönen.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.