sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Kolmen kärki

Taas yksi marraskuinen viikko vierähti ja uutta kohta aloitellaan. On kovin hämärää ja sateista. Isäntä viritteli parvekkeelle valoja ja minä nostin kynttelikön keittiön ikkunalle. Muutama muukin jouluvalo tai kutsutaanko niitä kausivaloiksi, on myös esillä. Aikaista tai ei mutta mukavasti ne tuovat iloa ja hyvää mieltä tämän harmauden keskelle. Jouluradionkin viritin taajuuksille.

Hippusella reistaili maha viikolla useamman päivän ajan. Se oli pistellyt ulkoa suuhunsa taas jotain epäsopivaa. Niin tarkkana ei pysty olemaan, etteikö sen kuono haistaisi jotain syötäväksi kelpaavaa ja sitten se onkin jo hotkaistu kuonoon. Tankoparsalla maha alkoi vihdoin rauhoittumaan. Myös muutamasta kokeilussa olleesta koiranherkusta (riistaa) totesimme, ettei niiden tarjoiluun seuraa jatkoa. Kovin pieneksi tuo sopivien ruokien ja makupalojen lista on lyhentynyt. Mutta pääasia, että Hippu on kunnossa ja vatsa ei ole kipeä. Ja Hippuhan on onnellinen, kun saa ison palan kurkkua tai kuivattua peuran keuhkoa. Nämä ovat sen lempiherkkuja  ja sopivat mahalle.


Itselläni on takana melko raskas viikko töissä. Todella pitkään, liki kaksi vuotta, kestäneen soutamisen ja huopaamisen, löysässä hirressä roikkumisen aika on vihdoin ohi. Työsopimusneuvottelut ovat käynnistyneet. Useammassa istunnossa olen jo ollut ja lukenut liki 10 sivuista työsopimusehdotelmaa. Enpä vielä tuollaiseen ole eläissäni törmännyt.

Onneksi meitä "muualle myytyjä" yhdistää ajatus siitä, että ketään ei jätetä yksin. Yhdessä linjamassa otetaan asioista selvää, jaetaan tietoa toisillemme ja kyseenalaistetaan tulevan työnantajan osittain erikoisetkin vaatimukset. Tärkeimpänä se, että tuemme toinen toisiamme, kuuntelemme, mitä meidän kenenkin mielen päällä on ja yritämme tsempata. Minulle tärkeintä on se, että myös tuleva työnantaja ymmärtää sen, että ihmisillä on muutakin elämää kuin työ ja työpaikka. Minun luettelossani nuo eivät yllä edes kolmen kärkeen vaan sitä hallitsee isäntä, Hippu ja Myttö sekä terveys. Ja en aio uuden(kaan) työnantajan palveluksessa pistää työtä kaiken edelle ja vaarantaa siten omaani sekä noiden minulle elämässäni kaikkein tärkeimpien hyvinvointia. Jos tämä työnantaja ei anna tälle ymmärrystä, uskon, että sellainenkin työpaikka kyllä löytyy. Katsotaan, miten tässä käy.

6 kommenttia:

 1. Kyllä seon nii ettee mikkää työ oo niin tärkeetä että sen etteen kannattas terveötesä uhrata. Sano äet. Kyllä nuita työuupujia on jo liikoo. Ja immeesten elämä piloelle männöö ku ee kerkijä muuta ku työtä tehä. Toevottavasti neovottelut männöö suotusasti nimenommaan työntekijöehen kannalta.
  Voe sitä Hippusta ku on maha vaevanna :( Toevottavasti se nyt tuas on kunnossa ja pyssyy kansa. Meekäläenen tietää että ee oo herkkuva ku maha ryplyyttää ja närästellöö. Harmi että monet herkut on jiännä nykysi vuan huaveeks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon työneuvotteluiden pian päättyvän ja saadaan aikaan lopputulos. Suuntaan tai toiseen. Se on selvää, että omaa terveyttään ei työlle tule uhrata. Järki pitää olla työajoissa ja kaikessa muussakin. Ja kyllähän sitä itsekin joustaa tiettyyn pisteeseen asti, jos se vaan on vastavuoroista.

   Hippulin maha alkaa olemaan nyt kunnossa. Harmillista tämä sairastelu on. Ja se, että herkkulista on tynkä. Mutta onneksi Hippu on onnellinen ja iloinen niistä makupaloista, joita se nyt saa. Tuskin se maksalaatikon tai koirankeksien perään enää haikailee. Ainakin toivon niin...

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Iivari tuossa jo totesikin sen, mitä minäkin ajattelen. Toivottavasti tulee kelpo työsopimus eikä kukaan joutuisi tekemään monen ihmisen työt yhden ihmisen palkalla. Voimia taistoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta on vielä mutkaa matkassa ja asiaa selvitettävänä. Nimeäni en laita mihinkään paperiin ennen kuin sen koko sisältö on maalaisjärjellä ymmärrettävissä. Nyt ei vielä ole. Toivon, että aikaansaamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

   Kiitos kannnustuksesta! Itse on puolensa pidettävä ja näin ollen taisto viedään loppuun.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Työnantajan edunkin luulisi olevan, että työntekijä on hyvissä hengen ja ruumiin voimissa, jolloin hän tekee työnsä hyvin. Toivottavasti työnantaja osaa huomioida työntekijöiden hyvinvoinnin ja heille tärkeät asiat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta totisesti toivon itse tuota samaa. Katsotaan, miten tässä nyt käy. Keskusteluja on käyty ja niiden lopputuloskin alkaa olemaan selvillä. Ja tänään on laitettava taas eurolotto vetämään...

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.