tiistai 7. tammikuuta 2020

Taivallamme tammikuussa kevättä jo odottaen

Pyhät on juhlittu ja astelimme taas arkeen. Vuosi 2020 on alkanut mukavissa merkeissä. Jalkani on kävelykuntoinen ja toivottavasti pysyykin tällaisena. Lomalla vietimme leppoisaa ja kivaa yhdessäolon aikaa. Oli suuri ilo olla kotosalla isokorvien kanssa. Hieman kyllä harmittaa, että työt kutsuvat taas ja omalta osaltani tilanne on melkoisen sekava työnantajan vaihduttua. Ei muuta kuin lottoja taas viikonloppuna vetämään ja työpaikkailmoituksia selailemaan...


Vuotemme vaihtui juhlavissa tunnelmissa hyvän ruuan, kuplajuoman ja iloisten vieraidemme seurassa. Myttö ei ollut moksiskaan rakettien räiskeestä ja paukkeesta. Tyynesti se otti pieniä torkkuja pitkin iltaa, aina kun hössöttämiseltään ehti. Hippu nautti kovasti tuttujen kasvojen jälleentapaamisesta. Rapsutuksia riitti ja niistä sai tietysti Myttönenkin osansa. Oli hienoa havaita, ettei Myttökään ole paukkuherkkä. Meillä on ollut onni matkassa etteivät Pimu, Typy ja Hippu ole välittäneet rakettimetelistä. Myttö jatkaa samalla linjalla ja se helpottaa kovasti, sillä kaupungissa rakettimeteliltä on vaikea välttyä. 


Joululomalla kävimme muutamaan otteeseen Rajasaaressa. Hippuli ja Myttö mennä viipottivat melkoisella vauhdilla pitkin saarta. Leikki- ja juoksukavereita riitti. Monen kokoista ja näköistä, isoja ja pieniä karvakuonoja. Normaalilla remmilenkillämme ei voi tuollaista liikuntamäärää saada kuin mitä Rajasaaressa kirmailu antaa. Myttöskä saa purkaa energiaansa eikä Hippukaan paikallaan seisoskele. Maasto on vaihtelevaa ja on tilaa kirmailla. Helsingin kaupunki palvelee mainiosti koiranomistajia, kun on jättänyt Rajasaaren koirien ja niiden omistajien virkistyskäyttöön. 

Pistimme joulukuusen vuoden vaihduttua pois. Samalla pakkasin joulukoristeet laatikkoon. Muutaman valon jätin ilahduttamaan talven ajaksi. Joululauluja olen vielä kuunnellut mutta vaihdoin klassisemmat esitykset raskaampaan jouluun. Minulle rakkain juhla-aika on takana ja se tuntuu haikealta. Mutta nyt ryhdymme odottelemaan kevättä, tuota vähintäänkin yhtä hienoa aikaa. Sillä silloin suuntaamme taas Kangasniemelle ja uusi mökkikausi on edessä. 

6 kommenttia:

 1. Hyvä, ettei Myttökään säikkynyt raketteja! Meilläkään mäyräkoirat eivät niitä onneksi pelkää. Metsästyskoiraroduissa ei toki paukkuarkoja pitäisi ollakaan, kun ei metsästyskoira voi ampumista pelätä. Hyvä, että tämä ominaisuus ei ole jalostuksessa kadonnut, vaikkeivät kaikki rodun edustajat enää metsästyskäytössä olekaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että metsästyskoiria ei pitäisi paukkeet häiritä. Mutta olen kyllä kuullut parista beaglesta ja yhdestä suomenajokoirasta, jotka pelkäävät raketteja ja niiden jyskettä.

   Onneksi meidän tytöt eivät kovista äänistä piittaa. Helpottaa kummasti asumista täällä betonilähiöissä. Kaikenlaisia ääniä kun kuuluu ja liikennemäärät ovat isoja.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Vaude! Onpa hiano jolkottelupaikka toi teijän koirapuisto, Tytöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajasaari on hieno paikka. Kesällä pääsee uimaan, jos tykkää eikä ole sinilevää. On tilaa juosta ja aina löytyy leikkikavereita. Meidän kotikaupungissa ei tuollaista ole, siksi pitää poiketa välillä aina tuonne naapuriin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Hieno homma että vuuen vaehe mänj mallikkaasti :) Kevät sevuan lähenöö ja päevä pitenöö. Vaekka kerinnöökö talaveks sielä etelässä kunnolla taettuvakkaa. Aenahhii nuo teejjän rantakuvat on niinku kesä oes!
  Haekeeta olj pistee joolu pakettiin ja oottelemmaan vuueks. Vuan sieltähän se sittä löötyy ku on tuas sen aeka :)
  Mukavata kuun jatkoo, ja toevottavasti nehhii työasijat siitä lutviutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole talvesta täällä tietoakaan. Muutama pakkasyö on ollut ja kerran, pari hiukan aamulunta. Siinäpä se. Märkä, synkkä ja harmaa keli on kyllä tosi tylsää.

   Jouluunhan on tosiaan enää vajaa vuosi! Kevät ja kesä ovat sitäkin lähempänä. Töiden suhteen yritän pitää positiivisen mielen kaiken kaaoksen keskellä. Onneksi iso voimavara jaksamiseen löytyy kotoa.

   Mukavaa alkanutta tammikuun jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.