torstai 20. helmikuuta 2020

Kamelia, kengurua ja yksi rusakon ranka

Hippu ja Myttö ovat tällä kuluvalla viikolla saaneet nauttia isännän seurasta. Lomalaiset ovat käyneet Rajasaaressa ja muutenkin ulkoilleet paljon. Itse olen paiskinut töitä mutta olen iloinnut kolmikon yhteisistä touhuista. Hanget täällä etelässä eivät ole hohtaneet. Kuitenkin viikko on ollut poutaisempi kuin edeltäjänsä.


"Siellä se ranka makaa."

Lähimetsässämme on jo viikkokausia lojunut rusakon luuranko. Se makaa kannon päällä ja sitä ei voi ohittaa ilman nuuskuttelua. Erityisesti Hipsu on kunnostautunut rangan haistelussa. Ja mitä Hippuli edellä, sitä Myttönen perässä. Molempien elkeistä päätellen luuranko kelpaisi järsittäväksi. Mutta siihen emme ole isännän kanssa antaneet lupaa. Pääkallo kuskattiin rappumme oven eteen. Muutaman päivän siinä maattuaan ja oltuaan likkojen erityisen mielenkiinnon kohteena, nappasin sen muovipussiin ja viskasin roskapönttöön. 

"Hyvät hajut. Tulehan Myttö katsomaan. Kallohan
me jo kannettiin lähemmäs kotia. Voisikohan
loppukropankin saada liikkeelle...".

Alkaa olemaan vuoden päivät siitä, kun Hipun mahavaivoja ryhdyttiin tutkimaan perusteellisemmin. Ja sitä myöten siirryttiin melko toisenlaiseen ruokavalioon. Silloin tuntui hiukan pahalta, ettei Hipsulle anneta enää mökkimakkaroita tai herkkuluita. Mutta nopeasti siihen loppujen lopuksi totuttiin. Hilpu itse nopeimmin. Se sopeutui hurjan hienosti siihen, että sapuskat ja makupalat vaihtuivat vanhoista totutuista täysin toisenlaisiin. 

Vuosi sitten teimme ruokakokeiluja. Lopputulos oli, että peura sopii Hipulle oikein mainiosti. Samoin kenguru, kameli ja hirvi. Näillä ollaan nyt Hippua ruokittu. Myttöskä syö "tavallista" koiranruokaa mutta annamme pääasiassa vain yhden proteiinilähteen omaavia ruokia (hirveä, peuraa, ankkaa, kanaa). Herkkupalat ovat isolta osin samoja kuin Hipulla. Toki Myttö saa erilaisia luita jäkerrettäväksi ja ostan sille silloin tällöin lampaankorvia tai lihaisia herkkutikkuja. Mutta olemme todenneet, että Hipun herkut sopivat yhtä hyvin myös Mytölle. Ja Myttö tykkää kovasti näistä herkuista, sillä Myttönen, kuten Hippukaan eivät ole ronkelia porukkaa. En tiedä, voiko beagleissa sellaisia edes ollakaan... 😄.

6 kommenttia:

 1. Oooo millaisia eksoottisia herkkuja siellä popsitaan. Pääkallo ja rusakon rankakin vielä kaiken kukkurana tutkittavana. Jännittävää.

  Tosi hienoa, että tytöille on löytynyt sopivat ruokavaliot. Me ei olla törmätty kenguruun eikä kameliin missään kaupassa. Palvelijatar varmaan uteliaisuuttaan ostaisi minulle maistiaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita eksoottisempia herkkuja ja ruokia tilataan verkkokaupasta. Lisäksi Vantaalta löytyy yksi eläintarvike-ruokakauppa, joista riistaa, kamelia ja kengurua löytyy hyvin eri muodoissaan. Siellä käydään ostoksilla noin kerran kuussa.

   Rusakosta on edelleen yksi kinttu jäljellä kannon nokassa. Mihin lie muu kroppa jo joutunut. Ei kuitenkaan meidän tyttöjen suihin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Vähän eksoottiseltahan tuo ruokalista kuulostaa, mutta hyvä, että on löytynyt mahalle sopivat ruokalajit. Ilmeisesti tytöt olisivat myös vapaaehtoisia laajentamaan ruokavaliotaan omaehtoisesti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkeessä, josta hankitaan noita ruokia ja herkkuja, myyjä kertoi, että heillä käy asiakas, jonka koira ei voi syödä mitään muuta kuin kengurua. Iso koira, joten hankkivat ison lavallisen purkkeja, kun tekevät ostoksia. Onneksi kovasti allergisille löytyy ostospaikkoja vaikka niitä toki harvassa onkin.

   Hippu ja Myttö kaluaisivat mielellään rusakon luita ja varmasti muidenkin elukoiden. Mutta pysytään kuitenkin niissä, mitä kaupasta saa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Vautsi, mahtisupee löytö toi rusakon raato, Hippu ja Myttö. Onneks teille on löydetty sopivia herksuja. Meilhän on Myrsky allerkinen kanalle, siks meil syyään riistanappuloita. Voikaatten hyvin, reippaat tytöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riista on yleensä oikein passeli ruoka allergisille. Nauta, kana ja lammas ovat sellaisia, jotka eläinlääkärimme mukaan ovat eniten allergisoivia aineksia. Joten vältetään niitä Mytönkin kohdalla vaikkei se allergikko olekaan.

   Reipasta menoa ja meininkiä teillekin, tuuliselle kolmikolle!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.