perjantai 13. maaliskuuta 2020

Kakun koristelua ja töitä kotikonttorilla

Viikko on taas vierähtänyt ja kuljemme maaliskuun puoltaväliä. Kevättä on ilmassa ja se näkyy esimerkiksi päivän pituudessa. Isäntä pohdiskeli eilen Puulan jäätilannetta. Se pitää selvittää pääsiäisen nurkilla. Tällä hetkellä elämme tiedossa, ettei järvi ole juurikaan jäässä. Meille riittäisi, että rannat ovat sulia. Silloin lähdemme jo pääsiäisenä kohti Kangasniemeä ja käynnistämme tämän vuoden mökkikauden.

Yritin ottaa kuvaa Hipusta mutta Myttö
pakkasi itsensä kameran eteen, jossa
se kuitenkin viipyi vain hetken.

Hipulle ja Mytölle kuuluu hyvää. Yhteisiä leikkejä ja juoksukisoja riittää. Edelleen ihailen Hipun kärsivällisyyttä ja pitkäpinnaisuutta. Se on vähän liiankin suopea Myttöstä kohtaan. Isomman oikeudella voisi joskus ärähtää, kun toinen roikkuu hännässä tai puree korvanlehteä kuin puruluuta. Hippu on valtavan kiltti koira. Typy ja Pimu olisivat tuon riiviön pistäneet välillä ruotuun. Mutta silloin, kun Hilpu pistää Mytölle kampoihin, Myttö tottelee isosiskoa ja pyytää ikävää käytöstään anteeksi nuolemalla Hipun kuonoa. Rakastettava parivaljakko!

Olen tänään vapaapäivällä. Ohjelmassa on pieniä ennakkovalmisteluja, sillä huomenna meillä juhlitaan! Kävin viikko sitten lyhyellä lomareissulla Tallinnassa. Ostin sieltä täytekakkua varten koristeita. En osannut päättää, kumman otan. Joten ostin molemmat. Kummallekin löytyy kyllä käyttöä. Tyttösille en tällä kertaa ostanut tuliaisia. Hippu-paralle kun ei herkkutuliaisia tahdo löytyä ja leluja meillä on liikaakin (ainakin isännän mielestä). Annoin molemmille kotiin päästyäni kuivattua kamelinnahkaa, joka kelpasi kaksikolle paremmin kuin hyvin.


Työkuvioni ovat taas muutoksessa ja pistin eilen uuteen työsopimukseen nimeni. Huhtikuussa palkan maksaa eri firma kuin nyt, jonka leivissä ehdin olla joulukuun alusta alkaen. Saapa nähdä, mitä muutos tuo tullessaan. Yritän olla murehtimatta liikoja. Työelämä on nykyään aika hurjaa. Raha näyttelee yritystoiminnassa kovin suurta osaa. Ainakin alalla, jolla itse työskentelen. Olen ylpeä itsestäni, että pääkoppani on pysynyt tolkuissaan näissä loputtomilta tuntuvissa muutoksissa. 

Eilen työnantajani ilmoitti, että koko firman sakki jää ensi perjantaihin saakka etätöihin koronaviruksen vuoksi. Joten ensi viikon olen kotikonttorilla ja seuranani on parhaista parhaimmat työkaverit, Hippu ja Myttö. Ja mitä me huomenna juhlitaan täällä kotosalla, siitä ensi kerralla!

6 kommenttia:

 1. Ee taejja olla ennee jiässä järvet muuvvalla ku pohjosessa. Hyvinnii piäsettä mökkilomalle :)
  Kylläpä nyt jäe jännittämmään että mitkä juhlat teellä sielä huomenna on! Tulehhan kertommaan pikaseen ettee tarvihe jännittee kaavvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti toivotaan, että pääsemme pääsiäiseksi mökille. Puula ei kovassa jäässä taida kyllä olla, joten ehkä se sulaa sinne mennessä kokonaan.

   Juhlat paljastinkin alkuviikosta. Hippuahan me juhlittiin sen täyttäessä viisi vuotta. Oli kivat kekkerit meidän kaikkien mielestä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Palvelijatar sanoo, että hän ei varmaan saisi mitään kotona aikaiseksi, kun vain katselisi ihastuneena kahden hauskan koiruuden puuhia. Joskus unohtuu tuijottelemaan minun leikkimistä pehmojen kanssa. Ei lakkaa ihmettelemästä miten hyvin osaan yksin leikkiä.
  Paljon onnea uuteen työpaikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Saapa nähdä, mitä uusi paikka tuo tullessaan. Ei suuria muutoksia itse työhön mutta joka firmassa on omat systeeminsä.

   Etätyö vaatii välillä sen, että hätistelee uteliaita biiglejä pois tietokoneen ääreltä. Palavereihin tulee uutta ilmettä, kun isokorvat alkavat taustalla painimaan ja riehumaan. Usein hyvin äänekkäästi :).

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kivat kakunkoristeet! Ja hauska tilannekuva tytöistä! :D
  Hyvä, että on työpaikka kuitenkin ja hienoa, että etätyöt onnistuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se nykypäivänä onni, että töitä on ollut ja ehkä toistaiseksi tulee olemaankin. Mutta enpä kovin usein välittäisi neljän kuukauden välein työpaikkaa vaihtaa...

   Kakku koristeineen oli hieno ja maistui makealta. Harmi, ettei sitä Hippuselle voinut antaa. Mutta peurankorva oli varmasti yhtä mieluista.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.