sunnuntai 2. elokuuta 2020

Sijaiskärsijät

Ilta täällä Puulalla on rauhaisa. Lomamme alkaa kääntymään loppusuoralle. Se tuntuu haikealta mutta muistamme toki, ettei mökkikausi vielä tähän pääty. Jotta emme ihan höperöityisi täällä metsän keskellä, olemme tehneet päiväretket Pieksämäelle sekä Jyväskylään. Hippuli ja Myttöskä syövät joka päivä desitolkulla mustikoita. Isäntä nikkaroi omaksi huvikseen ja minä luen. Katsomme myös Yle Areenasta brittidekkareita ja komisario Montalbanoa.
Hilpu ja Myttönen ovat tottuneet pikkuhiljaa siihen, etteivät ne voi enää mennä viipottaa täällä miten haluavat. Saariretkillä ne ovat voineet nauttia vapaudesta ja ovatkin ottaneet retkistä kaiken ilon irti. Ensi kesäksi olemme suunnitelleet ottavamme teltan mukaan, jotta voimme peräti yöpyä joillakin saarikäynneillä.

Kävin jututtamassa uutta mökkisakkia, jotta saimme lisäselvyyttä siihen, mitä ongelmia Hippu ja Myttö ovat heille aiheuttaneet. Keskustelu oli avartava eikä poistanut pelkojamme. Koko keskustelun avaaminen tähän tekisi tästä päivityksestä piiitkän. Totean kuitenkin ainakin nyt sen, että kyse ei ole koiravihasta eikä koirapelosta. Uusi mökkiporukka on ryhtynyt rajariitoihin heidän ja meidän välissä olevan mökkinaapurimme kanssa. Ja tästä riidasta kärsii nyt Hippu ja Myttö, koska ovat käyneet naapurissamme ja siellä ylittäneet riitapukarien tonttien rajan. Naapurimme ei ole moksiskaan isokorvien kyläilyistä mutta emmehän me sitä pysty estämään, että tassut siirtyvätkin toisen mökin maalle. Suoraan kun sanon, en pysty mitenkään ymmärtämään tällaista enkä myöskään sitä, miten meille tuikituntemattomat ihmiset, ilman esittäytymistäkään, tulivat meitä uhkailemaan. Itse arvostan hyviä käytöstapoja.

Vaikka tämä omituinen käänne meidän mökkeilyissä aiheuttaa edelleen minulle suurta mielipahaa, en ole antanut sen pilata lomaani ja meidän kaikkien lomaa. Enkä odota, että kaikki ollenkaan ymmärtäisivät meidän kantamme asiaan. Mutta olen kovin kiitollinen meidän ystäville ja lähisukulaisille, jotka ovat meitä tukeneet, olleet myötätuntoisia ja harmistuneita meidän puolesta. Kaikki, jotka ovat täällä mökillä käyneet, ymmärtävät nykytilanteen surullisuuden. Mutta vielä ennen kotiinlähtöä teemme mittaukset aitaa varten, josta saadaan ensimmäinen versio ehkä jo ensi kesänä. Ja sen sisällä Hipun ja Mytön vapautta ei rajoita kukaan eikä mikään.

10 kommenttia:

 1. No kyllä ollaan enämpi ku harmissaan teejjän puolesta. Oekeestaan äetin korvista savu noosoo ku seon nii vihanen teejjän puolesta. Että pittää mualimaan sopija sittä pikkumaesta ja niuhaketta immeestä ku nuo uuvvet asukkaat!! Ja että vielä tullaan uhkaelemmaan ja isottelemmaan ite toesen tontille. Toevottavasti suatta olla raahassa nuilta eekä tarvihe ikänä nähä niitä ennee.
  Onneks ne ee suanna piloelle teejjän lommoo kokonaan vuan ootta suanna naatiskella mökkihommista ja elosta :) Ja onneks on se suarj siinä missee suatta olla iha vappaasti. Mukavija lomapäevijä loppulomalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Iivari ja äetisi. Näin se on, että meitä mahtuu maailmaan kaikenlaisia. Se, että tullaan ilman esittäytymistä mesomaan ja uhkailemaan, on perin ikävää käytöstä. Ja se myös, että meitä yritetään sotkea muiden rajakiistoihin. Tai Hippua ja Myttöä, jotka raukat eivät ymmärrä tuollaisista asioista tuon taivaallista.

   Mutta ei koko loma pilalle mennyt. Meillä oli oikein mukaviakin hetkiä. Eiköhän me taas pian suunnata Puulalle takaisin.

   Muiskusia meidän likoilta!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Juu, meit on moneen menoon, on riitasta ja on sopusaa sakkia, kaikkeen on vaan sopeuduttava. Meijän aita on tehty verkosta, hyvin toimii, eikä tuu älyttömän kalliikskaan. Muiskut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aita tosiaan nousee mökille, muodossa tai toisessa. Sitten on taas vapauttaa Hippusella ja Myttösellä vaikka rajatusti onkin.

   Terkkuja kovasti teille meidän tyttösiltä!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Harmittaa ihan vietävästi teidän puolesta! Mutta teillä on hyvä asenne ja siksi ei lomanne mennyt täysin piloille moisten luonnevikaisten naapurien vuoksi. Aita on hyvä ratkaisu ja rajoitettuun tilaan kyllä koiruudet nopeasti tottuvat. Erittäin mukavaa loppulomaa teille kaikille. Muiskuja isokorville Párekilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pàrek ja Palvelijatar!

   Aita on tässä tilanteessa tosiaan paras ratkaisu. Tytöt saavat hieman vapautta eikä tarvitse pelätä niiden puolesta. Toivon, että nuo ikävät räyhääjät eivät enää koskaan lähesty meitä. Onneksi ovat kuitenkin hyvän matkan päässä meidän mökistä.

   Isot muiskuset Pàrekille meidän tyttösiltä ja mukavaa elokuun jatkoa!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. jäin vain miettimään että eikö enää ole olemassa koirien kiinnipitoaikaa? ennen ainakin oli että tiettyyn aikaan vuodesta koirat oli pidettävä kiinni. Asiat voi toki ilmaista nätisti eikä uhkailemalla. ja eihä koirat voi yhtäkkiä tietää ettämissä on ihmisten rajat joita ei saa ylittää. Onneksi biigulat ovat pikku hiljaa tottuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Juu, kyllä koirien kiinnipito-aika on edelleen voimassa maaliskuusta elokuulle. Mutta rehellisesti voin sanoa, että ei me olla yli 20 vuoteen oman mökin pihalla, omalla metsämaalla sekä omalla mökkitontilla koiria pidetty koskaan kiinni. Ovat saaneet vapaasti jolkotella lähimaastossa ja myös naapurin luona. He kun eivät ole koskaan koirista valittaneet. Mutta tämä naapurin naapuri nyt käyttäytyi siihen malliin, että vapaus on ennen aitaa poissuljettua.

   Koiria ei taida koskea jokamiehenoikeudet kulkea vapaasti metsässä vaikka naapurin puolelle astuisivatkin. Harmillista tämä tilanne kokonaisuudessaan mutta emme ota luonnevikaisten kanssa riskejä, että satuttaisivat meidän likkoja.

   Mukavaa loppukesää toivotellen
   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Kyllä ihmiset ovat niin pikkumaisia! Voi tyttöjä, kun sijaiskärsijöiksi joutuivat tuollaiseen turhaan riitaan. Toivottavasti saatte kuitenkin nauttia loman vietosta vielä ja aita on aina hyvä. Kyllä tytöt tottuvat aitaan ja käärmeetkään eivät kuulemma herkästi tule aidasta läpi, joten tytöt ovat suojassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kyllä me nautimme sitten loppujen lopuksi lomasta kun alkuharmitus laantui. Aita on paras ratkaisu tähän meidän ongelmaan. Uskon, että Hippu ja Myttö siihen sopeutuvat ja sen sisällä ovat turvassa ikäviltä ihmisiltä ja kyllä vaan, myös käärmeiltä.

   Aurinkoista elokuun jatkoa toivotellen
   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.