perjantai 18. syyskuuta 2020

Aihetta pieneen juhlaan

Viikko on lopuillaan. Syksyn merkkejä on kovin jo ilmassa. Eilen koko maata repi myrskyjen myräkkä. Toivottavasti mökkivanhus Puulalla selvisi ilman kolhuja. Täällä etelässä tuuli puhalsi kovasti mutta isompia vahinkoja ei kaiketi syntynyt. Kotitalomme pihamaa on kyllä täynnä käpyjä ja oksia. Teimme Hilpurin ja Myttöskän kanssa ihan normaalilenkit mutta metsää välttelimme. Onneksi vesisateet jäivät povattua pienemmiksi. Tänään saammekin nauttia taas aurinkoisesta päivästä. 

Lampaat laiduntavat pakkasiin saakka. 

Olemme käyneet moikkaamassa lampaita liki päivittäin. Ne ovat kovasti kasvaneet ja tottuneet myös ihmisiin. Osaavat tulla jo aidan taakse hakemaan rapsutuksia. Myttö tykkää katsella lampaiden touhuja ja nuuskutella niiden kanssa nokakkain. Hilpua innostaa enemmän aitauksen ympärillä olevat "tuoksut".

Olen miettinyt, mitä tyttöset mahtaavat tuumata, kun jossain vaiheessa siirryn etätöistä takaisin konttorille. Nyt meillä on ollut melkoisen erilainen päivärytmi, kun teen kotona töitä. Katkaisen työpäiväni käyttämällä esimerkiksi lounastaukoni koirien kanssa ulkoiluun. Muutenkin voidaan piipahtaa tarvittaessa useamman kerran päivän aikana ulkona. Pystyn pitämään työstä taukoja (ja pitääkin pitää). Voin venyttää päivää sitten illan suuntaan. Luulen, että Hippunen sopeutuu taas kaksinoloon oikein hyvin. Myttö on eri asia. Sille saattaa iskeä eroahdistus, joka tulee varmasti ilmenemään mm. sisälle pissimisenä. Mutta toistaiseksi teen kuitenkin etätyötä. Ja säännöllisesti jätän Hipun ja Mytön keskenään päivisin ja piipahdan vaikkapa lähikaupassa ostoksilla. Siihen ne eivät saa tottua, että täällä ollaan 24/7 paikalla. Kun edessä on varmasti se aika, että isännän lisäksi myös emäntä lähtee aamulla kohti työmaata.

Mytön mielestä maailman paras paikka huilata:
Hipun vieressä, kiinni kropassa. 


Tulevana viikonloppuna olen kutsunut koolle ystäviäni juhlistamaan syntymäpäivääni. Juhlapäivä oli jo keväällä mutta korona kaatoi silloiset suunnitelmat. Nyt kilistelemme maljoja kotioloissa. Tällaisista kemuista voidaan olla montaa mieltä mutta hyvät turvavälit huomioiden emme täyseristyksessä ole olleet tähänkään saakka. Olen valtavan iloinen, että hauska naisporukka kokoontuu pitkästä aikaa yhteen. Isäntä on luvannut huolehtia Hilpusta ja Myttösestä, joten saan nauttia vapaaillasta noiden upeiden naisten seurassa. Ja eiköhän me juhlien jälkeen suunnata taas viikonlopun viettoon Kangasniemelle. Hilpeän hauskaa viikonloppua myös Teille, PSB:n ystävät 😁🐶.


6 kommenttia:

 1. Myttönen ja Hippulainen varmasti tulevat ihmettelemään, kun tulee se päivä, jolloin emäntä katoaa moneksi tunniksi jonnekin. On niin helppo tottua siihen, että ihminen on kotona suurimman osan vuorokautta. Ajan kanssa sekin tilanne sitten alkaa tuntua tutulta.
  Mukavaa viikonloppua Kangasniemellä. Toivotaan aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä poikkeuksellinen reilut puoli vuotta ollut, kun kotona ollaan tavallista enemmän kaksijalkaisten toimesta. Mutta kaksinoloonkin on taas sopeuduttava, kun sen aika koittaa. Toivottavasti ei vielä, nautin kovasti etätöiden tekemisestä.

   Mukavaa viikonloppua teille; kivoja lenkkejä ja herkkuhetkiä. Rentoa oleilua.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Oekeen ihanata syntymäpäeväjuhloo sinne ja hilipeetä viikolloppuva! :)
  Hyvä homma että siästyittä siltä pahimmalta myräkältä. Ee tuo meelläkkää onneks pahemmin äetynnä riehummaan. Vettä kyllä tulj nii ettee enempätä tarvita ennee tälle syksylle.
  Tytöt on sittä niin somia tuossa kuvassa...kylyki kylessä kiini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Iivari! Juhlat sujuivat hienosti ja oli tosi kiva tavata ystäviäni.

   Toivotaan kuulasta, kuivaa ja lämmintä syksyä. Talveksi saisi tulla hieman lunta ja pakkasta. Leppoisaa viikonloppua!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kivoja kilistelyjä ja kikatuksia! Muiskuja Tytöille, niin ihmis- kuin koiratytsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tuulinen kolmikko! Kikatusta, maailmanparannusta, kippistelyä ja iloa riitti. Isännällä ja isokorvilla illan aikana vähän seesteisempää ja rauhallisempaa lekottelua ja loikoilua. Nappipäivä siis tuo mennyt lauantai!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.