torstai 10. syyskuuta 2020

Tarpeellisin möksäreissu koskaan

Hipun viime viikolla julkaistu Read Hour-kampanjavideo on herättänyt paljon ihastusta ja kiitoksia. Olen kaikki terveiset välittänyt meidän filmitähdelle. Videota on jaettu sosiaalisessa mediassa eteenpäin, näytetty ystäviemme toimesta työpaikoilla, kyläreissuilla ja omia sukulaisia tavatessa. On enemmän kuin ilo tietää, että Hippulin reipas esiintyminen videolla vie tärkeää lukemisen asiaa varmasti eteenpäin.

"Taas käskettiin paikalleen ja istumaan."

Viikonloppuna suuntasimme kohti Kangasniemeä. Mökkiviikonloppu sisälsi sienireissun, jonka antimet olivat kiitettävät. Kantarelleja on nyt talven varalle. Mustatorvisienet olivat harmillisesti liiskaantuneet sateen armoilla. Mutta loppusyksyksi odotellaan suppilovahveroita. Hilpu ja Myttönen nauttivat, kun saivat hölkötellä metsässä. Annoimme niiden tehdä myös pari juoksulenkkiä serkkuni maalla. Vaikka välillä ripsautti vettä, etenkin lauantai oli hieno päivä. Istuimme ulkona lukemassa ja isokorvat tyhjensivät pihan puolukkapusikoita marjoista. 

Mytölle maistui puolukat.

Vähiin käy meidän mökkireissut tämän vuoden puolella. Syksy etenee ja möksävanhus ei pysty meitä kylmillä ilmoilla enää palvelemaan. Aiomme kuitenkin viettää vielä yhden viikonlopun Puulalla ennen lokakuista lomaviikkoamme. Silloin jätämme mökin talven ajaksi ja toivomme, että se ottaa meidät taas keväällä vastaan ryhdikkäänä ja hyvässä kunnossa. 

Hippu katseli isännän kanssa Myttösen
loputonta puolukoiden syömistä. Hippu on
ahneempi mustikoille.

Saimme viime viikolla kovin ikäviä uutisia liittyen meidän lähipiiriimme. Vaikkei uutiset aivan yllätyksenä tulleet, en olisi uskonut tilanteen olevan kuitenkaan ihan se, mitä se nyt on. Asian sulatteluun ja sen herättämiin surullisiin ajatuksiin sain apua Puulan rannoilta. Ehkä enemmän kuin koskaan oli oikea veto viettää viikonloppua mökillä. En olisi jaksanut nähdä isännän ja biigeleiden lisäksi ketään. En juuri jaksanut enkä halunnut puhua kenellekään. Tuolla metsän keskellä, korvessa, sain olla vain minulle tärkeimpien kanssa. Tällä viikolla asian käsittely on onneksi jo helpompaa. Tästä mennään eteenpäin. Tulevaa ei kannata liikaa alkaa murehtimaan, otetaan asiat niin kuin ne eteen astuu. Ystävien ja läheisten tuki on nyt arvokkaampaa kuin aikoihin. Ja miten paljon hymyä ja lohtua nuo meidän tyttöset osaavatkin antaa!

6 kommenttia:

 1. Hippu on ihan huippuhyvä filmitähti. Kyllä sitä videota kelpaa esitellä millä foorumilla tahansa.
  Kovin ikävää, että saitte huonoja uutisia lähipiiristä. Tulevaa ei tosiaankaan kannata liikaa murehtia vaan on yritettävä elää hetkessä, joka on meineillään. Voimia ja mielenrauhaa toivon kaikille teille. Hippu ja Myttö ovat taitavia nostattamaan mielialaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Párek ja Palvelijatar. Elämä heittää välillä eteen ikäviäkin asioita. Mutta eteenpäin mennään siitäkin huolimatta. Isokorvatyttöset tuovat kyllä paljon iloa ja onnellisuutta tällaisina surullisina hetkinä. Korvaamattomat "terapeutit"!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Hyvä, että on tuollainen rauhallinen paikka, jonne vetäytyä, kun tulee surua. Voimia syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hipun ja Mytön lisäksi mökillä on minulle terapeuttinen vaikutus. Se on huippupaikka. Tämänkin murheellisen asian kanssa, joka meitä on kohdannut, on opittava elämään. Päivä kerrallaan otetaan ja yritän olla murehtimatta liikoja.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Hyvät (etennii karvaset) ystävät ja tuommonen raahan tyyssija on justiisa passelit vaekeehen asijjoehen aekaan. Tulevata ee toellaankaa kannata etukätteen murehtija. Vaekka kyllähän se immeesj´mielj on usseen semmonen että tinkii etukätteen mänemään. Yks päevä kuitennii aena kerrallasa.Sitä jaksamista ja voemoo teejjän sakille jokkaeseen päevään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari ja äetisi! Näin se on, että turha liikoja on etukäteen surra. Tätä yritän taas kerran opetella. Elämässämme on nyt yksi elementti lisää, joka tuo tullessaan valitettavasti niitä kurjia juttuja. Mutta pitää yrittää nauttia kaikista niistä hyvistä hetkistä ja asioista, joita tässä meillä myös on.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.