perjantai 27. marraskuuta 2020

Myttö toipuu operaatiosta

Mytön leikkausoperaatio on onnellisesti takanapäin. Keskiviikkona suuntasimme puoliltapäivin eläinlääkäri Jaakon luokse. Pikkuisen toipilaan kävin hakemassa kotiin iltapäivällä. Sterilointi onnistui hyvin ja kaikki sujui mallikkaasti. Kyllä minä kyyneleitä jouduin nielemään, kun jätin unessa olevan Myttösen hoitajan hoteisiin. Mutta tiesin, että Mytöstä pidetään hyvää huolta. 

Heräilyä heräämössä.


Mytön vatsassa on sulavat tikit sekä sisäisesti että ulkoisesti. Tämä on hyvä, ettei tikinpoistorääkkiin tarvitse ryhtyä. Tulehduskipulääkettä Mytölle määrättiin kolmeksi päiväksi. Haavaa pitää suihkutella kaksi kertaa päivässä ja liikunta tulee pitää lähipäivät rauhallisena. Hyppiminen, kiipeily ja riehuminen on reilun viikon ajan poissuljettu Myttösen päiväohjelmasta. 

Valitettavan harmillinen sivuvaiva iski, kun Mytön vatsa alkoi eilen aamuvarhain oireilemaan. Siitä asti ollaankin juostu ulkona tiiviisti. Tällaisina hetkinä oma piha olisi mukava juttu. Saatoin viime yönä herättää ihmetystä lammaskuvioisessa haalaripyjamassani, jos joku naapuri sattui katsomaan ikkunasta ulos. Mutta eipä tuolla väliä, toipilaalla oli kiire päästä "vessaan". Nyt, kun ollaan perjantain varhaisillassa, näyttäisi vatsa rauhoittuvan. Ruokaakin (riisiä ja raejuustoa) Myttöskä söi pienen annoksen suurella ruokahalulla. Eiköhän maha ala rauhoittumaan. Syy, mistä tuo ripuli on tullut, on meille epäselvä. Johtuuko se lääkkeestä, kivusta vai mistä. 

Koti on paras paikka toipua.

Hippu on huomioinut hienosti sen, että Mytöstä ei ole nyt leikkikaveriksi. Se antaa siskon huilata rauhassa ja odottaa kiltisti, kun ulkoillessa Mytön askel on vielä hidas. Isäntä on vienyt Hipsua pitkille lenkeille, kun on tullut töistä kotiin. Mytön kanssa pitkiä lenkkejä päästään tekemään vasta myöhemmin. Nyt on tärkeintä, että Myttö paranee ja toipuu leikkauksesta hyvin. Noudatamme tohtorin antamia ohjeita ja teemme kaikki vaaditut hoitotoimenpiteet. Ja Hippuli antaa parantavaa kuono- ja nuuskutteluhoitoa siinä rinnalla 😄.

8 kommenttia:

 1. Myttö, me lähetetään sulle topilasmuiskuja! Nopeeta sä toivut, reipas tyttö ku oot. Terkut teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myttö kiittää teitä tuulista kolmikkoa! Ja terkkuja teille myös meidän Hipulta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Ikävää, että tuli tuota lisäravaamista muutenkin kurjan olon lisäksi... :(
  Mutta eiköhän aika paranna nuokin kurjuudet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todella kurja tuo ripuli, kun Myttönen oli jo entuudestaan kipeä siitä leikkauksesta. Onneksi vatsa tuli viikonloppuna kuntoon ja muutenkin vointi on jo hyvä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Voe pientä toepilasta! Paranemismuiskuja laetan minnäe <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myttönen kiittää kovasti ja lähettää terveisiä takaisinpäin. Hippu myös.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Myttö paranee kyllä nopeasti, reipas tyttö, jolla on paras mahdollinen perhe tukenaan ja tietenkin Hippu. Parekilta muiskuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Párek ja Palvelijatar! Nuo muiskut edistävät varmasti paranemista. Hienosti Myttö on toipunut, hyvältä näyttää. Terveisiä teille meiltä kaikilta!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.