perjantai 6. marraskuuta 2020

Iloa isokorvista

Marraskuu  on käynnistynyt tuttujen arkirutiinien parissa. Isännän kanssa tehdään töitä, minä edelleen kotoa käsin. Käydään ulkoilemassa Hipun ja Mytön kanssa. Usein tavataan lenkkireissuilla koiratuttuja, joista erityisesti Myttö jaksaa aina kovasti ilahtua. Hippulia vie hajumaailma, joten lyhyt moikkaaminen riittää sille. Myttönen voisi tervehtiä tuttuja tuntikaupalla. 

Tämän alkaneen kuukauden alkuun sain kovin surullisen uutisen tietooni Räntäsään kennelistä. Hipun äiti Milo (Räntäsään Aamuaurinko) oli äkillisesti siirtynyt paremmille metsämaille elokuun alussa. Milo oli hurmaava beagletyttö ja otamme lämpimästi osaa "perhe Räntäsään" suureen suruun. Viikonloppuna isännän vanhemmat muuttivat meidän kulmille. Isäntä huhki veljensä kanssa muuttoapuna ja minä isokorvien kanssa kävin morjestamassa muuttoporukkaa. Aiemman reilun 33 kilometrin välimatkan sijaan meiltä kulkee nyt kävellen noin vartissa tervehtimään anoppiani ja appiukkoani. Olemme iloisia, että saimme nämä meille tärkeät ihmiset tänne lähelle. 

Hipun ja Mytön harmonista yhteiseloa on ilo seurata. Kaksikko antaa paljon hymyn hetkiä työpäivieni keskelle. Ja mikä riemu syntyy aina siitä, kun isäntä palaa töistä kotiin. Näin on oikein hyvä kulkea kohti talvea. Kevään lukukoirailuista ei ole tullut vielä tietoa kirjastoilta. Toivottavasti Hippu pääsee taas töihin. Mutta epäilen, ettei se vielä alkuvuodesta onnistu. Minulta on kyselty, tuleeko Mytöstäkin lukukoira. En osaa siihen vielä vastata. Aika näyttää. Uskon kyllä, että Myttösestäkin voisi tulla oivallinen kirjastokävijä ja tarinoiden kuuntelija. Kunhan se vielä kasvaa vähän.

6 kommenttia:

 1. Onnellista elämätä teellä! Tosin ee tuon suru-uutisen kohalla tietenkää.
  Voe miten hieno kuva siskoksista siinä tyytyväesinä ja onnellisina :)
  Oekeen ihanata marraskuun jatkoo sinne teelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, surulliseksi veti tuo Milon poismeno. Se kun oli tapahtunut yks´kaks yllättäen, kuten meidän Typyn. Tuli tietysti nekin muistot taas mieleen.

   Siskokset on ylimmät ystävykset. Ihailen niin kovasti Hipun kärsivällistä ja sopeutuvaista luonnetta. Yhtään riitaa ei ole vielä ollut ja se on pitkälti Hipun joustavuuden ansiota.

   Kivaa ja iloista marraskuun jatkoa teille myös sinne pohjoiseen Savoon!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Ikävä kuulla Hipun äidin sateenkaarelle siirtymisestä.
  Hippu ja Myttö varmasti piristävät etätyöläisen päiviä. Ja voi miten hauskaa, että saitte isännän vanhemmat niin lähelle teitä.
  Leppoisaa alkanutta viikkoa kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan Milon lempeänä ja rauhallisena beagletyttönä. Hieno koira ja todella harmi, että se lähti pois aivan liian aikaisin.

   Kivoja asioita on kuitenkin ollut, saatiin tosiaan lisää sukua taas tänne lähemmäksi ja tyttöset jaksavat olla päivästä toiseen iloisia työkavereitani. Mukavasti päivät siis soljuu kohti talvea.

   Hyvää viikonloppua teille ja Pàrekille isot muiskut meidän Hipsulta ja Myttöskältä!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Suru oli kova, kun Milon sairastuminen meidät täysin yllätti. Märkäkohtu pääsi liian pahaksi, ennen kuin huomattiin. Nyt Milo nukkuu ikiuntaan äitinsä Tessin vieressä tuolla meidän takapihalla.
  Tästä lähtien meilläkin steriloidaan kaikki koirat, mitkä ovat pois jalostuskäytöstä.
  Hyvää loppuvuotta ihanat Hippu ja Myttö, ja tietysti samoin isäntäväelle, toivottelee Räntäsään karvakamut palveluskuntineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otamme osaan teidän suureen suruunne, Päivi. Turhan hyvin on vielä muistissa meidän Typyn äkillinen lähtö. Mutta sekin lepää nyt lempipaikassaan, mökkirannalla.

   Hippu ja Myttö ovat meidän ilopillereitä. Kovasti ollaan kiitollisia näin hienoista koirista. Ja sinulla Päivi on kasvattajana suuri merkitys siinä, että nämä tyttöset ovat sopeutuneet meille hyvin heti tullessaan ja niistä näkee, että syntymäkodissa niistä on pidetty hyvää huolta.

   Kaikkea hyvää loppuvuodelle teidän koko laumalle, kaksi- ja nelijalkaisille! Ja leppoisaa joulun odotusta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.