torstai 17. joulukuuta 2020

Lukukoiran lomautus jatkuu

Joulu on viikon päästä. Kävin eilen lahjaostoksilla. Hankin paketit isännälle sekä Keravan pojille. Lähisukua muistamme joulukukkasin. Hilpuselle ja Myttöskälle ostin lahjat jo aiemmin. Ne odottavat vielä paketointia. Ostoskeskuksessa oli paljon väkeä mutta onneksi hyvin monella oli kasvomaski päässä. Yritin mahdolisimman ketterästi pujotella ihmispaljouden keskellä ja pitää turvavälejä. Aika hyvin se onnistuikin. 

Molemmat kirjastot, joissa Hipun kanssa käymme, ovat muistaneet meitä pienellä lahjalla. Vaikka tänä vuonna lukukoirailut jäivätkin hyvin vähiin. Mukavaa, että Hippua muistetaan ja sen työtä arvostetaan. Kotikirjastoltamme kerrottiin, että keväällä lukukoirailut eivät vielä jatku. Pääsemme siis hommiin vasta syksyllä, ehkä. Hipulle tulee nyt liki 1,5 vuoden lomautus. Mutta toivottavasti syksyllä palataan kirjastotöihin. Myttösellä oli alkuviikosta reilun vuorokauden kestänyt oksennustauti. Mietimme jo isännän kanssa eläinlääkäriin lähtöä mutta onneksi tauti alkoi sitten helpottamaan. Vesi kuitenkin maistui eikä vatsa ollut ripulilla. Yhden yön menin parin tunnin unilla ja vahdin Myttösen vointia. Oksennustaudin syy oli varmasti jokin, mitä tuolta lenkiltä oli taas suuhunsa hotkittu. Mytön ollessa meidän neljäs beaglemme, voin täysin allekirjoittaa sen, että beagle on varmasti yksi ahneimmista koiraroduista. 

Meidän päivät kulkevat samalla kaavalla kuin ennenkin. Teen töitä etänä ja isäntä kulkee työmaalla. Ulkoilemme Hipun ja Mytön kanssa. Koirapuistoonkin olemme jo uskaltautuneet. Usein saamme olla siellä omalla porukalla ja se on tässä tilanteessa hyvä. En halua, että Myttö alkaa vielä riehumaan täysillä. Hipun kanssa ne keskittyvät puistossa lähinnä haisteluun, jos siellä ei ole muita koiria. 

Toivotan Teille lukijoillemme  ja kamuillemme leppoisaa joulun odotusta 🎅. Miten me vietämme tätä poikkeustilajoulua, siitä ensi kerralla!

6 kommenttia:

 1. Harmi, että Mytöllä on ollut vatsavaivoja. :( Ne ikävästi aina valvottavat ihmisiäkin.
  Ikävää myös, että lukukoirailu on niin pitkällä tauolla, mutta nyt on karsittava elämästä monta mukavaa asiaa.
  Iloista joulun odotusta teille kuitenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että jos olisi pakkasta, ei kaikki mahapöpöt jylläisi tuolla ulkona. Nuo meidän tytöt kun pistää kaikenlaista suuhunsa, niin pakkanen tappaisi bakteereja yms. Mutta pitää vaan olla tarkkana lenkeillä, että ihan kaikki ei päädy vatsaan.

   Toivottavasti viimeistään syksyllä päästään kaikkiin vanhoihin harrastuksiin ja mukaviin tekemisiin taas.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Terveitä vatsoja ja iloista mieltä sinne kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Párek ja Palvelijatar! Onneksi vatsavaivat ovat taas takana. Joulu on jo ovella ja kohta myös loma. Iloisina niitä odottaen!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Oekeen ihanata joolun aekoo sinne! Ja toevottavasti mahavaevatonta ja muutennii tervettä.
  Harmi että nuo lukukoerahommat on taavvolla, varmaan oes mukavata lapsija kuunnella. Ja lastennii lukkee. Vuan näen sitä pittää vuan varruin männä joka asijassa.
  Ilosesti jooluun kaekesta huolimata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas ollaan terveinä ja se on hienoa. Ikäviä nuo mahavaivat ja Mytöllä niitä on nyt ollut kuukauden sisään turhan usein.

   Joulu on täällä! Nyt nautitaan tästä juhlasta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.