perjantai 5. helmikuuta 2021

Hei helmikuu!

Hyvää J.L. Runebergin päivää! Näin se helmikuu on saatu käyntiin. Talvisissa, lumisissa ja melko kylmissäkin merkeissä. Lumesta riittää iloa kaikille ja meillä erityisesti isokorville. Intoa ja puhtia lumileikkeihin riittää. Pakkasta oli jo eilen sen verran, että pistin tyttösille nutut niskaan päivälenkille. 


Takit eivät estäneet leikkiä. Myttö haastoi Hippua ja isosisko otti haasteen vastaan. Siinä vauhdissa ei häirinnyt vaikka Myttösen nuttu oli välillä miltei ylösalaisin ja nurinpäin. Toivon kuitenkin, että ilma vähän lämpenisi eikä takkeja tarvittaisi. Hippu ei tykkää kulkea takissa ja yrittää lenkin puoliväliin saakka kaikin eri konstein saada pompan pois päältä. Emännälle ehtii tulla kylmä, kun Hilpunen kymmenen metrin välein heittäytyy selälleen kiemurtelemaan ja venkslailu keskeyttää reippaan etenemisen.Kummasti tuo aurinko piristää mieltä. Päivä pitenee ja saamme valoa yhä enemmän. Tässä kohtaa talvea minulla on jo vähintään yksi mökkikassi vaatehuoneen nurkassa, johon keräilen kaikenlaista möksälle vietävää. Riippuen siitä, miten talvi etenee kevään merkkeihin, on tavoitteenamme vappuna käynnistää mökkikausi. Mutta ennen sitä nautimme nyt tästä täällä etelässä melko harvinaisesta kunnon talvesta!

6 kommenttia:

 1. Takit ja varsinkin sukat/töppöset on ihan turhakkeita, jos minulta kysytään. Palvelijatar jankuttaa miten tärkeää on ikämieskoiralle laittaa kylmänsuojaa kun mittari näyttää miinus neljäätoista tai kylmempää. Teillä onkin aina kivat lenkit, kun on hyvää seuraa toisistanne. Kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhakkeita ne taitaa olla meidänkin likkojen mielestä, nutut sun muut. Mutta kun mittari näyttää yli 15 pakkasastetta, on takit laitettava päälle.

   Parhautta on sisko (tai veli). Yhteisiä leikkejä syntyy tuon tuostakin. Ja onhan tuolla kaksikolla aivan erityinen yhteys. Sitä on iloa katsoa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Kyllä on takit ja muut vuatteet tarpeeseen ku mittarj näättää pakkasta toestakymmentä! Tuo selälleen heettäätyminen kuulostaa tutulta :) Sitä minnäe tien usseesti. Äet ee kyllä siitä ilahu.
  Iloset kuvat ilosista tytöestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittarissa on täällä tälläkin hetkellä 18-pakkasastetta. Joten kylmä on ja palttoot tulevat tarpeeseen (vaikkei niistä tykätäkään).

   Hippu intoutuu kovasti, kun tulee lunta. Se kierii selällään vähän väliä. Ei tuota kesällä tehdä paitsi joskus harvoin nurmikentällä. Lumessa on jotakin taikaa!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Mukavia talvipäiviä teille jatkossakin! Toivottavasti ei keli mene vielä loskaksi sielläkään. Lumessa pysyy paremmin puhtaana, vaikka tietysti takki ei ole aina niin mieluisa lenkkikaveri... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Talven iloja ja riemuja teillekin, meidän plogikaverit Lucy ja Roni.

   Pakkasta näyttää riittävän, joten onneksi ei vielä olla loskasäässä. Vaikka on kylmää, on tämä paljon parempi kuin kurakelit. Hipusta takki on epämiellyttävä lenkkikaveri. Mutta valitettavasti sitä riippakiveä on näillä lämpötiloilla pakko kestää. Muuten biigeleistä tulee jääkalikoita.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.